Madeni yağ ve akaryakıt sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Avuklu Ticaret'in sahibi iş insanı İsmail Avuklu, sektöre giriş sürecinden bugüne uzanan tecrübelerini ve akaryakıt piyasasındaki değişimi anlattı.
Sektöre 1994'lü yıllarda adım attıklarını belirten Avuklu, ticari faaliyetlerini gelenekten geleceğe anlayışıyla sürdürdüklerini ifade etti. Topten madeni yağ satışı yaptıklarını kaydeden Avuklu, özellikle yol yapım işleriyle uğraşan firmalar ve müteahhitlere ürün tedarik ettiklerini söyledi. Kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde iş hacminin düştüğünü belirten Avuklu, yılın büyük bölümünde sahada aktif olduklarını dile getirdi. Geçmiş yıllarda Shell, Mobil ve Petrol Ofisi'nin bölge bayiliklerini yaptıklarını hatırlatan Avuklu, bu süreçlerin kendilerine önemli bir sektör tecrübesi kazandırdığını vurguladı.
Özellikle 2000'li yıllarda Shell'in W-Power adıyla piyasaya sunduğu yakıt ve yağların, motorda tam yanma sağlayarak performansı artırdığını ifade eden Avuklu, bu sistemi daha sonra Total ve diğer firmaların da takip ettiğini söyledi. Günümüzde Petrol Ofisi yakıtlarının piyasada daha fazla rağbet gördüğünü belirten Avuklu, bunun nedenini ise yakıta eklenen katkı maddelerine bağladı. Avuklu, "Petrol Ofisi'nin yakıtına koyduğu katkı sayesinde araçlar uzun yol yapabiliyor, motorda tam yanma sağlanıyor ve bu da performansa olumlu yansıyor. Bu nedenle yakıt, kullanıcılar tarafından faydalı olarak görülüyor" dedi. Vergi konusundaki hassasiyetlerine de değinen Avuklu, 2013–2014 ve 2018 yılları arasında vergi rekortmenleri arasına girdiklerini belirterek, "Devletimize vergi vermekten her zaman kıvanç duyduk. Allah devletimizden bin kere razı olsun" ifadelerini kullandı. Müşteri taleplerini esas aldıklarını vurgulayan İsmail Avuklu, "Talep neyse biz ona göre arz oluşturuyoruz. Bizim temel amacımız ticaretin ötesinde, insanları akaryakıt ve madeni yağ konusunda doğru bilgilendirmek" diyerek sözlerini tamamladı.