• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

AFAD: Ege'de olabilecek tehlikelerin etkileri ülkemize kadar ulaşabilir

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), Ege Denizi'ndeki deprem fırtınası şeklinde gelişen aktiviteler neticesinde olası büyük bir deprem, tsunami ya da volkanik patlama gibi olayların etkilerinin Türkiye'ye kadar ulaş

GÜNDEM 9.02.2025 12:53:00 392 0
AFAD: Ege

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), Ege Denizi'ndeki deprem fırtınası şeklinde gelişen aktiviteler neticesinde olası büyük bir deprem, tsunami ya da volkanik patlama gibi olayların etkilerinin Türkiye'ye kadar ulaşabileceği bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Santorini Adası Sismik Aktivite ve Olası Risk Değerlendirme Toplantısı düzenlendiği, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun başkanlığındaki toplantıda, Ege Denizi'ndeki Santorini Adası'nda son günlerde gözlemlenen sismik aktivite ve olası risklerin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, aktiviteler neticesinde olası büyük bir deprem, tsunami ya da volkanik patlama gibi olayların Türkiye kıyılarına yönelik tehlikelerinin, AFAD, MTA, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile uzman bilim insanları ve araştırmacılar tarafından değerlendirildiği ifade edildi. Bölgedeki aktiviteler Deprem fırtınası şeklinde gelişen bölgedeki aktivite sonucunda kaydedilen en büyük depremin 5,2 büyüklüğünde olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi: “Depremler Santorini Adası'nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda artış göstermekte ve derinlikleri 5 kilometre ile 25 kilometre arasında değişmektedir. Ülkemiz kıyılarına en yakın deprem 140 kilometre mesafededir. Depremler Güney Ege Volkanik Ada yayındaki Santorini Adası'nın 6,5 kilometre kuzeydoğusunda bulunan su altı kratere sahip Kolumbo volkanının olduğu bölgede yoğunlaşmaktadır. Bölgede bilinen en son volkan patlaması 1950 yılında gerçekleşmiştir. Santorini Adası'nın kuzeydoğusunda yer alan denizaltındaki diri Yamurgi (Amorgos) fayı üzerinde 1956 yılında 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bölgede halen devam eden sismik aktivitenin olası bir volkanik hareketliliğe yol açma olasılığı az da olsa bulunmaktadır. Bununla birlikte 2011-2012 yıllarında da benzer bir sismik aktivite yoğunluğu aynı bölgede 14 ay boyunca yaşanmış ancak herhangi bir volkanik aktiviteye yol açmamıştır. Olası bir patlama sonucu tarihsel kayıtlarda olduğu gibi volkandan çıkan ince taneli volkanik kül malzemesinin havadan rüzgar ile taşınması ya da deprem sonrası olabilecek tsunami gibi tehlikelerin etkileri ülkemize kadar ulaşabilir.”

Önlemler Açıklamada, sismik aktivitenin yoğunlaşmaya başladığı andan itibaren AFAD Deprem Danışma Kurulu, MTA Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile bilim insanlarından oluşan ve olayı farklı açıdan sürekli takip eden bir kurul oluşturulduğu bilgisi paylaşıldı. İzmir, Aydın ve Muğla'ya, olası tsunami ve acil durumlarda bölge halkına uyarılarda bulunmak amacıyla mobil siren sistemi sevk edildiğine değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Haber alma ve yayma sistemi üzerinden olası acil durumlarda vatandaşlara SMS mesajları iletebilecek mevcut sistem hazır bulunduruldu, İzmir, Aydın ve Muğla valilikleri emrine, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Sivas ve Samsun İl AFAD müdürlüklerinden takviye personel ve ekipman görevlendirmesi yapıldı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Tsunami Uyarı Sistemi ile AFAD Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi (AYDES) entegrasyonu yapıldı. Bu sayede gelecek tsunami uyarısı doğrudan tüm AYDES kullanıcılarına ve bölgedeki vatandaşlara ulaştırılabilecek." Günlük rapor hazırlanıyor Meteoroloji Genel Müdürlüğünce olası bir volkanik hareketlilik durumunda çıkabilecek volkanik gaz ve külün atmosferdeki dağılımını ve hareket yönünü analiz etmek için günlük rapor hazırlandığı aktarılan açıklamada, aynı zamanda bölgedeki AFAD İl ve Birlik Müdürlüklerince hazırlıklar yapıldığı ve bölgedeki destek illerin hazır halde bekletildiği belirtildi. Açıklamada, 10 Şubat'tan itibaren AFAD, MTA, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kandilli Rasathanesi ile Deprem Danışma Kurulu ve bilim insanlarından oluşan bir heyetin, AFAD koordinasyonunda bölgede bulunan illerde (Muğla, Aydın ve İzmir) bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceği duyuruldu. Yunanistan'daki üniversiteler ve araştırma kurumları ile bilimsel anlamda bilgi alışverişi yapıldığı belirtilen açıklamada, AFAD, MTA, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Deprem Danışma Kurulu, bilim insanları ve araştırmacıların sismik aktiviteyi, deprem, volkanizma ve tsunami tehlikeleri açısından AFAD ile koordineli şekilde takip ettiği bildirildi. Açıklamada, sosyal medyadaki dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemesi, doğru bilgi için resmi kaynakların izlenmesi istendi.

