-
BIST 100
16096,24%-0,14
-
DOLAR
44,32% 0,05
-
EURO
51,46% 0,33
-
GRAM ALTIN
6343,96% -0,97
-
Ç. ALTIN
10685,75% -4,22
Deniz altı kabloları tehlikede: Tüm dünyada internet kesilebilir
Telekom şirketleri, Rusya'nın düzenlediği öne sürülen denizaltı kablo sabotajlarının küresel interneti kesintiye uğratabileceği uyarısında bulundu.
uğratabileceği uyarısında bulundu. Play Video Avrupa'nın önde gelen telekomünikasyon şirketleri, Rusya'nın sorumlu tutulduğu denizaltı kablolarına yönelik sabotaj eylemleri nedeniyle NATO’ya acil önlem çağrısında bulundu. Aralarında Telefónica, Vodafone, Orange ve O2 gibi devlerin yer aldığı şirketler, yayınladıkları ortak mektupta deniz altı iletişim altyapısına yönelik artan tehditlerin yalnızca Avrupa'yı değil, tüm dünyayı etkileyebileceği uyarısında bulundu. “HİBRİT TEHDİTLER ARTIYOR, KOORDİNELİ MÜDAHALE ŞART” PC Mag’in haberine göre, şirketler NATO ve askeri liderlere hitaben kaleme aldıkları açık mektupta, Baltık ve Kuzey Denizi gibi bölgelerdeki deniz altı iletişim kablolarına yönelik sabotaj girişimlerine dikkat çekti. Açıklamada, bu tür hibrit tehditlerin giderek arttığı ve Avrupa’nın sınır ötesi ağlarını korumak için “geliştirilmiş ve koordine edilmiş” eylemlere ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
Ortak mektupta, şu uyarıya yer verildi: “Deniz altındaki kablolara yönelik olası saldırılar yalnızca Avrupa'nın dijital altyapısını değil, aynı zamanda küresel internet, finansal işlemler ve uluslararası iletişim ağlarını da felç etme riski taşıyor.” GELİŞMİŞ TEKNOLOJİLERE YATIRIM VE ORTAK GÖZETİM TALEBİ Telekom şirketleri, deniz tabanı altyapısını tehdit eden sabotajlara karşı etkili koruma için gelişmiş teknolojilere yatırım yapılması çağrısında bulundu. Ayrıca NATO’ya ve üye devletlerin güvenlik kurumlarına, bu tür tehditleri erken tespit edebilmek amacıyla ortak gözetim, bilgi paylaşımı ve istihbarat alışverişi mekanizmalarının güçlendirilmesi önerildi.
RUSYA AÇIKÇA ANILMASA DA İDDİALAR NET Açıklamada herhangi bir ülkenin adı geçmese de, son yıllarda deniz altı kablolarına yönelik şüpheli olayların arkasında Rusya'nın olduğu yönündeki iddialar artıyor. En dikkat çekici olaylardan biri Kasım 2024’te yaşandı. Çin bandıralı "Yi Peng 3" adlı yük gemisinin, Baltık Denizi’nde yaklaşık 100 deniz mili boyunca çapasını deniz tabanında sürükleyerek bir fiber optik kabloya zarar verdiği öne sürülmüştü. Gemiyle birlikte hareket eden bazı Rusya bağlantılı gemilerin de bu sabotaj girişiminde rol oynadığı iddia edilmişti. Olay sonrası Avrupa ülkeleri soruşturma başlatmıştı.
Savaşın Türkiye'deki Enfeksiyona etkisi
İYİ Parti Erzurum Başkanı Öğdük: “Artık Koşma Zamanı”
Bağımsız Türkiye Partisi'nde (BTP) bayramlaşma trafiği vardı.
Anahtar Parti, Demokrat Parti ile bayramlaştı
Anahtar Parti, Gelecek Partisi ile bayramlaştı
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
5,6 milyon dosya davaya dönüşmeden çözüldü
Kendine nazik olmak zayıflık değil!
Türkiye, Japonya’ya 1 milyar dolarlık gıda ürünleri ihracatı hedefliyor
Bayram tatili yatırım turuna dönüşüyor: Türk yatırımcılar Yunanistan’da
Marble İzmir’de mermer sanata dönüşüyor
NEVRUZ BAYRAMI, İBB’NİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLARLA KUTLANDI
SİBEL CAN’DAN BAYRAM MESAJI; ‘ HER GÜNÜMÜZ BAYRAM NEŞESİ İLE DOLSUN’
Grand Pasha Girne’de bayram coşkusu Ayta Sözeri ile zirveye çıktı
ŞARKICI LARA BAYRAMDA NEŞET ERTAŞ’IN MEMLEKETİNDE SAHNE ALDI
Bağımsız Türkiye Partisi'nde (BTP) bayramlaşma trafiği vardı.
Başkan Altin'dan Nevruz Bayramı Mesajı
GÖZTEPE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI OKULLAR AÇILMADAN GÜÇLENDİRİLDİ
BTP Lideri Hüseyin Baş’ın bayram mesajı
Gökay Gündoğdu Birleşmiş Milletler’de Kadının Güçlendirilmesi Üzerine Konuştu
Bayram trafiğine sıkı denetim: 313 bin personel görevde
İl il bayram namazı saatleri
HSK Kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yeri değişti
BAŞKAN DEDETAŞ, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BAYRAMLAŞTI
DARÜLACEZE’DE VEFA BULUŞMASI
BAŞKAN SEKMEN’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJ
Erzurum’un Renkli Simgesi: Ayto Baba ile Sanat, Müzik ve Kış Tutkusu
ŞEKER SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDEBİLİR
TÜRKİYE’NİN EN YOĞUN GEÇİŞ NOKTALARINDAN GÜRBULAK SINIR KAPISI YENİDEN TASARLANDI
SİBEL CAN MODA MANİFESTOSU YAZIYOR
Yükleniyor




