Gazeteciler Basın Birliği Genel Başkanı Kerem Altın'dan 25 Kasım Mesajı: "Kadına Yönelik Şiddet Toplumsal Vicdanda Derin Yaralar Açıyor"
Gazeteciler Basın Birliği Genel Başkanı Kerem Altın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.
Altın, kadına yönelik şiddetin yalnızca bireyleri değil, tüm toplumu etkileyen ağır bir sorun olduğunu belirterek, bu şiddetin toplumsal vicdanda derin yaralar açtığını ifade etti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için güç birliği yapılması gerektiğini vurgulayan Altın, "Bu sorun bireysel çabalarla çözülebilecek bir mesele değildir.
Toplumsal dayanışma, ortak bilinç ve kararlı bir mücadele gerektirir. Hepimizin sorumluluğu, kadınların güvenle yaşayabileceği bir toplum inşa etmektir," dedi. Altın, medya başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların şiddetle mücadelede sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirterek, farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti. Kadınların her alanda özgür, eşit ve şiddetten uzak bir yaşam sürebilmesinin, çağdaş toplum olmanın vazgeçilmez koşullarından biri olduğunu ifade etti.
Kerem Altın, açıklamasının sonunda, "Kadına yönelik şiddetin tamamen sona erdiği bir gelecek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyerek topluma duyarlılık ve dayanışma çağrısında bulundu.