Tarih: 09.02.2026 18:03

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN ŞUBAT AYI MECLİS AÇILIŞINDA KONUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 9. seçim dönemi 3. toplantı yılı Şubat ayı oturumları İBB Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında İBB Saraçhane binasında başladı. Aslan, Meclisin ilk birleşiminde açılış konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

RAMAZAN'DA 1 MİLYON İSTANBULLUYA DESTEK

Ramazan ayı boyunca yürütülecek sosyal destek programlarını açıklayan Aslan; Sosyal Destek İstanbulkart kapsamında aylık 200 bin haneye 2 bin TL destek sağlanacağını, Halk Ekmek desteği, bebek destek paketleri, öğrencilere beslenme desteği ve emeklilere yönelik pazar yardımlarıyla desteklerin genişletileceğini ifade etti. Ramazan boyunca iftar çadırları, kent lokantaları, sosyal tesisler ve mobil dağıtım noktaları aracılığıyla yüz binlerce vatandaşa iftar ulaştırılacağını belirten Başkan Vekili Aslan, toplamda 500 bin kişiye iftar hizmeti sağlanacağını açıkladı. Ayrıca 100 bin haneye Ramazan kuponu desteği sunulacağını, ihtiyaç sahibi emekliler ve vatandaşlara pide desteği de verileceğini belirtti. Ramazan ayı boyunca kültür merkezleri ve meydanlarda konserler, çocuk etkinlikleri, geleneksel gösteriler ve söyleşiler düzenleneceği de sözlerine ekledi.

50 MİLYONUNCU SÜT DAĞITIMI

İBB'nin çocuklara yönelik süt destek programı kapsamında 50 milyonuncu litre sütün dağıtımına ulaşılacağını da açıklayan Aslan, program kapsamında yüz binlerce çocuğa düzenli süt desteği sağlandığını belirterek, Mecliste temsil edilen tüm siyasi partilerin üyelerini de bu dağıtıma davet etti.

"İSTANBUL'U DEPREME HAZIRLAMAK TÜRKİYE'NİN BEKA MESELESİDİR" Konuşmasında 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne değinen Nuri Aslan, deprem bölgelerinde yaşanan yıkımın halen sürdüğünü ve acıların dinmediğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin deprem sonrası Hatay başta olmak üzere afet bölgelerinde görev yaptığını hatırlatan Başkan Vekili, on gün boyunca binlerce personel ve araçla bölgede çalışmalar yürütüldüğünü, yüzlerce vatandaşın enkazdan sağ kurtarıldığını ve altyapı onarımlarının gerçekleştirildiğini söyledi. İstanbul'un depreme hazırlanmasının Türkiye için bir beka meselesi olduğunu ifade eden Aslan, tüm kamu kurumlarını ortak çalışma çağrısında bulundu.

İBB Başkanvekili Nuri Aslan konuşmasında şunları söyledi; TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANLARINA DAYANIŞMA MESAJI Siyasi partilerimizin saygıdeğer grup başkan vekilleri, grup yönetimleri, ilçe belediye başkanlarımız, belediye başkan vekillerimiz, kıymetli meclis üyelerimiz, değerli basın emekçilerimiz, ve ekranları başında bizleri izleyen aziz İstanbullular, hepinizi saygıyla selamlıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisimizin şubat ayı toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Mecliste alacağımız kararlar şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Buradan aylardır hukuksuz biçimde Silivri'de tutulan İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı ve Cumhuriyet Halk Partimizin Cumhurbaşkanı adayı, yol arkadaşımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na; ilçe belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, bürokratlarımıza, yol arkadaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. İnanıyorum ki tüm haksızlıklar bitecek, bizler kavuşacağız. Ayrıca her zaman olduğu gibi yine söylemek isterim ki: Yaşanan bunca hukuksuzluk siyaset kurumuna, demokrasimize ve ekonomimize büyük zararlar veriyor. Bir an önce bu sürecin geçmesini diliyorum. Zira halkımız da kendi iradesiyle seçilen belediye başkanlarının arkasında. Bunu Adana'ya bakarak görebilirsiniz. Adana gibi başkan olarak anılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tahliye oldu. Çok sevdiği Adanasına ve Adanalılara kavuştu. Bu güzel haberi aldığımızda deprem bölgesindeydim. Hemen Zeydan Başkanımızın yanına gittim. Adana'da nasıl karşılandığını, insanların ona nasıl sarıldığını gözlerimle gördüm. Dilerim ki çok yakında görevinin başına da dönecek. Ayrıca İSFALT muhasebe müdürümüz, çalışma arkadaşımız Oktay Aktaş da tahliye edildi. Kendisine de geçmiş olsun ve hoş geldin diyorum. Esenyurt'un seçilmiş başkanı Ahmet Özer de bir yıllık hukuksuz tutukluluğun ardından tahliye olmuştu. Yine İBB Meclis üyelerimiz de tahliye oldu. Başkanlarımız ve meclis üyelerimiz aylardır görevlerine dönmeyi bekliyor. İnşallah tüm hukuksuzluklar bitecek. Özgür günlerde buluşacağız.

