-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,33% 0,09
-
EURO
51,42% -0,07
-
GRAM ALTIN
6243,51% -0,52
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
Bakan Tunç: Sokak çağrıları hukuk dışıdır ve asla kabul edilemez
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Toplantı ve gösteri yürüyüşü temel bir haktır. Ancak devam eden adli soruşturmalar üzerinden yapılan sokak çağrıları hukuk dışıdır ve asla kabul edilemez" dedi.
Bakan Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından İBB'ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmaları üzerinden sokak çağrısı yapılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı temel bir haktır. Ancak devam eden adli soruşturmalar üzerinden yapılan sokak çağrıları hukuk dışıdır ve asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı. Yargı makamları tarafından yürütülen soruşturmalarda, yöneltilen suçlamalara cevap verilecek yerin sokaklar değil, bağımsız ve tarafsız yargı olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti: “Bu süreçte herkes sağduyulu olmalı, özellikle sorumluluk makamında bulunanlar, açıklamalarında daha fazla dikkat ve özen göstermelidir. Provokatif açıklamalar yaparak ya da yargıyı tehdit ederek gerçekleri değiştirmek mümkün değildir. Yargı mensupları kararlarını verirken hiçbir yerden talimat almadıkları gibi sokaktan da etkilenmez, yalnızca dosya kapsamına göre karar verir. Soruşturma tamamlandığında dosyanın içeriği, iddialar, savunmalar ve deliller tüm şeffaflığıyla kamuoyunun bilgisine sunulacak, maddi gerçek iddialarıyla ve savunmalarıyla net bir şekilde ortaya çıkacaktır.”
Toplanan deliller ışığında kararı bağımsız ve tarafsız yargının vereceğini vurgulayan Tunç, şöyle devam etti: “Bu kararlara karşı hak arama yolları sonuna kadar açık ve hukuk düzenimiz içerisinde denetime tabidir. Bu süreçte peşin hüküm vermeden sükunetle soruşturmanın sonucunu beklemek gerekir. Vatandaşlarımızı polislerimizle karşı karşıya getirmenin, provokasyonlarla sokakları karıştırmanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Milletimizin huzurunu bozmak isteyenlere asla fırsat verilmeyecektir.”
FATİH’DEKİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SON DURUM
3-6 yaş arası eğitimine kritik uyarı
MEME KANSERİ TEDAVİSİNDE YENİ DÖNEM
SUYUN AKTIĞI YERDE EŞİTLİK BÜYÜR
Sektör temsilcilerinden kritik uyarı
Türkiye, küresel gayrimenkul yatırımcısı için yeni güvenli liman oluyor
LARA’DAN NEŞET ERTAŞ TÜRKÜ BAHÇESİ’NDE DUYGU DOLU ZİYARET
LÖSEV, İSTANBUL’DA RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI
Direği Oyup Kaçak Hat Çektiler!
Doğu Anadolu’da ihracatını tabana yayacağız, ihracatçı firma sayısını yüzde 50 artıracağız
Kanadalı ve Türk Nükleer Enerji Şirketleri İş Birliği Anlaşması İmzaladı
Otizmli çalışan sayısını 14'e yükselten Eker, 8 yıllık "Otizmli Bireyler İş Gücünde" deneyimini kitaplaştırdı
“ALDIĞIMIZ NEFES” İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE YARIŞACAK
İş Sanat’tan Renkli Bir Bahar Programı
ORTADOĞU’DAKİ GERİLİM TÜRKİYE’DE GAYRİMENKUL TALEBİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİYOR
Eczacıbaşı Dynavit’in hedefi final!
Savaşın Türkiye'deki Enfeksiyona etkisi
İYİ Parti Erzurum Başkanı Öğdük: “Artık Koşma Zamanı”
Bağımsız Türkiye Partisi'nde (BTP) bayramlaşma trafiği vardı.
Anahtar Parti, Demokrat Parti ile bayramlaştı
Anahtar Parti, Gelecek Partisi ile bayramlaştı
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
5,6 milyon dosya davaya dönüşmeden çözüldü
Kendine nazik olmak zayıflık değil!
Türkiye, Japonya’ya 1 milyar dolarlık gıda ürünleri ihracatı hedefliyor
Bayram tatili yatırım turuna dönüşüyor: Türk yatırımcılar Yunanistan’da
Marble İzmir’de mermer sanata dönüşüyor
NEVRUZ BAYRAMI, İBB’NİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLARLA KUTLANDI
SİBEL CAN’DAN BAYRAM MESAJI; ‘ HER GÜNÜMÜZ BAYRAM NEŞESİ İLE DOLSUN’
Grand Pasha Girne’de bayram coşkusu Ayta Sözeri ile zirveye çıktı
Yükleniyor



