• BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,79% 0,15
  • EURO

    48,73% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5724,11% -1,68
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99

Erbakan: Askeri vesayetin yerine Beştepe vesayeti getirildi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Antalya 3. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, başörtüsü yasağının kaldırılmasını olumlu bulduklarını ancak askeri vesayetin yerine Beştepe vesayetinin geldiğini

POLİTİKA 26.04.2025 20:51:00 489 0
Erbakan: Askeri vesayetin yerine Beştepe vesayeti getirildi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Antalya 3. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, başörtüsü yasağının kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Ancak askeri vesayetin kaldırılmasının ardından, devletin tüm kurumlarının Beştepe vesayeti altında çalıştığını belirten Erbakan, adaletin kişilere ve partilere göre işlediğini savundu.

Erbakan, ''Evet başörtüsü yasağını, inanç özgürlüğü önündeki yasakları kaldırdılar, bunu kim yaparsa yapsın teşekkür ederiz. Askeri vesayeti kaldırdılar ama askeri vesayetin yerine Beştepe vesayetini koydular. Şimdi artık bütün kurumlar ve yargısı da, yasaması da, yürütmesi de, YSK’sı da, TÜİK’i de Beştepe vesayetinin altında çalışmak zorunda kalıyor'' dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Antalya 3. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: ''Evet başörtüsü yasağını, inanç özgürlüğü önündeki yasakları kaldırdılar, bunu kim yaparsa yapsın teşekkür ederiz. Askeri vesayeti kaldırdılar ama askeri vesayetin yerine Beştepe vesayetini koydular. Şimdi artık bütün kurumlar ve yargısı da yasaması da yürütmesi de YSK’sı da TÜİK’i de Beştepe vesayetinin altında çalışmak zorunda kalıyor. Başka yasaklar getirdiler. Muhaliflere göz dahi açtırmıyorlar. İşte bugün gazeteciler, siyasetçiler, genel başkanlar hapisteler. İşte bu gerçekleri ortaya koyduğumuz zaman; yoksulluğu da yolsuzluğu da yasakları da ortadan kaldıramadıklarını açık bir şekilde görüyoruz.

"BİZ KİMSENİN İKTİDARDA KALMASI İÇİN KURULMUŞ BİR PARTİ DEĞİLİZ" Bakın yoksulluktan bahsediyoruz. İktidara gelirken kaldıracaklarını söylediklerini 3Y’nin yoksulluk kısmından bahsediyoruz. Bütün bunlar neden oldu? Bizim ortaya koyduğumuz mutabakat metnindeki Milli Görüş’ün ekonomi modeline uymadıkları için oldu. Aynı tas aynı hamam, borç-faiz-zam-vergi ekonomisine devam ettikleri için oldu. Bunun en büyük ceremesini de milletimiz çekiyor. Bizi dinleselerdi, yanlışlardan dönselerdi bugün Türkiye bu halde olmazdı. Ama maalesef onlar 20 senelik yanlışlarına devam etmeyi tercih ettiler. Öyle olunca biz ise 'Biz kimsenin iktidarda kalması için kurulmuş bir parti değiliz, eğer bu prensipler uygulanmıyorsa, Milli Görüş’ün adil ekonomik düzen modeli uygulanmıyorsa kimseye destek olamayız' dedik ve Cumhur İttifakı'ndan dışarı çıktık. Bu yanlışları kabullenmemiz ve bu politikaların, yanlışlarından yanında olmamız elbette mümkün değildi.'' ''ADAMINA GÖRE ADALET İŞLİYOR" ''Adaletin partilere ve şahıslara göre işletildiğini'' kaydeden Erbakan, ''Türkiye’de maalesef adamına göre adalet işliyor. CHP’liye ayrı, DEM Partili’ye ayrı, AK Partili’ye ayrı hukuk… Böyle olunca da AK Parti dönemine ilişkin usulsüzlüklere ve yolsuzluklara dair dosyaların hiçbirinin kapağı açılmıyor'' dedi.

