• BIST 100

    16256,28%1,89
  • DOLAR

    44,20% 0,08
  • EURO

    51,01% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7128,82% 0,28
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,43

Erdoğan: CHP sadece yolsuzluğun değil, darbeciliğin de kitabını yazmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP demek cunta demektir. Cunta demek CHP demektir. CHP sadece yolsuzluğun değil, aynı zamanda bu ülkede darbeciliğin de kitabını yazmıştır" dedi.

POLİTİKA 9.04.2025 14:29:00 434 0
Erdoğan: CHP sadece yolsuzluğun değil, darbeciliğin de kitabını yazmıştır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar: "85 milyon olarak hepimizin büyük bir aile olduğunu tekrar hatırladık" Konuşmamın hemen başında, aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte huzurla idrak ettiğinize inandığım Ramazan Bayramınızı tekrar tebrik ediyorum. Dün Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızda da ifade ettim. AK Parti teşkilatları Ramazan-ı Şerif süresince Genel Merkeziyle, Kadın ve Gençlik Kollarıyla, Milletvekilleriyle, il, ilçe, belde başkanlarıyla, elbette belediyeleriyle gerçekten olağanüstü bir çaba içinde oldu. 81 vilayetimizin her metrekaresinde, kelimenin tam anlamıyla bir kardeşlik ve dayanışma rüzgarı estirdik. Tüm farklılıklarımıza rağmen 85 milyon olarak hepimizin büyük bir aile olduğunu tekrar hatırladık ve hatırlattık. Sadece Kadın Kollarımız 4,5 milyon insanımıza ulaştı. Gençlik Kollarımız 'İftara 5 Kala' etkinliğiyle tam 5 bin noktada 800 binin üzerinde vatandaşımıza iftariyelik dağıttı. Kampüs iftarlarıyla üniversiteli gençlerimiz bir araya geldi ve kucaklaştı. Kabine üyelerimiz ve milletvekillerimiz Türkiye'nin dört bir yanında gönül sofralarının misafiri oldu. Belediyelerimiz yoksulun, garibin, fakirin, kimsesizlerin kapısını çaldı; dertleriyle dertlendi, sıkıntılarına çare üretti.

Biz de Milletin Evi'nde halkımızın çok farklı kesimlerini ağırladık, onlarla hasbihal edip hasret giderdik. Kimseyi ayırmadan, kimseyi dışlamadan hep beraber rahmet ve bereket ayının hakkını verebilmek için samimiyetle gayret gösterdik. Rabbim hepinizden, hepimizden razı olsun diyorum. Cenabı Allah'tan bizleri bölgemizdeki zulümler ve katliamlar sebebiyle buruk geçirmediğimiz bayramlara kavuşturmasını niyaz ediyorum. "Küresel sistem açıkçası temelden çatırdıyor" Bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler çok önemli bir değişimin eşiğinde, hatta coğrafyamız itibarıyla merkezinde olduğumuzu gösteriyor. İkinci Cihan Harbi sonrasında inşa edilen, Soğuk Savaş'ın bitimiyle adeta kökleşen küresel sistem açıkçası temelden çatırdıyor. Neoliberal ekonomik ve siyasal düzenin yerine daha korumacı bir yapının yükselmekte olduğunu görüyoruz. Sadece Asya'da, Avrupa'da, Amerika'da değil, hemen her yerde devletler, toplumu ve ekonomiyi güçlendirmeyi amaçlayan politikalar üretiyor. Ticaret'ten güvenliğe, savunmadan nüfus oranına çok geniş bir yelpazede yeni mücadele dönemine hazırlık yapılıyor. "Ticaret savaşlarının küresel ölçekte bir etki uyandıracağı anlaşılıyor" Uluslararası siyasetin neredeyse tüm aktörleri yeni arayışlara girdi. Gümrük tarifeleri üzerinden alevlenen ticaret savaşlarının küresel ölçekte bir etki uyandıracağı anlaşılıyor. Büyük küçük demeden, herkesi etkileyecek, şiddetli bir kasırganın geldiğini söylemek abartılı bir yaklaşım olmayacaktır. Dünyamız, özellikle ekonomi ve askeri kapasite bakımından tek kutuplu bir yapıdan çok kutuplu bir mimariye doğru hızla yol almaktadır.

