• BIST 100

    15940,28%1,21
  • DOLAR

    43,95% 0,00
  • EURO

    51,22% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7341,91% 1,92
  • Ç. ALTIN

    11930,14% 0,66

Çukurova’da 1,1 Milyon Aboneyle Hava Kalitesine Güçlü Katkı

Aksa Çukurova Doğalgaz, faaliyet gösterdiği Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de 2025 yılında yürütülen çalışmalarına dair açıklamada bulundu.

GÜNDEM 4.03.2026 14:50:00 46 0
Çukurova’da 1,1 Milyon Aboneyle Hava Kalitesine Güçlü Katkı

Aksa Çukurova Doğalgaz, faaliyet gösterdiği Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de 2025 yılında yürütülen çalışmalarına dair açıklamada bulundu: “2025’te doğal gaz konforuyla buluşturduğumuz ilçelerimizle birlikte şebekemizi genişletiyoruz. 1 milyon 100 bini aşan abonemize güvenli ve kesintisiz gaz arzı için çalışmalarımızı sürdürürken, şehirlerimizin havasının daha solunabilir hâle gelmesinden mutluluk duyuyoruz.” Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan 9 bin 697 kilometre şebekesiyle 49 ilçe ve beldede hizmet veren Aksa Çukurova Doğalgaz’ın abone sayısı 1,1 milyonu aştı. 2025 yılında altyapı ve genişleme çalışmalarını kesintisiz sürdüren Aksa Çukurova Doğalgaz, yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin detayları açıkladı. 

Aksa Çukurova Doğalgaz’dan yapılan açıklamada şu bilgiler aktarıldı: “2025 doğal gaz konforuyla buluşturduğumuz ilçelerimizle birlikte şebekemizi genişletiyoruz. 2024 yılında 980 bin abonemizin doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluştuğu bölgemizde 2025’te abone sayımız yüzde 12 artarak 1 milyon 100 bin oldu. Abonelerimize güvenli ve kesintisiz gaz arzı için çalışmalarımızı sürdürürken, şehirlerimizin havasının daha solunabilir hâle gelmesinden mutluluk duyuyoruz. 2025 yılında 1,1 milyon abonemizin karbon yoğun yakıtlar yerine doğal gazı tercih etmesiyle 2,31 milyon ton daha az karbon emisyonu gerçekleşmesine katkı sağladık.”

Adana’da abone sayısı: 354 bin 2025 yılında Adana’da doğal gaz şebekesi 3 bin 174 kilometreye çıktı. Bugün itibarıyla 354 bin abone doğal gaz kullanıyor. Ayrıca, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan ve devam eden deprem konutları için yapılan doğal gaz dağıtım şebekesiyle yeni 9 bin 925 konuta gaz arzı sağladı.

Mersin’de abone sayısı: 294 bin Mersin’de lisans sınırları içerisinde bulunan Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Akdeniz, Tarsus Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ilçelerinde genişleme çalışmaları devam etti. Öte yandan şehrin kalkınmasına ve istihdama destek sağlayan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi doğal gaza kavuştu. Doğal gaz şebeke büyüklüğü 2 bin 546 kilometreye ulaştı. Mersin’de 294 binden fazla abone doğal gaz konforu ve ekonomisinin keyfini çıkarıyor. 

Hatay’da abone sayısı: 340 bin 2025 yılında Hatay’da doğal gaz şebekesi 2 bin 850 kilometreyi, abone sayısı 365 bini aştı. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çalışmalar Antakya, İskenderun, Defne, Dörtyol, Kırıkhan, Reyhanlı, Arsuz, Belen, Hassa, Payas, Altınözü, Yayladağı, Kumlu ilçelerinde aralıksız sürüyor. 2025 yılında 421 kilometre dağıtım şebekesi imalatı gerçekleşti, 103 bin daire doğal gaz konforuna ulaştı. TOKİ ile rezerv alanda yapımı tamamlanan 60 bin deprem konutuna da doğal gaz arzı sağlandı.

Osmaniye abone sayısı: 114 bin Osmaniye’nin Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerinin yanı sıra Yarbaşı ve Ellek beldeleri ilk defa doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluştu. Osmaniye genelinde devam eden altyapı ve genişleme çalışmalarıyla şebeke büyüklüğü 1.162 kilometreye, abone sayısı 114 bine ulaştı. 2025 yılında 2.098 hat hasarı meydana geldi İzinsiz kazı çalışmaları kaynaklı hat hasarlarının can ve mal güvenliğini tehdit ettiğine dair önemli açıklamalarda bulunan Aksa Çukurova Doğalgaz, şu bilgileri paylaştı: “2024 yılında 4 ilimizde toplamda 959 hat hasarı meydana gelirken, 2025 yılında bu sayı yüzde 118 artarak 2.089’a ulaştı. Hat hasarı nedeniyle 78 bin abonemiz ortalama 1 saat 16 dakika gazsız kaldı.  Aksa Doğalgaz’ın dağıtım bölgeleri arasında hat hasarının en çok yaşandığı şehirlerin ilk sırasında yer alan Hatay’da ise 1.345 hat hasarı meydana geldi. Doğal gaz hattı bulunan alanlarda yapılan izinsiz kazılar yüksek hasar riski taşır; kontrolsüz gaz çıkışları, yangın, patlama ve benzeri ağır sonuçlara sebebiyet verebilir. Can ve mal güvenliğinin korunması ve kesintisiz gaz arzının sağlanabilmesi için doğal gaz hattı bulunan mahallelerden sokaklara değin tüm lokasyonlarda yürütülecek altyapı çalışmaları Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) yönetmeliği kapsamında doğal gaz dağıtım şirketinin bilgisi ve izni dahilinde yapılmalıdır. Kazı çalışması öncesinde 7/24 hizmet veren 444 4 187 numaralı Aksa Doğalgaz Çözüm Merkezimiz ile iletişime geçilmeli; şüpheli durumlarda ise 187 Doğal Gaz Acil Hattımız aranmalıdır.”

Çukurova’da 1,1 Milyon Aboneyle Hava Kalitesine Güçlü Katkı

Türkiye Müteahhitler Birliği gündem toplantısında küresel pazarlar ve eşit rekabet vurgusu

Öğrencisi Tarafından Hayattan Koparılan Öğretmen Eğitim Camiasını Yasa Boğdu

İran'da saldırılarda ölenlerin sayısı 787'ye yükseldi

BEYOĞLU İTFAİYESİ’NDE İFTAR BULUŞMASI

Türk Telekom, ULAK Haberleşme ile 5G ve 6G çalışmaları için iş birliğini genişletti

Anadolu Efes ve UNDP’den Adıyaman’da İkinci Hasat Çalıştayı

“Bu Hikaye Senden Uzun Osman” Prömiyerini Fişekhane Ana Sahne’de Yaptı

Loris Parfüm Genel Müdürlüğüne Salim Demirtaş'ın atandı

ACIBADEM LIFE İLE SAĞLIK, ARTIK YAŞAM BOYU YÖNETİLEN BİR SÜREÇ

Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nden gelecek 5 yıl için kritik öngörü: Türkiye’de doğurganlık hızı neden düşüyor?

Kendi İsteğiyle İşten Ayrılanlar İçin Kıdem Tazminatı: Şartlar ve Borçlanma İmkânları

KULAKLIKLAR KALICI İŞİTME KAYBINA YOL AÇABİLİR

Hipnoterapi davranışları yeniden kodluyor!

Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek: “Z Kuşağı’nda Genetik Beyin Gerilemesi İddialarının Bilimsel Dayanağı Yok”

Hüseyin Baş: Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır

Birleşik Krallık eVize Sistemini Uygulamaya Aldı

VAR OLMAYAN AYŞE’NİN MUHTEŞEM MACERALARI

Şikayetvar: Elektrik dağıtımında şikayetler son üç yılın zirvesinde

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, Dünyanın En İyi 250 Hastanesi Arasında Yer Aldı

ÜSKÜDAR ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ’NDE 2026–2027 EĞİTİM DÖNEMİ ÖN KAYITLARI BAŞLIYOR

İGA İstanbul Havalimanı ve Airbus Eğitim Ortağı Oldu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı

Müslüm Gürses aramızdan ayrılalı 13 yıl oldu

Milyonlarca emekliye ikramiyeden kötü haber: Zam beklentisi rafa kalktı

AK Parti duyurdu: Bedelli askerliğe zam

Bölgesel Kriz ve Türk İhracatçıları Bekleyen Riskler

Siirt Türkiye’ye Örnek Oldu

RAMAZAN’DA GÖZ KURULUĞU BELİRGİNLEŞEBİLİYOR

KOLON KANSERİNDE 7 RİSK FAKTÖRÜNE DİKKAT!

