• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,17% 0,05
  • EURO

    50,80% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7143,12% 0,48
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

Bakan Güler: Gazze'de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız

Bakan Güler, "Tarihi misyonumuz çerçevesinde Gazze’de ihtiyaç duyulabilecek her konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim" dedi.

GÜNDEM 10.02.2026 17:34:00 218 0
Bakan Güler: Gazze

Milli Savunma Bakanlığının, NSosyal hesabından yapılan paylaşıma göre, Kilis'te bulunan Güler, 11'inci Hudut Tugay Komutanlığında görevli personele hitaben konuştu. Bakan Güler, küresel ölçekte güvenlik ortamının giderek karmaşıklaştığı, özellikle Türkiye'nin güney coğrafyasında kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçildiğini belirterek, "İçinde bulunduğumuz hassas süreçte ülkemizin bekası, asil milletimizin huzuru ve sınırlarımızın güvenliğinin sağlanması hepimizin öncelikli görevidir. Bu bilinçle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz karada, denizde ve havada icra ettiği tüm faaliyetlerde hak ve menfaatlerimizi en güçlü şekilde korumak için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bütüncül güvenlik anlayışının sınır hattındaki temsilcilerinin hudut birlikleri olduğuna dikkati çeken Güler, "Nitekim 11'inci Hudut Tugay Komutanlığımız kritik önemdeki Kilis ve Gaziantep hudutlarımızın korunması, yasa dışı geçişlerin ve terörist sızmaların önlenmesi hususunda büyük bir özveriyle görev yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir." şeklinde konuştu.

"Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı" Güler, Suriye'de devlet otoritesinin çöktüğü ve terör örgütlerinin sınırın hemen güneyinde alan kazandığı kaotik ortamda, başta Kilis olmak üzere hudut hattının asimetrik tehditlerle yüzleştiğini, sınırdaki karakollar hatta meskun mahallerin roket ve havan saldırılarına maruz kaldığını hatırlattı. Tehditleri bertaraf etmek için şanlı ordunun sınır ötesi operasyonlarını emsalsiz bir kahramanlıkla icra ederek tesis ettiği güvenli bölgelerle hudutların emniyetini ileriden sağladığını, bu sayede Kilis dahil sınır şehirlerin huzur ve istikrara kavuştuğunu belirten Güler, şöyle devam etti: “Geldiğimiz bu noktada terör örgütünün hareket kabiliyeti büyük ölçüde sınırlandırılmıştır. Devletimiz de terörle mücadelede kaydedilen bu önemli aşamayı dikkate alarak milli birlik ve kardeşliğimizi güçlendirmek ve terörü tamamıyla sona erdirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliğinde 'Terörsüz Türkiye' sürecini başlatmıştır. Milli Savunma Bakanlığı olarak bizler de devletimizin ve ülkemizin bekası ve çıkarları doğrultusunda bu süreci ilk günden itibaren samimiyetle destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Aynı zamanda süreç başladığından bu yana nihai başarıya ulaşmak için örgütün bir an önce tüm bölgelerde silah bırakması gerektiğini, 34 konuşmamızda defaatle ifade ettik. Bu samimi çağrılarımıza rağmen mutabakat ve entegrasyona dair somut ve bağlayıcı bir adım atmayan örgütün süreci istismar etme çabaları devam etti. Bunun üzerine Suriye ordusu icra ettiği başarılı operasyonlarla geniş bir alanı örgüt unsurlarından temizlemiş böylelikle örgütü ateşkes istemeye ve entegrasyonu kabul etmeye mecbur bırakmıştır. Esasen bölgenin demografik gerçeklerini ve yerel halkın iradesini temsil etmeyen, yıllardır iç savaş ortamında halka eziyet edip bölgenin kaynaklarını sömüren örgütün bu sonuçla karşılaşmasından başka bir durum olamazdı.”