AÇLIK SINIRI 23 BİN TL’YE DAYANDI" İktidarın ekonomi politikalarına da eleştiri getiren Erbakan, ''Bugün Asgari ücret 22 bin 100 bin TL, Emekli maaşı 14 bin 460 TL. Açlık Sınırı 23 bin TL’ye dayandı, yoksulluk sınırı 80 bin TL’ye dayandı'' ifadelerini kullandı. Erbakan, halkın yüzde 45’inin açlık, yüzde 80’inin ise yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirterek, ''Neden aç kalmıyor? Sadaka, sosyal yardım, zekat var. Ama normal olarak, matematik olarak baktığınızda elde ettiği gelir karnını doyurmaya dahi yetecek kadar değil'' dedi. Çocuk yoksulluğuna da dikkati çeken Erbakan, ''OECD Raporuna göre, Türkiye’de 6 milyon çocuk yoksul. Türkiye’deki çocukların 3’te 2’sinin makarna ve ekmekle beslendiğini ve bu nedenle zihinsel gelişimlerinin olumsuz etkilendiğini ortaya koyuyor'' diye konuştu. "KAMUDA İSRAFI ÖNLEYECEĞİZ" Erbakan, lüks, şatafat ve bazı holdinglere sağlanan vergi muafiyetleri hakkında eleştirilerde bulunarak şunları söyledi: “Peki biz ne yapacağız? Kamuda israfı önleyeceğiz, birinci yapılacak olan budur. Makam uçakları, makam araçları, protokol masrafları, yurtdışı seyahatleri, saraylar, 5 maaşlı bürokratlar… Lüks ve şatafat almış başını gitmiş. Bunlara tasarruf deyince memurun yemeğinden, lojmanından tasarruf ediyor, okulların temizliğinden tasarruf ediyor, belediyelerin hizmetlerin tasarruf ediyor. Milletin yemesinden içmesinden, millete yapılan hizmetten, çocukların okuluna yapılan temizlikten tasarruf yapacağına makam araçlarından, uçaklarından, protokol masraflarından tasarruf yapılacak.

"5 TANE HOLDİNGE 10 SENEDE, 128 KEZ VERGİ MUAFİYETİ ÇIKARTILIYOR" Bir diğer yapacağımız şey ise imtiyazlı holdinglere haksız kaynak aktarımının engellenmesi. Bakın 485 milyar liralık cevher olan madeni 3,5 milyar liraya ihale ediyor. Aradaki 480 milyar milletin parası. Bu ihale ettiği firmaya bir de 'Sen zahmet edip ayrıca vergi de ödeme' diyor. 5 tane holdinge 10 senede 128 kez vergi muafiyeti çıkartılıyor. Bu 5 holding, dünyada en fazla kamu ihalesi alan holding. Çin’in holdingleri bile bunların önüne geçemiyor. Ve ayrıca dünyada en fazla vergi muafiyetine muhatap olan holding bunlar. İsmi lazım değil, çok meşhur bir holdingin bir kalemde bir milyar dolar vergi borcunu Resmi Gazete’de yayınlayıp, sildiler. Hayır olmaz. Biz paylaşımda adaleti sağlayacağız. 85 milyonun tek bir kuruşunu babamın oğlu dahi olsa yedirmeyeceğiz. Bu sene bütçeden 2.1 trilyon lira gelir ve kurumlar vergisi sileceğim diyor, devlet bütçesinden. Bu 2.1 trilyon liranın nereden baksanız bir trilyon lirası iki elin parmaklarını geçmeyen imtiyazlı holdinglerin vergi borcunun silinmesine gidecek. Hayır! Vatandaşa gelince vergi borcunu faiziyle, gecikmesiyle, son kuruşuna kadar boğazına yapışıp alıyorsun ama imtiyazlılara gelince almıyorsun. Böyle şey olmaz.'' "LGBT DERNEKLERİNİ İKTİDARIMIZDA DERHAL KAPATACAĞIZ'' Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ''Politikalarımız yerli ve milli hale getireceğiz. LGBT propagandasına asla izin vermeyeceğiz, LGBT derneklerini iktidarımızda derhal kapatacağız'' dedi.

 

URAP sıralaması Türkiye’deki akademik uçurumu ortaya koydu: Üniversiteler arası fark açılıyor

Ateşkes ihlali sürüyor: İsrail, Refah'ı vurdu

SİNEMAMIZIN 20 YENİ PROJESİ FİLM FORUM’DA

Gazeteci Metin Gire MHP'deki Görevinden İstifa Etti!

KKTC'de seçimi resmi olmayan sonuçlara göre Tufan Erhürman kazandı

"Gençlerimizi bugün koruyamazsak Türkiye Cumhuriyeti devleti diye bir geleceğimiz olmayacak"

Başkan Uçar’dan Muhtarlar Günü Ziyareti

Sonbaharın Renkleri Erzurum Ovasında Görsel Şölen Sunuyor

Doç. Dr. İlhan Gök, Gümüşhane’de Osmanlı’da Şikayet Mekanizmasını Anlattı.

İSKİ’DEN İSTANBUL’UN SU MİRASINA YOLCULUK

Başkan Özkan'dan,19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Pakistan-Afganistan çatışmalarında Türkiye ara bulucu rol oynadı

Başkan Demir Demokrasinin Temel Taşı Muhtarlarımızdır

Türk ihracatçıları Kazakistan yolcusu

Amerikan mobilya devi İzmir’den ürün almaya, Türkiye’de ofis ve şirket açmaya geldi

Dijital Dünyada Duygulara Dokunabilen Markalar Kazanıyor

Diyarbakır’da Kitap Şöleni Başladı: Diyarbakır Kitap Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Cemiyetin stil kraliçesi: Nazlı Sabancı’dan bu kez yardım için sahada!

