9203,37%1,11
39,67% 0,17
45,73% 0,11
4294,48% 0,09
6933,62% 0,33
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş TBMM’de yaşanan Talat Paşa tartışmasını değerlendirdi.
Talat Paşa’ya yapılan saldırının zamanlamasına dikkat çeken BTP lideri, “Talat Paşa’ya yapılan saldırı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılmış saldırıdır.
Bu saldırının zamanlaması da oldukça dikkat çekicidir. Yeni anayasa denilerek üniter yapının, açılım denilerek Lozan’ın hedef alındığı bir süreçte yapılan bu açıklama asla tesadüf değildir dedi.
BTP lideri Hüseyin Baş’ın açıklaması şöyle; “Bölgemiz Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) kapsamında ateş topuna çevrilirken eş zamanlı olarak Türkiye de hedef alınmaktadır. Bu saldırı milli kimliğimize ve değerlerimize yapılmak suretiyle kendini göstermektedir. Terörist başından bir barış elçisi üretilmek istenen yeni açılım sürecinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan hedef alınmakta, üniter devlet yapımız ‘gömlek dar geliyor’ denilerek bozulmak istenmektedir. Bu çaba karşımıza ‘yeni ve sivil bir anayasa’ kılıfıyla çıkarılmaktadır.
Bu sinsi süreç tüm yönlerden sürdürülmektedir. “Talat Paşa’ya yapılan saldırı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılmış saldırıdır.” TBMM’de yaşanan son skandal da bunun en acı örneğidir. DEM Parti Milletvekili George Aslan, Talat Paşa’yı soykırımcılıkla suçlayarak kendisine ‘katil’ deme cüretinde bulunmuş ve bu haddi aşan sözlere Meclis Başkanlığı tarafından gereken tepki verilmemiştir. Üstelik bu sözlere tepki gösteren milletvekiline kınama cezası verilmiştir.
Bu kabul edilemez bir tutumdur. Talat Paşa bırakın Ermeni soykırımı yapmayı bizzat kendisi Almanya’da Ermeni bir terörist tarafından şehit edilmiştir. Talat Paşa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından milli şehit ilan edilmiş bir vatan evladıdır. Bu bakımdan Talat Paşa’ya yapılan saldırı tarihi gerçekleri ters yüz etmenin yanı sıra ülkemiz üzerinde emelleri olanların hesapları doğrultusunda atılmış sinsi bir adımdır.
Talat Paşa’ya yapılan saldırı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılmış saldırıdır. “Bu bir BOP adımıdır!” Bu saldırının zamanlaması da oldukça dikkat çekicidir. Yeni anayasa denilerek üniter yapının, açılım denilerek Lozan’ın hedef alındığı bir süreçte yapılan bu açıklama asla tesadüf değildir.
Bu bir BOP adımıdır! Gazze’den İran’a kadar ateş altında olan bölgemizde son kale Türkiye’dir. BOP’un sahiplerinin nihai hedefinin Türkiye olduğu aşikârdır. Lozan’ı hedef alan, Türkleri soykırımla suçlayan bu kesimlerin İran meselesiyle eş zamanlı olarak ses yükseltmesi manidardır.
“Türkiye büyük bir beka sorunuyla karşı karşıyadır” Türkiye büyük bir beka sorunuyla karşı karşıyadır. Bu durum Türk milletinin her bir ferdini alakadar eden bir meseledir. Bize düşen birlik ve beraberlik içinde milli ve dini değerlerimize her zamankinden daha fazla sarılmaktır. Bu badireden kurtulmanın başka bir yolu yoktur. Unutmayalım! Vatan yoksa özgürlük de yok!”