-
BIST 100
16159,76%-0,04
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
51,19% 0,00
-
GRAM ALTIN
7348,70% -0,08
-
Ç. ALTIN
11835,41% -0,22
DEVA Partili Esen'den Sağlık Bakanı Memişoğlu’na tepki: "Aile sevgiyle kurulur, dayatmayla değil"
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun "Eğer çocuğunuz yoksa sadece karı koca oluyorsunuz, aile olamıyorsunuz" sözlerine sert tepki gösterdi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun "Eğer çocuğunuz yoksa sadece karı koca oluyorsunuz, aile olamıyorsunuz" sözlerine sert tepki gösterdi. Anneler Günü yaklaşırken yapılan bu açıklamanın toplumda derin bir kırgınlık yarattığını ifade eden Esen, "Aile, yalnızca biyolojik bağlarla değil; sevgi, dayanışma ve birlikte yaşama iradesiyle kurulur" dedi. Esen açıklamasında, "Çocuk sahibi olamayan aileler de ailedir. Bu ülkenin bir bakanı, kimseyi dışlayan bir dille konuşamaz. Dinimizde de aile; anne, baba ve varsa çocuklardan oluşan kutsal bir birliktelik olarak tanımlanır. Sevgi ve saygı bağıyla kurulan her evlilik, bir ailedir" ifadelerine yer verdi. Esen, "Sayın Bakan’ın açıklamaları ne geleneklerimize ne de dini ve toplumsal değerlerimize uymaktadır. Aileyi güçlendirmek istiyorsanız, popülist açıklamalar yerine samimi ve bilimsel politikalar üretmelisiniz. Bugün sezaryen doğum oranlarının artması, normal doğumların azalması, kontrolsüz sağlık politikalarının bir sonucudur. Ne kadınları ne hekimleri ne de aileleri suçlayamazsınız” diye konuştu. Toplumun gerçek sorunlarına dikkat çeken Esen, ailelerin yaşadığı ekonomik zorluklara da işaret ederek, iktidara şu çağrılarda bulundu: Asgari ücretin alım gücünü artırın, enflasyonu düşürün. Kreş desteklerini yaygınlaştırıp artırarak ailelere nefes aldırın. Çocuk sahibi olmak isteyen ancak olamayanlara destek olun; tüp bebek tedavisini devlet güvencesine alın. Yalnız ebeveynlere, bakım veren büyüklere ve farklı aile biçimlerine saygı gösterin. Esen sözlerini şöyle tamamladı: “Bakanlıklar, kişisel kanaatlerin değil, halkın ortak ihtiyaçlarının yönetildiği yerlerdir. Unutmayın, aile sevgiyle kurulur; dayatmayla değil.”
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ MARULDAN ŞAMPUAN REYHANDAN SIVI BAHARAT GELİŞTİRDİ
BİLİM DÜNYASI YAPAY ZEKÂNIN YOL HARİTASINI KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇİZDİ
DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU İÇECEK SEÇİMİ ÖNEM TAŞIYOR: ÇAY VE AYRAN KORUYUCU OLABİLİR
Anayasa Mahkemesi’nden eczacılar için kritik karar: Disiplin cezalarını düzenleyen madde iptal edildi
Galatasaray destan yazdı: Liverpool, İstanbul'da yeniden cehennemi yaşadı
Eczacıbaşı Dynavit Çeyrek Final Sahnesinde! Rakip Rzeszów…
Ülker, 2025 finansal sonuçlarını açıkladı
Pusula Holding’in CEO’luğuna Sait Aytaç atandı
ERZURUM’DA MODEL FABRİKA PROJESİ İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
“ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANI’NDAN BÖLGEDEKİ SAVAŞ İÇİN UYARI: ÜLKE RİSKİNİ ARTIRAN ANA BİLEŞEN YÖNETİLEMEYEN EKONOMİDİR”
Cabir Yapı, Beşiktaş JK ile sponsorluk anlaşmasını yeniledi!
Karayip pasaportları iptal mi?
TÜRK KIZILAY, HUZUREVİ SAKİNLERİYLE İFTARDA BULUŞTU
FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası elemeleri için geri sayım başladı: Kadın basketbolunun dünya mücadelesi, TCL ana sponsorluğunda başlıyor
https://erzurumpolitik.com/haber/organize_suc_faaliyetlerine_dikkat_cekti_iyi_parti_genel_sekreteri_ozelden_acil_mudahale_cagrisi-10935.html
Organize suç faaliyetlerine dikkat çekti: İYİ Parti Genel Sekreteri Özel’den acil müdahale çağrısı
Restoranlarda Görünmeyen İsraf: Zaman Kaybı
Prof. Dr. Havva Kök Arslan: “Türkiye’nin KKTC’ye F-16 gönderme hamlesi güçlü ve zamanında bir yanıt!”
Girişimciliğe Uzanan Yol: Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Ekosisteminden İki Kadın Girişimci
24 saat açık sanal tehlike!
Kemik Erimesi Erken Dönemde Fark Edilebilir!
Üç Kadın Sanatçının Eliyle “Dönüşümün Hafızası” Sergisi Galeri Deniz’de
Para Döner Dolaşır, Gayrimenkulü Seçer...
Savaşların yeni cephesi elektrik ve su altyapıları
YÜKSEK KONUT KREDİSİ FAİZLERİ İPOTEKLİ SATIŞLARI BASKILAMAYA DEVAM EDİYOR
İş Kültür Kitaplarıyla Bahara Merhaba
ETÜ Koordinasyonunda Geliştirilecek Yerli Rumen Sensör Bolusu Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklendi
Atatürk Üniversitesinden 2028 Avrupa Kış Üniversite Oyunları Adaylığı İçin Güçlü İrade…
Erzurum Eğitim Ailesine Rekor Promosyon Anlaşması
Trafikte kavga edenlere 722 bin TL ceza
Yükleniyor


