10954,5%-0,76
40,73% 0,07
47,57% 0,55
4383,84% 0,21
7029,21% -0,14
HÜDA-PAR Erzurum il Başkanı Murat Demir kültüryolu Festivaline tepki gösterdi.Başkan Demir Açıklamasında;
“Milletin Acısı Tazeyken Festival Yapılmaz!”
Vatanımızın dört bir yanında afetler yaşanırken; Gazze’de masum yavrular açlık ve zulüm altında can verirken; ormanlarımız yanarken, depremlerle sarsılırken, milletimizin yüreğindeki acı hâlâ tazeyken, Erzurum’da 16-24 Ağustos 2025 tarihleri arasında her gece, yatsı ezanı vaktinde “eğlence” başlığı altında konser programları düzenlenmesi, millet vicdanında derin bir infial uyandırmıştır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin davası uğruna yürüttüğü diplomatik gayretler ve yaptığı uyarılar ortadayken, kamu kaynaklarıyla bu denli duyarsız etkinliklerin gerçekleştirilmesi, devlet vakarına ve toplumun değerlerine gölge düşürmektedir.
Kültür; bir milletin inanç dünyasından, irfan mirasından ve tarihî hafızasından doğar. Halkın değerleriyle çatışan organizasyonlar, kültür değil, yozlaşma üretir. Erzurum, tarih boyunca imanıyla mazlumun umudu, zalimin korkusu olmuş mübarek bir beldedir. Böylesi bir şehirde, ümmetin gözyaşına ve milletin yangınına sırt çeviren sahnelerin kurulması, şehrin ruhuna ve medeniyet hafızamıza açık bir ihanettir.
Bu sebeple, söz konusu etkinliğin iptal edilmesi veya Erzurum’un manevi iklimi ve tarihî dokusuna uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Kültür; dayatma ile değil, temsil, tevarüs ve toplumsal mutabakatla inşa edilir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.