Suriye'de entegrasyon süreci Suriye'deki entegrasyon sürecine de değinen Güler, "Artık YPG-SDG'nin 10 Mart ve 18 Ocak Mutabakatları'nın gereklerine koşulsuz ve eksiksiz olarak uyması bir zorunluluktur. Buna yönelik çalışmaların başlamasını memnuniyetle karşılıyor, entegrasyon sürecinin Suriye'nin siyasi birliği ile tek ordu esaslarını güçlendirecek şekilde uygulanmasını bekliyoruz. Suriye yönetimiyle bu konuda yakın bir koordinasyon içerisinde çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Güler, bu süreçte sınır hattında görev yapan Mehmetçiğin üstlendiği caydırıcılık rolünün de son derece kritik olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Her türlü senaryoya karşı sergilediğiniz teyakkuz ve sorumluluğunuza tevdi edilen görevleri hassasiyetle yerine getirmeniz hak ve menfaatlerimizin kararlılıkla korunmasının açık bir göstergesi olmuştur. Bundan sonra da ülkemizin güvenliğini tehdit edecek en küçük riske dahi fırsat tanımayacak sahadaki tüm gelişmeleri dikkatle izleyerek Suriye yönetimine destek olmaya devam edeceğiz. Zira Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ile tek devlet, tek orduya dayalı idare ve güvenlik yapısının tesis edilmesi, sınırlarımızın kalıcı emniyeti açısından vazgeçilmezdir.”

Otokoç Şubeleri, Başarı ve Kıdem Ödülleri’ne Damgasını Vurdu

2026'da Turizm Rüzgarı, Güvenlik ve Kalite Odaklı Esecek

SANATÇI AHMET ŞAFAK'TAN KÜLLİYE’DE RAMAZAN KONSERİ

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE BU HAFTA: OPERADAN TİYATROYA KÜLTÜR MARATONU

İşçi Temsilcileri Meclisi yola çıktı

İSTİKLAL MARŞIMIZ TÜRKÇE’DİR.

Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

Bayram Tatilinde Çocukların Diş Sağlığı İçin Çifte Risk

BTP Fatih İlçe Teşkilatı’ndan geniş katılımlı iftar programı

Trafik cezası alanlar için karar: Radar cihazlarının kalibrasyon bilgileri paylaşılmalı

Atamay işçilerinin 3 şehirde eylem kararlılığı sonuç verdi: Tommy'den ilk adım

Hüseyin Baş Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var

Pelin Karahan ‘Düşes’ olarak ekrana dönüyor!

Başkan Altin'dan Kadir Gecesi Mesajı

İş insanı Mine Tozlu Biçer gözaltında: Marka Holding'e kara para operasyonu

Boşanma davalarında yeni dönem: Yıllarca süren çekişmeli süreçler tarih oluyor

Kadir Gecesi yarın idrak edilecek

Mezat düzenleyenler Maliye'nin radarına girdi

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye ihracatından aldığı pay 16 yıl geriye gitti

Genç Sanatçı Gamze Naz Aydın: “Çizginin kendi ritmini bulmasına izin veriyorum”

Kenan Doğulu’dan Zorlu PSM Sahnesinde Unutulmaz Bir Gece

“ŞEYH SAİD'İN HATIRASINA HAKARET ETMEK HER TÜRK VATANDAŞININ GÖREVİDİR”

OSCAR SOFRASINDA TÜRK LEZZETLERİ: MENÜDE ANTEP BAKLAVASI VAR

Başkan Demir'den Kadir gecesi Mesajı

Emeklilerin ikramiye ve aylık ödemeleri bugün başlıyor

ÜSKÜDAR’DA KADINLARIN SESSİZ KALAN SORUNLARI KONUŞULDU

KAGİDER ve Garanti BBVA, Kadın Girişimciliğinde 20 Yıllık İş Birliğini Birleşmiş Milletler’de Anlattı

Türk Nefroloji Derneği’nden Dünya Böbrek Günü’nde Uyarı: “Hayatta Uzatmalar Yok, Şimdi Önlemini Al”

Araç Satın Almak mı, Kiralamak mı?