RAMAZAN'DA DEV SOSYAL DESTEK PROGRAMI DEVREYE GİRİYOR "Kıymetli meclis üyeleri, Geçen hafta Berat Kandilimizi idrak ettik. On bir ayın sultanı Ramazan'ın habercisi olan Berat Kandilimiz bir kez daha mübarek olsun. Ülkemize ve dünyaya huzur, adalet, barış getirsin. Ramazan demek aynı sofrada elde ne varsa bölüşmek demek, dayanışma demek. Çocukluğumun Ramazanlarını hatırlıyorum. Birlik olmayı, birlikte olmayı hatırlıyorum. Kalabalık sofralarda buluşmayı, bir lokmayı paylaşmayı hatırlıyorum. İşte biz o bir lokmayı bölüşmenin derdinde olanlarız. Bölüştüğümüzde kendi lokmamız değil, İstanbullunun hakkıdır. İstanbullunun hakkını İstanbul'a dağıtmaya devam ediyoruz. Bu bizim için en büyük ibadettir. Bizim yol göstericimiz Hoca Ahmet Yesevi'dir, Hacı Bayram Veli'dir, Yunus Emre'dir. Biz onların yolundan gitmeye, dayanışmamızı Ramazan'da da büyütmeye devam edeceğiz. Bağcılar, Eminönü, Üsküdar ve Sancaktepe'de ana meydanlarda kuracağımız iftar çadırları aracılığıyla günlük 1.500; toplamda 174.000 vatandaşımızla iftarda buluşacağız. Marka projemiz olan, halkımızın çok sevdiği Kent Lokantalarımızın hepsi birer iftar noktası gibi çalışacak. İftar saatini kaçıran ve Kent Lokantasının dışında bulunan günlük 2.000, toplamda 58.000 vatandaşımıza ücretsiz kumanya vereceğiz. İBB sosyal tesislerimizde günlük 5.000; toplamda 145.000 kişiye iftar hizmeti sağlayacağız. Mobil büfelerimiz ve 3×3 iftar çadırlarımız aracılığıyla toplam 25 lokasyonda günlük 25.000 adet, toplamda 725 bin iftar kumanyası dağıtacağız. 32 hastanede günlük 4.000 adet, toplam 116.000 adet sahur dağıtımı yapacağız. Sosyal Destek İstanbulkart kapsamında aylık 200.000 haneye 2.000 TL destek sağlayacağız. Sosyal Destek İstanbulkart'tan faydalanan 20.000 hanemize günlük 3 adet ekmek desteği vereceğiz. Sosyal Destek İstanbulkart'tan faydalanan 6.000 hanemize bebe bisküvisi desteği sunacağız. 20.000 ilkokul öğrencimize 2.000 TL tutarında okul beslenme desteğini ve günlük bir adet Halk Ekmek desteğini ulaştıracağız. Ramazan ayında 20.000 emeklimize 10.000 TL pazar desteği vereceğiz. 100.000 hanemize 2.000 TL tutarında Ramazan kuponu desteği sunacağız. Tek emekli maaşı veya tek asgari ücretle geçinen yaklaşık 7.000 emeklimiz ve 16.000 ihtiyaç sahibi vatandaşımız olmak üzere toplamda 23.000 vatandaşımıza günlük 1 adet Ramazan pidesi desteği sunacağız."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —