• BIST 100

    15645,92%0,81
  • DOLAR

    43,26% -0,07
  • EURO

    50,83% 0,41
  • GRAM ALTIN

    6730,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10946,16% -0,68

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesinde lider; dünyada muteber Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bölgesinde lider; dünyada muteber; büyük, güçlü ve müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.

POLİTİKA 29.10.2025 13:55:00 224 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesinde lider; dünyada muteber Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, zaferlerle dolu Türk tarihinin doruk noktalarından biri olan bu önemli günde; ülke sınırları içindeki 86 milyon vatandaşın, Kıbrıs Türk halkının ve yurt dışındaki vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti. "Aynı şekilde, medeniyet bahçemizi birlikte ekip biçtiğimiz; müşterek bir mazi ve kültür mirasını tevarüs ettiğimiz, sevincimize ortak olan tüm dostlarımıza da şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullanan Erdoğan, bugün, Cumhuriyet'in 102'nci kuruluş yıl dönümünün milletçe iftiharla idrak edildiğini aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz" Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İstiklal ve istikbal mefkuremizin, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğinde tecessüm ettiği bu önemli günün; ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele'yi sevk ve idare ederek Cumhuriyet'e giden yolu açan Gazi Meclisimizin tüm mensuplarını, bugün bir kez daha şükranla anıyorum. Ahlat ve Malazgirt'teki ilk akınlardan Çanakkale Destanı'na, Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz direnişine kadar asırlardır kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bizlere vatan kılan kahramanları rahmetle yad ediyorum. Tüm dünyanın bildiği şu hakikati bugün bir kez daha ilan etmek isterim; biz hem güçlü bir millet hem de köklü bir devletiz. Cumhurbaşkanlığı forsumuzdaki güneş ve etrafındaki 16 yıldız, bizim binlerce yıllık devlet geleneğimizi temsil ediyor. 'Ebet-müddet' ülküsüyle kurduğumuz bu devletlerin her biri, milli kimliğimizin şan ve şeref payesi; cihana yön veren aziz milletimizin kudret ve merhamet nişanesidir. Türkiye Cumhuriyeti ise tarihinin en sancılı günlerinde, onca zorluğa, yokluğa, sıkıntıya rağmen hürriyet ve istiklaline dört elle sarılan fedakar milletimizin son çatısı; devletler zincirimizin son halkasıdır. Bu yüksek şuurla şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmak; cesur ve cefakar ellerde yükselen Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Oyunları bozmaya devam edeceğiz" Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında "Asra mührümüzü vuracağımız Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda; savunma sanayiinden ekonomiye, eğitimden tarıma, turizme, enerjiye ve dış politikaya kadar her alanda ezber bozan atılımlar içindeyiz" ifadelerine yer verdi. 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketinin yaralarının sarıldığına, afetzedelerin hızla güvenli yuvalarına kavuşturulduğuna işaret eden Erdoğan, yıl sonuna kadar, söz verilen şekilde, 453 bin konutun anahtar tesliminin gerçekleştirileceğini aktardı. Aynı zamanda 86 milyon vatandaşın huzur, güven, barış ve refah içinde yaşayacağı Terörsüz Türkiye menziline doğru da emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Milli birlik ve dayanışmamızı hedef alan kaos tüccarlarına prim vermeden; engelleri aşmaya, oyunları bozmaya, yayılmacı emeller peşinde koşanların heveslerini kursaklarında bırakmaya inşallah devam edeceğiz. Diğer taraftan, savaş, çatışma ve krizlerin evrensel değerleri aşındırdığı bir dönemde Türkiye olarak, hak ve hakikatin savunucusu kimliğimizle 'daha adil bir dünya' için var gücümüzle çalışıyoruz. Gazze ve Filistin başta olmak üzere, pek çok kriz bölgesinde; arabuluculuk faaliyetlerimizle, diplomatik girişimlerimizle, insani yardımlarımızla akan kanı durdurmanın, yaraları sarmanın, kalıcı barışa giden yolu ardına kadar açmanın gayretindeyiz. İlhamını çift başlı Selçuklu Kartalı'ndan alan 360 derecelik dış politika vizyonumuzla, tarihimize ve kimliğimize yaraşır şekilde, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu büyük bir titizlikle yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Bölgesinde lider; dünyada muteber; büyük, güçlü ve müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun diyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi ise şükranla yad ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın, sevincimize ortak olan tüm dost ve misafirlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyet'imizin 102'nci yıl dönümü kutlu olsun.”

 

ETÜ Rektörü Çakmak, Bakan Kacır ile Erzurum’da Çip Üretimini Görüştü

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin Atatürk Üniversitesinde

PROF. DR. AHMET KARACALAR: "SELÜLİT SADECE SELÜLİT DEĞİLDİR; METABOLİK BİR AYNADIR"

İKİ KARDEŞ ŞEHRİN SANATSAL BULUŞMASI

10 Yıldır Tesbih İmalatında Ustalık: Serdar Sonuçer Türkiye’ye Toptan Hizmet Veriyor

ZOR ZAMANLARDA TAŞI KALDIRIP ELİNİ DEĞİL, GÖVDESINİ TAŞIN ALTINA KOYAN ADAM ın adıdır

Liyakatli Şöhretsizler” Aziziye’de Sahneye çıktı”

PARKİNSON HASTALIĞI GENÇLERİ DE TEHDİT EDİYOR!

TÜRKİYE ENERJİ DEPOLAMA HARİTASI GELİYOR

Parkinsondan Epilepsiye: Sinir Bilimde Hücre, Gen ve Yapay Zeka Dönemi

Türk tiyatrosunun büyük kaybı: Haldun Dormen vefat etti

Atatürk Üniversitesi Sportif Başarılarını Ulusal Arenada Sürdürüyor

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin’den ETÜ’ye Ziyaret

BTP'den Türk bayrağına saldırıya tepki

Başkan Karasu'dan Sert tepki

Gerçek Gıdaya Ulaşmanın En Kısa Yolu Gıda Toplulukları

TEKNOFEST’te Gökyüzüne Açılan Büyük Rekabet: Roket Yarışması 2026

Sınav Stresine Karşı Altın Kurallar: Dengeli Çalışma ve Doğru Beslenme Şart

Tüyap, 2025’te 3 Milyona Yakın Ziyaretçiyle Ticaretin Güvenli Limanı Oldu

Nusaybin’de Türk bayrağına yapılan saldırıya Kemalist Aydınlanma Derneği’nden tepki

Başkan Ükelge'den sert tepki

Barkın'dan sert tepki !

ETÜ’de Akademik Temelli Bireysel Sağlık Danışmanlığı Hizmeti Başladı

TEKNİK BİLİMLER MYO PROGRAMLARINA MEDEK AKREDİTASYON BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

BİLİM BUNU ARAŞTIRIYOR: “ZOMBİ HÜCRELER” ÖMRÜ UZATIYOR MU, KISALTIYOR MU?

‘2026 modası daha renkli, daha feminen, daha katmanlı’

KAN SULANDIRICI HAKKINDA EN ÇOK YÖNELTİLEN 6 SORU

Sanal Kumar: 300 Milyar Dolarlık Endüstri, Bir Tıkla Dağılan Hayatlar

İSPARK’IN “PARK ET DEVAM ET” OTOPARKLARI 18’E YÜKSELDİ

Konut satışında tarihi zirve

Yükleniyor

ETÜ Rektörü Çakmak, Bakan Kacır ile Erzurum’da Çip Üretimini Görüştü

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin Atatürk Üniversitesinde

İKİ KARDEŞ ŞEHRİN SANATSAL BULUŞMASI

TÜRKİYE ENERJİ DEPOLAMA HARİTASI GELİYOR

Atatürk Üniversitesi Sportif Başarılarını Ulusal Arenada Sürdürüyor

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin’den ETÜ’ye Ziyaret

Başkan Karasu'dan Sert tepki

Gerçek Gıdaya Ulaşmanın En Kısa Yolu Gıda Toplulukları

TEKNOFEST’te Gökyüzüne Açılan Büyük Rekabet: Roket Yarışması 2026

Sınav Stresine Karşı Altın Kurallar: Dengeli Çalışma ve Doğru Beslenme Şart

Liyakatli Şöhretsizler” Aziziye’de Sahneye çıktı”

BTP'den Türk bayrağına saldırıya tepki

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: TÜRKİYE BİR YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ARİFESİNDE

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINI DUYACAKSINIZ

Anahtar Parti Pasinler İlçe Teşkilatı Birinci Olağan Kongresi Gerçekleştirildi

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Sadık Çat’tan Sanayi Sitesindeki Patlamaya Taziye ve Geçmiş Olsun Mesajı

Anahtar Parti Erzurum Teşkilatından Patlama Yaşanan Bölgeye Ziyaret

MHP Yakutiye İlçe Başkanı Demir, Gülahmet ve Mahallebaşı’nda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

A Parti Pasinler İlçe Başkanlığı’nın açılışının, ilçedeki siyasi hareketliliğe yeni bir ivme kazandırması hedefleniyor.

Başkan Demir MİRAÇ: ARINMANIN, DİRİLİŞİN VE KARDEŞLİĞİN GECESİ

ÇATLI: Çekimleri Tamamlanan “ÇATLI” filminden yeni yılın ilk fragmanı

2026’nın İlk Vizyonunda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

Sormam Lazım’ın bu hafta konuğu Güldür Güldür Show ve Temel filmi serilerinden tanıdığımız Alper Kul…

“ÇATLI” GELİYOR: 20 Mart’ta Sinemalarda Yeni Fragman Yayınlandı

Çift Terapisti Sevilay Abudaram'dan 2026 Yılı İçin Çiftlere 6 Öneri

2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu!

“İsimsiz Eserler Mezarlığı” Dünya Prömiyerini Tallinn Film Festivali’nde Yaptı!

TOD’UN YENİ DİZİSİ “VİCDANSIZ”IN İLK TANITIMI PAYLAŞILDI!

20’NCİ FELIS ÖDÜLLERİ SONA ERDİ

“UMARIM BEN DE BİR GÜN SİZLERİ FİLİSTİN’DEKİ BİR FİLM FESTİVALİ’NDE AĞIRLARIM”

PROF. DR. AHMET KARACALAR: "SELÜLİT SADECE SELÜLİT DEĞİLDİR; METABOLİK BİR AYNADIR"

PARKİNSON HASTALIĞI GENÇLERİ DE TEHDİT EDİYOR!

Parkinsondan Epilepsiye: Sinir Bilimde Hücre, Gen ve Yapay Zeka Dönemi

BİLİM BUNU ARAŞTIRIYOR: “ZOMBİ HÜCRELER” ÖMRÜ UZATIYOR MU, KISALTIYOR MU?

KAN SULANDIRICI HAKKINDA EN ÇOK YÖNELTİLEN 6 SORU

Lahana turşusu tok tutuyor!

Yıllarca Belirti Vermiyor: Serviks Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

Sağlıkta iletişim bir tedavi yöntemi!

Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?

Salgın Bitti Sanıyoruz Ama Risk Bitmedi: Korku Değil Hazırlık Zamanı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9