Emeklilerin ikramiye ve aylık ödemeleri bugün başlıyor

ÜSKÜDAR’DA KADINLARIN SESSİZ KALAN SORUNLARI KONUŞULDU

KAGİDER ve Garanti BBVA, Kadın Girişimciliğinde 20 Yıllık İş Birliğini Birleşmiş Milletler’de Anlattı

Türk Nefroloji Derneği’nden Dünya Böbrek Günü’nde Uyarı: “Hayatta Uzatmalar Yok, Şimdi Önlemini Al”

Araç Satın Almak mı, Kiralamak mı?

Bilim Kahramanları buluştu ortaokul öğrencileri liseleri geride bırakıp Türkiye Şampiyonu oldu

TÜRK KIZILAY ADANA’DA YENİ AŞEVİ AÇTI, TARİHİ TAŞKÖPRÜ’DE İFTAR SOFRASI KURDU

Prof. Dr. Ahmet Karacalar'dan Koltuk Altındaki Şişlik Uyarısı

İBB’DEN KÜÇÜKÇEKMECE’YE DEV SAĞLIK YATIRIMI

"EKONOMİNİN ANAHTARI ÜRETİMDE: BATARYADAN YAZILIMA, GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN DÖNÜŞÜM ŞART!",

“ÇATLI” FİLMİNDEN GÖRKEMLİ GALA

12. TURKISHWIN GENÇ KADIN KARİYER ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

İstanbul ve Batı Karadeniz Tek Yürek: Büyük İftar Buluşması Gerçekleşti

Başkan Duzgun'den Vali Baruş'a ziyaret

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan “İyi Düşün, İyi Hisset, İyi Ol” kitabı!

Bayram yolculuğuna çıkacaklar dikkat!

Veri sızıntısı iddialarına Şikayetvar'dan açıklama

Erzurum Şehir Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı: Tıbbiyeli Ruhuyla Kutlama

Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu

Oto ekspertizde şaibeli rapor dönemi bitiyor

İlber Ortaylı hayatını kaybetti

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdigül’den Şehir Hastanesi Başhekimliğine Ziyaret..

YUMURTA ÜRETİMİNDE SON 3 YILIN REKORU

KART BORCUNUN TAMAMINI ÖDEYEMEYENLERİN ORANI %50’Yİ AŞTI

Tablet ve Telefon Kullanımı Çocukların Çene Gelişimini Etkileyebilir mi?

KAGİDER ve Garanti BBVA, Kadın Girişimciliğinde 20 Yıllık İş Birliğini Birleşmiş Milletler’de Anlattı

Uzanlar İçin Yolun Sonu: CEM UZAN FRANSA’DA 68 MİLYAR DOLARLIK DAVAYI KAYBETTİ

Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, AFAD Tatbikatında Yer Aldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Arçelik’ten öğrencilere yönelik tasarım iş birliği

Üsküdar’da Dünya Kadınlar Günü’ne Uluslararası Buluşma

Yükleniyor

loading

Emeklilerin ikramiye ve aylık ödemeleri bugün başlıyor

ÜSKÜDAR’DA KADINLARIN SESSİZ KALAN SORUNLARI KONUŞULDU

KAGİDER ve Garanti BBVA, Kadın Girişimciliğinde 20 Yıllık İş Birliğini Birleşmiş Milletler’de Anlattı

Araç Satın Almak mı, Kiralamak mı?