"Ülkemiz yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmektedir" Son aylarda üst üste gelen haberleri, işte bu yeni dönemin doğum sancıları olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Şunu büyük bir gururla bir kez daha söylemek arzusundayım: Tarihi olduğu kadar sancılı da olan bu süreci en iyi okuyan, en iyi yöneten, sahada ve masada en güçlü konumda bulunan ülkelerden biri Türkiye'dir. Geçmişte farklı sebeplerle küresel rekabette minder dışına itilen ülkemiz, Allah'ın izniyle yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmektedir. Bunun işaretlerini şimdiden görmeye başladık. Sözünün ağırlığı olan, tavrı, duruşu, söylemi dikkatle takip edilen bir ülke olarak Türkiye'nin ismi her platformda daha sık telaffuz ediliyor. Türkiye'siz bir denklem kurulamayacağı, kurulsa dahi bunun yaşama şansının olmadığı küresel aktörler tarafından da kimi zaman gönüllü ama çoğu zaman mecburen kabulleniliyor. "Türkiye, güçlü altyapısıyla yeni döneme damgasını vurmaktadır" İdrak yolları kapalı olmayanlar şu hakikati çok net görmektedir: Türkiye, 23 yıldır temelini adeta tuğla tuğla ördüğü güçlü altyapısıyla yeni döneme damgasını vurmaktadır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz günden güne ete kemiğe bürünmekte, milli ülkümüz olarak tüm ihtişamıyla Şimal Yıldızı misali parlamaktadır. Ülkemizdeki muhalefetin anlamadığı, daha doğrusu anlamak istemediği gerçeklik işte budur. Onlar hala eski Türkiye'de yaşadıklarını sanıyorlar. Onlar hala Türkiye'nin kendi dönemlerindeki ülke olduğunu düşünüyorlar. Onlar hala Türkiye'nin icazetle iş gördüğü zannıyla hareket ediyorlar. Oysa Türkiye, AK Parti hükümetleri döneminde icazet alan değil, tam tersine icazeti aranan ülke konumuna gelmiştir. Türkiye büyük güçlerin oyunlarında rol lütfedilen bir figüran değil, senaryosunu kendi yazdığı oyunları hayata geçiren bir aktör olmuştur. Yeni Türkiye unutmayın, güçlü Türkiye'dir. Muteber, muvaffak ve muktedir bir ülkedir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi 10. Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu Aldı

EBB’NİN ÇOCUK OYUNU “İLK ORUCUM” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi ve Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sezerman, Kolon Kanserinde Çığır Açan Yöntemi Anlatıyor:

İSTANBUL RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR BAYRAM SÜRESİNCE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Zayıflama İğnelerinin Eklem Sağlığı Üzerindeki Etkilerine Dikkat!

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği - ICF Türkiye Yeni Yönetimini Belirledi

Türkiye’de Anma Kültürü Dijitalleşiyor: “Akıllı Mezar Taşı ile Anılara Anında Erişim”

ÖĞRENCİLERDEN HAYIR ÇARŞISI’NA GIDA BAĞIŞI

Türkiye’nin Dört Bir Yanında Bisiklet Heyecanı

GELECEĞİN KENTLERİ: BETONLA DOĞANIN DENGELENDİĞİ YENİ YAŞAM MODELİ

ŞARKICI LARA BAYRAMDA NEŞET ERTAŞ’IN MEMLEKETİNDE

111 YILDIR “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

DİSK Karayazı Temsilcisi Gökhan Tutkun Belediye Personeliyle Bayramlaşarak Hediyeler Dağıttı.

BTP'den İran açıklaması

Emel Elik Bezaroğlu’na Başarı Ödülü

Erzincan’ın üretenleri Şekerbank’ın iftarında buluştu…

Iğdır’ın üretenleri Şekerbank’ın iftarında buluştu…

TKP: Seçme ve seçilme hakkının gaspına karşı Saraçhane’deyiz

Otokoç Şubeleri, Başarı ve Kıdem Ödülleri’ne Damgasını Vurdu

2026'da Turizm Rüzgarı, Güvenlik ve Kalite Odaklı Esecek

SANATÇI AHMET ŞAFAK'TAN KÜLLİYE’DE RAMAZAN KONSERİ

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE BU HAFTA: OPERADAN TİYATROYA KÜLTÜR MARATONU

İşçi Temsilcileri Meclisi yola çıktı

İSTİKLAL MARŞIMIZ TÜRKÇE’DİR.

Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

Bayram Tatilinde Çocukların Diş Sağlığı İçin Çifte Risk

BTP Fatih İlçe Teşkilatı’ndan geniş katılımlı iftar programı

Trafik cezası alanlar için karar: Radar cihazlarının kalibrasyon bilgileri paylaşılmalı

Atamay işçilerinin 3 şehirde eylem kararlılığı sonuç verdi: Tommy'den ilk adım

Yükleniyor

loading

İstanbul Rumeli Üniversitesi 10. Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu Aldı

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi ve Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sezerman, Kolon Kanserinde Çığır Açan Yöntemi Anlatıyor:

İSTANBUL RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR BAYRAM SÜRESİNCE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği - ICF Türkiye Yeni Yönetimini Belirledi

Türkiye’de Anma Kültürü Dijitalleşiyor: “Akıllı Mezar Taşı ile Anılara Anında Erişim”

ÖĞRENCİLERDEN HAYIR ÇARŞISI’NA GIDA BAĞIŞI

GELECEĞİN KENTLERİ: BETONLA DOĞANIN DENGELENDİĞİ YENİ YAŞAM MODELİ

111 YILDIR “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

DİSK Karayazı Temsilcisi Gökhan Tutkun Belediye Personeliyle Bayramlaşarak Hediyeler Dağıttı.

Emel Elik Bezaroğlu’na Başarı Ödülü

BTP'den İran açıklaması

TKP: Seçme ve seçilme hakkının gaspına karşı Saraçhane’deyiz

İşçi Temsilcileri Meclisi yola çıktı

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

BTP Fatih İlçe Teşkilatı’ndan geniş katılımlı iftar programı

Atamay işçilerinin 3 şehirde eylem kararlılığı sonuç verdi: Tommy'den ilk adım

Hüseyin Baş Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var

“ŞEYH SAİD'İN HATIRASINA HAKARET ETMEK HER TÜRK VATANDAŞININ GÖREVİDİR”

Başkan Demir'den Kadir gecesi Mesajı

"EKONOMİNİN ANAHTARI ÜRETİMDE: BATARYADAN YAZILIMA, GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN DÖNÜŞÜM ŞART!",

Genç Sanatçı Gamze Naz Aydın: “Çizginin kendi ritmini bulmasına izin veriyorum”

“ÇATLI” FİLMİNDEN GÖRKEMLİ GALA

“ÇATLI”DAN İKİ DUYURU: Avrupa Vizyonu ve Duygu Yüklü Klip “Haydar Haydar”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Empati ve utanma duygusunun zayıflaması aldatmayı normalleştirdi!”

Abdullah Çatlı’nın kızlarının da rol aldığı “ÇATLI" filminden vizyon öncesi son fragman: İLK FİLM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

“Süper Kadın” Olma Çabası Kadınları Tüketiyor

Gülsin Onay liderliğindeki uluslararası yarışma tamamlandı

Uzmanlardan zehirlenme riski uyarısı: Sosyal medyadaki “virüs üretme” trendi okullara ulaştı

“ÇATLI” Afişi Yayınlandı: SERİNİN İLK FİLMİ 20 Mart’ta VİZYONDA

TÜİK Verilerinin Görünmeyen Yüzü: Türkiye’de Evli Çiftlerin Sadece Yüzde 5’i Mutlu

Zayıflama İğnelerinin Eklem Sağlığı Üzerindeki Etkilerine Dikkat!

Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!

Bayram Tatilinde Çocukların Diş Sağlığı İçin Çifte Risk

Türk Nefroloji Derneği’nden Dünya Böbrek Günü’nde Uyarı: “Hayatta Uzatmalar Yok, Şimdi Önlemini Al”

Prof. Dr. Ahmet Karacalar'dan Koltuk Altındaki Şişlik Uyarısı

Tuzu azalt, sağlığı artır!

TÜRKİYE'DE HER 7 KİŞİDEN BİRİ BÖBREK HASTASI

DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU İÇECEK SEÇİMİ ÖNEM TAŞIYOR: ÇAY VE AYRAN KORUYUCU OLABİLİR

Kemik Erimesi Erken Dönemde Fark Edilebilir!

Glokomda erken tanı kör olmayı önlüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17