Yükleniyor

loading

Otokoç Şubeleri, Başarı ve Kıdem Ödülleri’ne Damgasını Vurdu

2026'da Turizm Rüzgarı, Güvenlik ve Kalite Odaklı Esecek

İSTİKLAL MARŞIMIZ TÜRKÇE’DİR.

Trafik cezası alanlar için karar: Radar cihazlarının kalibrasyon bilgileri paylaşılmalı

Başkan Altin'dan Kadir Gecesi Mesajı

İş insanı Mine Tozlu Biçer gözaltında: Marka Holding'e kara para operasyonu

Boşanma davalarında yeni dönem: Yıllarca süren çekişmeli süreçler tarih oluyor

Kadir Gecesi yarın idrak edilecek

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye ihracatından aldığı pay 16 yıl geriye gitti

OSCAR SOFRASINDA TÜRK LEZZETLERİ: MENÜDE ANTEP BAKLAVASI VAR

İşçi Temsilcileri Meclisi yola çıktı

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

BTP Fatih İlçe Teşkilatı’ndan geniş katılımlı iftar programı

Atamay işçilerinin 3 şehirde eylem kararlılığı sonuç verdi: Tommy'den ilk adım

Hüseyin Baş Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var

“ŞEYH SAİD'İN HATIRASINA HAKARET ETMEK HER TÜRK VATANDAŞININ GÖREVİDİR”

Başkan Demir'den Kadir gecesi Mesajı

"EKONOMİNİN ANAHTARI ÜRETİMDE: BATARYADAN YAZILIMA, GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN DÖNÜŞÜM ŞART!",

AK PARTİLİ FIRAT, TBMM’DE ERZURUM’UN KURTULUŞUNU ANLATTI: TÜRKLER VE KÜRTLER, ORTAK VATAN BİLİNCİYLE AYAĞA KALKTI!

"Sünni de biziz, Şii de biziz. Hepimiz Müslümanız."

Genç Sanatçı Gamze Naz Aydın: “Çizginin kendi ritmini bulmasına izin veriyorum”

“ÇATLI” FİLMİNDEN GÖRKEMLİ GALA

“ÇATLI”DAN İKİ DUYURU: Avrupa Vizyonu ve Duygu Yüklü Klip “Haydar Haydar”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Empati ve utanma duygusunun zayıflaması aldatmayı normalleştirdi!”

Abdullah Çatlı’nın kızlarının da rol aldığı “ÇATLI" filminden vizyon öncesi son fragman: İLK FİLM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

“Süper Kadın” Olma Çabası Kadınları Tüketiyor

Gülsin Onay liderliğindeki uluslararası yarışma tamamlandı

Uzmanlardan zehirlenme riski uyarısı: Sosyal medyadaki “virüs üretme” trendi okullara ulaştı

“ÇATLI” Afişi Yayınlandı: SERİNİN İLK FİLMİ 20 Mart’ta VİZYONDA

TÜİK Verilerinin Görünmeyen Yüzü: Türkiye’de Evli Çiftlerin Sadece Yüzde 5’i Mutlu

Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!

Bayram Tatilinde Çocukların Diş Sağlığı İçin Çifte Risk

Türk Nefroloji Derneği’nden Dünya Böbrek Günü’nde Uyarı: “Hayatta Uzatmalar Yok, Şimdi Önlemini Al”

Prof. Dr. Ahmet Karacalar'dan Koltuk Altındaki Şişlik Uyarısı

Tuzu azalt, sağlığı artır!

TÜRKİYE'DE HER 7 KİŞİDEN BİRİ BÖBREK HASTASI

DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU İÇECEK SEÇİMİ ÖNEM TAŞIYOR: ÇAY VE AYRAN KORUYUCU OLABİLİR

Kemik Erimesi Erken Dönemde Fark Edilebilir!

Glokomda erken tanı kör olmayı önlüyor

MEVSİMSEL DUYGU DALGALANMALARINA KARŞI 10 ETKİLİ ÖNERİ!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17