Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Daha önce de 'turpun büyüğü' açıklamasında bulunan Erdoğan, 'büyük turpların yolda' olduğunu söyledi. “İSTANBUL'DA USULSÜZLÜKLER ZİNCİRİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR” Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibine yönelik yolsuzluk iddialarına değinerek, soruşturmaların halkın parasının nasıl istismar edildiğini ortaya koyduğunu savundu. “Üniversite sınavını kazanan yüz binlerce gencin hakkının yendiği, usulsüz diplomalarla başlayan rezillikler zinciri, rüşvet ve haraç çarkıyla İstanbul’u saran bir ahtapot gibi çalışmış” diyen Erdoğan, operasyonların sadece görünen kısmı yansıttığını söyledi.
Erdoğan, “Sebze ve meyvenin yakıt tankerleriyle taşınması, halkın kişisel bilgilerinin üç beş milyon dolar karşılığında yabancılara servis edilmesi, sosyal medya trollerinin belediye bütçesiyle beslenmesi” şeklinde konuştu. “BUNLAR DAHA HEYBEDEKİ KÜÇÜKLER, BÜYÜK TURPLAR YOLDA” Erdoğan, “Üstelik bunlar, henüz heybede duran büyük turplar ortaya dökülmeden ortaya çıkanlar. Bu belgelerin büyük bölümü CHP’nin içinden gelen bilgilerle güvenlik güçleri ve yargı tarafından ortaya çıkarıldı” dedi. Erdoğan, soruşturmaların derinleşmesiyle daha vahim tablolarla karşılaşılacağını savundu.
“Heybedeki büyük turplar ortaya saçıldığında, bu işlere bulaşanların kendi yakınlarının yüzüne bile bakacak hâli kalmayacak” diyen Erdoğan, İBB yönetimini hedef alarak suçlamalarını sürdürdü. “CHP YOLSUZLUKLA YÜZLEŞMEK YERİNE KAOS PEŞİNDE” Erdoğan, CHP Genel Merkezi’nin yargı sürecine destek vermek yerine “ucuz siyaset” yaptığını belirtti. "Ortada bunca yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, sahtekârlık varken; hakkı, hukuku, adaleti dillerinden düşürmeyen CHP’liler, iddiaları aydınlatmak yerine sokaklara dökülüp kaos peşine düştüler” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Erdoğan, CHP'nin soruşturmalarla ilgili cevap vermek yerine sokağı hareketlendirme çabası içinde olduğunu öne sürerek, “Çalana değil, yakalayana kızıyorlar” dedi. “Görevini yapanları değil, yolsuzluk yapanları savunuyorlar. Belediye başkanlarının kurduğu bu düzene bedel ödetmeye kalkıştıkları ise yine masum seçmenleri” diyerek eleştirilerini sürdürdü. “FATURAYI BİZE KESMEYE ÇALIŞIYORLAR” Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin yaşananları kendi üzerine yıkmaya çalıştığını da belirterek, “Bütün bu yolsuzlukların faturasını bize, hükümetimize, şahsımıza ve partimize keserek gerçekleri çarpıtıyorlar” dedi. NE OLMUŞTU? 17 Ocak'ta CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 'suç örgütüne üye olmak', 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'haksız mal edinmek'le suçlanarak tutuklanmıştı. Bu gelişmenin ardından ise Erdoğan, Beşiktaş Belediyesi hakkındaki soruşturma üzerinden ana muhalefet CHP'ye yüklenip, "Onlar da çok iyi biliyorlar ki daha turpların büyükleri heybede. Telaşlarının sebebi bu" demişti.