10886,35%-0,33
42,42% -0,02
48,91% 0,01
5567,20% 0,29
9195,44% -0,18
Erzurum’un tanınmış lezzet duraklarından Coşkun Güveç Dünyası, geleneksel hâle getirdiği 24 Kasım Öğretmenler Günü özel etkinliğini bu yıl da yoğun ilgiyle gerçekleştirdi.
Güne özel olarak işletmede %20 indirim uygulanırken, programa Dadaş Hüseyin sahne performansıyla renk kattı. 20 yıldır sanayi bölgesinde hizmet veren işletmenin sahibi Ensar Coşkun, hem öğretmenlere verdikleri değeri hem de yıllardır devam eden lezzet başarılarını anlattı.
Coşkun, “Başarının sırrı; kaliteli hizmetin yanında işimi hâlâ ilk günkü gibi severek yapmam. Ben işimin aşığıyım.” diyerek mesleğine duyduğu tutkuyu dile getirdi. Bonfile Et, Üç Günlük Terbiye ve Çözülemeyen Gizli Formül Coşkun Güveç Dünyası’nın ünü sadece vatandaşlarla sınırlı değil. Türkiye’nin birçok ilinden gelen hekimler, güvecin etraflıca konuşulduğu özel buluşmalarda işletmenin meşhur lezzetini tatmak için Erzurum’a geliyor. Uzman doktorlar, özellikle etin yumuşaklığı konusunda kendi aralarında yorumlarda bulunurken, lezzetin sırrını merak ettiklerini belirtiyor. Ensar Coşkun, güveçte kullanılan etin tamamen iç bonfile olduğunu ve bu etin üç gün özel terbiyede bekletildiğini belirtti. Lezzetin temel taşlarından birinin de pişirme yöntemi olduğunu söyleyen Coşkun, “Güvecin özelliği domatesin etin altında pişmesidir. Eti suyundan ayırmıyoruz, özünü kaybettirmiyoruz.” dedi. 18 Baharatlık Özel Karışımın Üniversite Analizi Bile Sonuç Vermedi Coşkun, güvecin eşsiz tadına kimsenin ulaşamamasının sebebini ise şöyle açıkladı: “Karabiber, pul biber, tuz gibi temel baharatların yanında bize özel 18 çeşit baharat kullandığımız özel bir karışımımız var. Bunun analizini üniversitede yaptılar, formülü çözememişler. Asıl sır burada.” 1100 Kişilik Salon Her Gün Doluyor Erzurum’un en işlek bölgelerinden biri olmamasına rağmen sanayi bölgesindeki işletmenin artık şehrin her kesimini kendisine çektiğini söyleyen Coşkun, “Artık insanların şehrin en ücra yerlerinden bile gelip tattığı bir lezzet olduk. 1100 kişilik salonumuz her gün doluyor. Gelenler hayran kalıyor. Yemekte kalite çok önemli; hatır gönülle olmaz.” ifadelerini kullandı. Sadece bununla sınırlı kalmadan, Ensar Coşkun, Türkiye’nin en güzel yemeklerinin aslında sanayilerden çıktığını belirterek, ‘Sanayi yemekleri lezzetlidir; çünkü samimiyet, ustalık ve emeğin en yoğun olduğu yer burasıdır.’ dedi. Öğretmenler Günü etkinliği ise yoğun katılımla tamamlanırken, misafirlere hem müzik hem de geleneksel güveç lezzetiyle unutulmaz bir gün yaşatıldı.