Melek Mosso ile Serkan Sağdıç anlaşmalı olarak boşandı

Victoria’s Secret podyumunda 22 kilo şov!

İrem Derici hastanelik oldu!

Funda Arar’dan arabesk rüzgarı!

SİBEL CAN, KIBRIS GECESİNDE MÜZİK ZİYAFETİ SUNDU

İBB, KUMAR BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELEDE FARKINDALIĞI ARTIRIYOR

1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı, Kadın Çiftçi Modülü ile Tarımın Geleceğine Yön Veriyor

Uzmanlar uyardı: Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz

Fatih Erbakan'dan iktidara: Biz hasmınız değil, acı gerçekleri hatırlatan gerçek dostlarınızız

Refah Sınır Kapısı, Pazartesi günü yeniden açılacak

İBB, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE İSTANBUL’UN MUHTARLARINI AĞIRLADI

Ünlü iş kadını kendi gece kulübünde sahneye çıktı

Yükleniyor

URAP sıralaması Türkiye’deki akademik uçurumu ortaya koydu: Üniversiteler arası fark açılıyor

Ateşkes ihlali sürüyor: İsrail, Refah'ı vurdu

KKTC'de seçimi resmi olmayan sonuçlara göre Tufan Erhürman kazandı

Başkan Uçar’dan Muhtarlar Günü Ziyareti

Sonbaharın Renkleri Erzurum Ovasında Görsel Şölen Sunuyor

Doç. Dr. İlhan Gök, Gümüşhane’de Osmanlı’da Şikayet Mekanizmasını Anlattı.

İSKİ’DEN İSTANBUL’UN SU MİRASINA YOLCULUK

Başkan Özkan'dan,19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Pakistan-Afganistan çatışmalarında Türkiye ara bulucu rol oynadı

Diyarbakır’da Kitap Şöleni Başladı: Diyarbakır Kitap Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Gazeteci Metin Gire MHP'deki Görevinden İstifa Etti!

"Gençlerimizi bugün koruyamazsak Türkiye Cumhuriyeti devleti diye bir geleceğimiz olmayacak"

Başkan Demir Demokrasinin Temel Taşı Muhtarlarımızdır

Fatih Erbakan'dan iktidara: Biz hasmınız değil, acı gerçekleri hatırlatan gerçek dostlarınızız

YAVUZ AĞIRALİOĞLU ISPARTA’DAN SESLENDİ: UMUT HAKKI SİZİN OLSUN; UNUTMA HAKKI MİLLETİNDİR

Atatürk gibi gençler yetiştirmeliyiz, bizim kahramanımız Atatürk'tür'

BTP'den Bahçeli'ye 'Kurucu önder' tepkisi, İYİ Parti'ye teşekkür

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, Erzurum’un sorunlarını Meclis’e taşıdı

Yalçın "Bu bir beka sorunudur"

Herkesin eşit olduğu yerde eşitlik isteyen, eşitlik değil imtiyaz istiyordur.

SİNEMAMIZIN 20 YENİ PROJESİ FİLM FORUM’DA

ANADOLU KISALARI FORUM’DA ULUSAL KONUKLAR: SEKTÖR PROFESYONELLERİ GENÇ SİNEMACILARLA BULUŞACAK

‘Sorgu’nun Yayın Tarihi Belli Oldu!

“Sinemanın Kalbi Bir Kez Daha Antalya’da Atacak”

GERİ SAYIM BAŞLADI! TATLISES’TEN NEŞET ERTAŞ’A AHDE VEFA KONSERİ

Karikatür Dünyasının En Prestijli Yarışmasının Ödülleri Kazanan Sanatçılara Takdim Edildi

15. IST. FESTİVAL “Hakiki Gerçeklik Nedir?” temasıyla 10–12 Ekim'de İstanbul'da

“ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI”NDA JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

ECE VAHAPOĞLU’NDAN KADINLARA İLHAM VERECEK BİR KİTAP: “DİŞİL ENERJİ”

62. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ’NDE FİLM FORUM BAŞVURULARI SONA ERDİ!

DR. SEDA BAL’DAN KÖK HÜCRE UYARISI!

ÜNLÜ ŞARKICI HANDE YENER, MEME KANSERİNİ NASIL YENDİĞİNİ ANLATTI!

Disleksili Bireylere Umut Olacak Çalışma Yayınlandı

SARI NOKTAYA GÖZ İÇİ MERCEK TEDAVİSİ

Yapay Zeka Destekli, İleri Düzey Mikroskop Teknolojileriyle Hastalıkların Tanı ve Tedavisinde Yeni Dönem

A’DAN Z’YE MEME KANSERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Salgınlar Artıyor: Korunmanın Anahtarı Mikrobiyotamızda

Uzun süren ses kısıklığına dikkat!

KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA SORUNU İÇİN 5 ÖNERİ

OTURMAKTA BİLE GÜÇLÜK ÇEKİYORSANIZ, DİKKAT!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
15.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3