-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,30% 0,04
-
EURO
51,33% 0,07
-
GRAM ALTIN
6619,53% -0,03
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Bayram trafiğine sıkı denetim: 313 bin personel görevde
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bayram süresince yoğun bir şekilde trafik kontrolleri yapılacağını, 313 bin emniyet mensubunun görevde olacağını belirterek, "Hız ve radar denetimleri ile emniyet ekipleri sahada görünür olacak" ded
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bakanlığa bağlı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) gazetecilerin sorularını cevapladı. Bayram süresince binlerce personelin sahada görev yapacağını belirten Çiftçi şunları söyledi: "Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Jandarma Genel Komutanlığımız yoğun bir şekilde trafik denetimleri yapacaklar. Hız denetimleri yapacağız, radar denetimlerimiz olacak, sahada görünür olacağız." Kritik noktalarda denetimler artırılacak, ekipler tam kadro sahada olacak. Denetimler hem karadan hem de havadan yapılacak.
"313 bin 745 personel sahada olacak" Bakan Çiftçi denetimlerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu güzergahlarda radar denetimlerimiz mutlaka olacak önceki bayramlarda olduğu gibi. Tabii radar varken hız kontrollerimiz var, emniyet kemeri denetimlerimiz var. Hem helikopterlerle hem de insansız hava araçlarıyla dronlarla yine trafik denetimlerini gerçekleştireceğiz. 313 bin 745 personelimiz emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personelimiz bayramda görev yapacaklar, sahada olacaklar. Aynı zamanda 50 bin 150 otomobil ve motosikletle Türkiye'nin her yerinde görev başında olacaklar. 16 helikopter ve 1222 SİHA, İHA ve dron havadan denetim yapacak.”
Tuzaklama radar denetimi yapılmayacak Radar uygulamasına ilişkin hedeflerinin vatandaşı cezalandırmak ya da onların canlarını acıtmak olmadığını vurgulayan Çiftçi, vatandaşların kurallara uyarak güven içerisinde evlerine ulaşmasını istediklerini belirtti. “Bunun için de kesinlikle tuzaklama suretiyle radar denetimi yapmayacağız, yani mutlaka uyarı levhalarımız olacak. Vatandaşlarımız bu konuda da bilgilendirilmiş olacak. Ben, vatandaşlarımızın bir kez daha hız kurallarına uymasını istirham ediyorum. Böylece hem kendileri idari yaptırımlarla karşılaşmamış olacaklar hem de daha huzurlu, güvenli şekilde memleketlerine varmış olacaklar. Çünkü önceki Kanun'a göre şu andaki hız limitleri de değişti. Önceden yüzde 10'a kadar hem şehir içinde hem de şehir dışında bir limit vardı, hız limiti vardı, artırabiliyordunuz. Şu anda 6 birimle 10 birim arasında değişiyor. Dolayısıyla bu da göz önünde bulundurularak sürücülerimizin hızları ayarlamalarında fayda var diye düşünüyorum.”
Bayram trafiğine sıkı denetim: 313 bin personel görevde
İl il bayram namazı saatleri
HSK Kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yeri değişti
BAŞKAN DEDETAŞ, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BAYRAMLAŞTI
DARÜLACEZE’DE VEFA BULUŞMASI
BAŞKAN SEKMEN’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJ
Erzurum’un Renkli Simgesi: Ayto Baba ile Sanat, Müzik ve Kış Tutkusu
ŞEKER SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDEBİLİR
TÜRKİYE’NİN EN YOĞUN GEÇİŞ NOKTALARINDAN GÜRBULAK SINIR KAPISI YENİDEN TASARLANDI
SİBEL CAN MODA MANİFESTOSU YAZIYOR
Avrupa ticaretinin kalbine ‘Cengiz İnşaat’ imzası
Deniz Feneri Derneği 2026 Ramazan’ında Gazze ve Dünyada Binlerce Kalbe Dokundu
Karadeniz’in güçlü sesi Selim Bölükbaşı İstanbul’da
Başkan Oral'dan Ramazan Bayramı mesajı
ACIBADEM SPORTS ACADEMY’DEN İKİ YENİ EĞİTİM PROGRAMI
YEŞİLAY İZMİR ŞUBESİ, KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARA DİJİTAL BAĞIMLILIK VE ÜRETKEN MEDYA EĞİTİMİ BAŞLATTI
İDOB’un “Çanakkale Destanı” Konseriyle Fişekhane’de Tarihe Saygı Duruşu
Bayram tatili yatırım turuna dönüşüyor: Türk yatırımcılar Yunanistan’da
Su ve Orman: Doğanın, Refahın ve Eşitliğin Temel Taşları
Bayram Ziyaretlerinde İkram Tuzağı
NURİ ASLAN, SARAÇHANE’DE ÇALIŞANLARLA BAYRAMLAŞTI
Anadolu’nun Buğday Mirası Türkiye’nin Üretim Gücüne Yön Veriyor
“ÇATLI”YA YOĞUN İLGİ: ATLAS SİNEMASINDA ANLAMLI GECE
BTP’nin Bayramlaşma Programı Belli Oldu
Başkan Akdaş'tan Birlik ve Beraberlik vurgusu
Başkan Demir'den Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Demir'den Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Özkan'dan Ramazan Bayramı Mesajı
ESOB Başkanı Rasim Fırat’tan Ramazan Bayramı Mesajı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çanakkale'deki çocuk evleri sitesi için protokol imzaladı
Yükleniyor