Bilim Kahramanları buluştu ortaokul öğrencileri liseleri geride bırakıp Türkiye Şampiyonu oldu

TÜRK KIZILAY ADANA’DA YENİ AŞEVİ AÇTI, TARİHİ TAŞKÖPRÜ’DE İFTAR SOFRASI KURDU

İBB’DEN KÜÇÜKÇEKMECE’YE DEV SAĞLIK YATIRIMI

12. TURKISHWIN GENÇ KADIN KARİYER ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

İstanbul ve Batı Karadeniz Tek Yürek: Büyük İftar Buluşması Gerçekleşti

Başkan Duzgun'den Vali Baruş'a ziyaret

"EKONOMİNİN ANAHTARI ÜRETİMDE: BATARYADAN YAZILIMA, GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN DÖNÜŞÜM ŞART!",

AK PARTİLİ FIRAT, TBMM’DE ERZURUM’UN KURTULUŞUNU ANLATTI: TÜRKLER VE KÜRTLER, ORTAK VATAN BİLİNCİYLE AYAĞA KALKTI!

"Sünni de biziz, Şii de biziz. Hepimiz Müslümanız."

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ TÜRK SİYASETİNİN YENİ UMUDU

Başkan Demir 12 Mart bir Milletin Dirilişidir !

"Kendileri bozguna uğrayan ABD ve İsrail, İran - Türkiye savaşı istiyor"

“ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANI’NDAN BÖLGEDEKİ SAVAŞ İÇİN UYARI: ÜLKE RİSKİNİ ARTIRAN ANA BİLEŞEN YÖNETİLEMEYEN EKONOMİDİR”

Organize suç faaliyetlerine dikkat çekti: İYİ Parti Genel Sekreteri Özel’den acil müdahale çağrısı

Emekçi kadınlar, 8 Mart'ta sokakları doldurdu: TÜSİAD'ın kapısına dayandılar

"Bunların yaptığını Hitler yapmadı"

“ÇATLI” FİLMİNDEN GÖRKEMLİ GALA

“ÇATLI”DAN İKİ DUYURU: Avrupa Vizyonu ve Duygu Yüklü Klip “Haydar Haydar”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Empati ve utanma duygusunun zayıflaması aldatmayı normalleştirdi!”

Abdullah Çatlı’nın kızlarının da rol aldığı “ÇATLI" filminden vizyon öncesi son fragman: İLK FİLM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

“Süper Kadın” Olma Çabası Kadınları Tüketiyor

Gülsin Onay liderliğindeki uluslararası yarışma tamamlandı

Uzmanlardan zehirlenme riski uyarısı: Sosyal medyadaki “virüs üretme” trendi okullara ulaştı

“ÇATLI” Afişi Yayınlandı: SERİNİN İLK FİLMİ 20 Mart’ta VİZYONDA

TÜİK Verilerinin Görünmeyen Yüzü: Türkiye’de Evli Çiftlerin Sadece Yüzde 5’i Mutlu

ÇATLI: Çekimleri Tamamlanan “ÇATLI” filminden yeni yılın ilk fragmanı

Türk Nefroloji Derneği’nden Dünya Böbrek Günü’nde Uyarı: “Hayatta Uzatmalar Yok, Şimdi Önlemini Al”

Prof. Dr. Ahmet Karacalar'dan Koltuk Altındaki Şişlik Uyarısı

Tuzu azalt, sağlığı artır!

TÜRKİYE'DE HER 7 KİŞİDEN BİRİ BÖBREK HASTASI

DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU İÇECEK SEÇİMİ ÖNEM TAŞIYOR: ÇAY VE AYRAN KORUYUCU OLABİLİR

Kemik Erimesi Erken Dönemde Fark Edilebilir!

Glokomda erken tanı kör olmayı önlüyor

MEVSİMSEL DUYGU DALGALANMALARINA KARŞI 10 ETKİLİ ÖNERİ!

Geçmeyen baş ağrısının nedeni diş sıkma olabilir!

Geçmeyen Ağız Kokusu Bademcik Taşları Olabilir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14