-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,74% -0,02
-
GRAM ALTIN
7157,65% 0,69
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "11 ilimizde yapımını tamamladığımız 350 bininci yuvamızın anahtarlarını hep birlikte teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Yeni yuvalarımızın hayırlı olmasını diliyor, rabbimden hanelerine kavuşan her bir kard
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da 350 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Yapımı Tamamlanan Yatırımların Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde hem kalıcı konutların tesliminin hem de şehirlerin yeniden inşasının eş zamanlı olarak sürdürüldüğünü belirtti. Erdoğan, Eylül ayında Malatya’da 304 bininci konutun anahtar tesliminin gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bugün ise söz verdikleri şekilde 350 bininci konutun anahtarlarını Adıyaman’da hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. Depremin üzerinden geçen iki yılda yalnızca Adıyaman’da 38 bin 157 konut ve iş yerinin vatandaşlara teslim edildiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin en büyük ikinci şantiye alanının bu ilde kurulduğunu dile getirdi. İndere bölgesinde 5 milyon metrekarelik alanda 16 bin konutun tamamlandığını belirten Erdoğan, yaklaşık 100 bin kişinin güvenle ve huzurla yaşayacakları yeni yuvalarına kavuşacağını kaydetti.
11 ilde 350 bin 178 bağımsız bölüm teslim edildi Erdoğan, Adıyaman’ın yanı sıra Malatya’da 21 bin 760, Hatay’da 11 bin 320, Kahramanmaraş’ta 6 bin 523, Gaziantep’te 3 bin 834, Şanlıurfa’da 644, Elazığ’da 354, Osmaniye’de 214, Tunceli’de 97, Sivas’ta 79, Bingöl’de 62, Diyarbakır’da 50, Kayseri’de 15 ve Adana’da 14 olmak üzere toplam 45 bin 342 konutun daha teslim edildiğini belirtti. Böylece deprem bölgesindeki 11 ilde toplam 350 bin 178 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. "Dakikada 3, saatte 23, günde 550 yeni konut…" Konuşmasında, açıklamalarını "laf olsun diye" değil, somut çalışmaların sonucu olarak dile getirdiğini vurgulayan Erdoğan, ana muhalefetle aralarındaki anlayış farkının bu rakamlardan dahi görülebileceğini ifade etti. Deprem bölgesindeki 11 ilde 174 ayrı alanda, 3 bin 481 şantiyede, 200 bin mimar, mühendis ve işçinin 7 gün 24 saat çalıştığını belirten Erdoğan, bölgede “dakikada üç, saatte 23, günde 550 yeni konutun” üretildiğini söyledi.
Otokoç Şubeleri, Başarı ve Kıdem Ödülleri’ne Damgasını Vurdu
2026'da Turizm Rüzgarı, Güvenlik ve Kalite Odaklı Esecek
SANATÇI AHMET ŞAFAK'TAN KÜLLİYE’DE RAMAZAN KONSERİ
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE BU HAFTA: OPERADAN TİYATROYA KÜLTÜR MARATONU
İşçi Temsilcileri Meclisi yola çıktı
İSTİKLAL MARŞIMIZ TÜRKÇE’DİR.
Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!
Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz
Bayram Tatilinde Çocukların Diş Sağlığı İçin Çifte Risk
BTP Fatih İlçe Teşkilatı’ndan geniş katılımlı iftar programı
Trafik cezası alanlar için karar: Radar cihazlarının kalibrasyon bilgileri paylaşılmalı
Atamay işçilerinin 3 şehirde eylem kararlılığı sonuç verdi: Tommy'den ilk adım
Hüseyin Baş Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var
Pelin Karahan ‘Düşes’ olarak ekrana dönüyor!
Başkan Altin'dan Kadir Gecesi Mesajı
İş insanı Mine Tozlu Biçer gözaltında: Marka Holding'e kara para operasyonu
Boşanma davalarında yeni dönem: Yıllarca süren çekişmeli süreçler tarih oluyor
Kadir Gecesi yarın idrak edilecek
Mezat düzenleyenler Maliye'nin radarına girdi
Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye ihracatından aldığı pay 16 yıl geriye gitti
Genç Sanatçı Gamze Naz Aydın: “Çizginin kendi ritmini bulmasına izin veriyorum”
Kenan Doğulu’dan Zorlu PSM Sahnesinde Unutulmaz Bir Gece
“ŞEYH SAİD'İN HATIRASINA HAKARET ETMEK HER TÜRK VATANDAŞININ GÖREVİDİR”
OSCAR SOFRASINDA TÜRK LEZZETLERİ: MENÜDE ANTEP BAKLAVASI VAR
Başkan Demir'den Kadir gecesi Mesajı
Emeklilerin ikramiye ve aylık ödemeleri bugün başlıyor
ÜSKÜDAR’DA KADINLARIN SESSİZ KALAN SORUNLARI KONUŞULDU
KAGİDER ve Garanti BBVA, Kadın Girişimciliğinde 20 Yıllık İş Birliğini Birleşmiş Milletler’de Anlattı
Türk Nefroloji Derneği’nden Dünya Böbrek Günü’nde Uyarı: “Hayatta Uzatmalar Yok, Şimdi Önlemini Al”
Araç Satın Almak mı, Kiralamak mı?
Yükleniyor