Yükleniyor

Çukurova’da 1,1 Milyon Aboneyle Hava Kalitesine Güçlü Katkı

Türkiye Müteahhitler Birliği gündem toplantısında küresel pazarlar ve eşit rekabet vurgusu

Öğrencisi Tarafından Hayattan Koparılan Öğretmen Eğitim Camiasını Yasa Boğdu

İran'da saldırılarda ölenlerin sayısı 787'ye yükseldi

BEYOĞLU İTFAİYESİ’NDE İFTAR BULUŞMASI

Türk Telekom, ULAK Haberleşme ile 5G ve 6G çalışmaları için iş birliğini genişletti

Anadolu Efes ve UNDP’den Adıyaman’da İkinci Hasat Çalıştayı

Loris Parfüm Genel Müdürlüğüne Salim Demirtaş'ın atandı

Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nden gelecek 5 yıl için kritik öngörü: Türkiye’de doğurganlık hızı neden düşüyor?

Kendi İsteğiyle İşten Ayrılanlar İçin Kıdem Tazminatı: Şartlar ve Borçlanma İmkânları

Hüseyin Baş: Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır

İYİ Parti Genel Sekreteri Özel’den komisyon raporuna sert tepki: Bunlar yargılanma derdine şimdiden düşmüşler!

Hüseyin Baş: ABD, dünyanın mafya örgütü gibi davranıyor

Sinan Demir’den Erzurumspor’a Şampiyonluk Desteği

AK PARTİLİ VEKİL FIRAT’TAN 28 ŞUBAT UYARISI: PUSUDA BEKLİYORLAR!

İbrahim Küçükoğlu: 28 Şubat Darbe Zihniyetini Bir Kez Daha Kınıyoruz

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: TÜRKMEN DE KÜRT DE APOSUZ OLUR!

Yavuz Ağıralioğlu’ndan “statü” tepkisi

FUAT GEÇEN’DEN TERÖRSÜZ TÜRKİYE UYARISI: DİKKATLİ OLUNMALI!

“Şaibeli hakim ve savcılar emekli edilecek”

Gülsin Onay liderliğindeki uluslararası yarışma tamamlandı

Uzmanlardan zehirlenme riski uyarısı: Sosyal medyadaki “virüs üretme” trendi okullara ulaştı

“ÇATLI” Afişi Yayınlandı: SERİNİN İLK FİLMİ 20 Mart’ta VİZYONDA

TÜİK Verilerinin Görünmeyen Yüzü: Türkiye’de Evli Çiftlerin Sadece Yüzde 5’i Mutlu

ÇATLI: Çekimleri Tamamlanan “ÇATLI” filminden yeni yılın ilk fragmanı

2026’nın İlk Vizyonunda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

Sormam Lazım’ın bu hafta konuğu Güldür Güldür Show ve Temel filmi serilerinden tanıdığımız Alper Kul…

“ÇATLI” GELİYOR: 20 Mart’ta Sinemalarda Yeni Fragman Yayınlandı

Çift Terapisti Sevilay Abudaram'dan 2026 Yılı İçin Çiftlere 6 Öneri

2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu!

KULAKLIKLAR KALICI İŞİTME KAYBINA YOL AÇABİLİR

Hipnoterapi davranışları yeniden kodluyor!

RAMAZAN’DA GÖZ KURULUĞU BELİRGİNLEŞEBİLİYOR

KOLON KANSERİNDE 7 RİSK FAKTÖRÜNE DİKKAT!

SOSYAL MEDYADAKİ EGZERSİZLER SAKATLAYABİLİR

3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü’nde İşitme Sağlığının Önemine Güçlü Vurgu

Yüzdeki Şişkinlik Ödem mi, Yanlış Cilt Bakımı Rutini Sonucu mu?

Ramazan'da sindirim sağlığını korumak için bu önerilere dikkat!

HORLAMA 20’Lİ YAŞLARDA ARTIYOR!

Zayıflama İğneleri Gözleri Nasıl Etkiliyor? Uzmanlardan Hızlı Kilo Kaybına Karşı Uyarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13