• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,17% -0,06
  • EURO

    50,53% 0,13
  • GRAM ALTIN

    7122,61% -0,18
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

Fatih Erbakan: Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır. Tepkisiz kalamayacağımız bir hukuk tanımazlıktır.

POLİTİKA 5.02.2025 17:24:00 462 0
Fatih Erbakan: Trump

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır. Tepkisiz kalamayacağımız bir hukuk tanımazlıktır. Bu saldırgan ve Siyonist yaklaşım karşısında, Türkiye'deki tüm Amerikan üslerini ve radarlarını bugünden tez yok kapatmamız gereklidir. ‘Filistin Filistinlilerindir’, ‘Zafer Filistinlilerin olacaktır ve zafer yakındır’ diyoruz. Ve Siyonizm’e, İsrail'e ve onun işbirlikçilerine de Yeniden Refah Partisi olarak sesleniyoruz. Bu adımları atarken bir kez daha düşünün. Çünkü bütün İslam alemi en kısa zamanda ayağa kalkacak. Bu gereken yaptırımlar uygulayacak ve bu planlarınızın hepsi de inşallah suya düşecektir” dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuştu. Erbakan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD ziyareti ile ilgili, “Terör rejiminin başbakanı Netanyahu Amerika ziyaretinde biliyorsunuz, tarihin çok talihsiz anlarına şahitlik etmemize sebep oldu. Burada Trump'la görüşmesi ve arkasından yaptıkları basın toplantısında Trump'ın açıklamaları gerçekten de tarihin en tarihsiz açıklamaları olarak nitelendirilebilecek açıklamalardır. İsrail Terör Kabinesi'nin başında tarihin en acımasız soykırımlarından bir tanesine imzasını atarak, 100 yılın canisi, yüz yılın Hitler'i haline gelen Netanyahu, soykırım ve savaş suçlarına ilk günden itibaren ortak ettiği Amerika'dan yeni seçilen Başkan Donald Trump döneminde de en büyük desteği görmeye devam ediyor. Amerikan yönetimi kurulduğu günden itibaren bugüne kadar olduğu gibi bugün de Siyonist rejime hamilik yapmaya devam ediyor. Netanyahu'nun Amerika ziyaretinde bir kez daha görüldü ki, Amerika Birleşik Devletleri İsrail için kurulmuştur, Amerika Birleşik Devletleri Siyonizm için vardır ve arz-ı mevut olarak adlandırılan Siyonist işgal planlarının hayata geçirilmesi için kurulmuş bir devlettir. Bunu Trump'ın açıklamalarıyla Netanyahu'nun son yapmış olduğu ziyarette açık bir şekilde gördük. Terör ve savaş suçlusu katil terörist Netanyahu'nun Amerika ziyaretinde gördük ki, Amerika'nın yeni başkanı Donald Trump, her ne kadar Grönland'dan, Meksika'dan, Kanada'dan, Panama'dan söz ederse etsin bunların hepsi göz boyama içindir ve asıl amaç Panama'nın işgalinden söz edilirken Gazze'nin işgal edilmesidir. Meksika Körfezi'nden bahsederken Gazze şeridini İsrail sahiline çevirmektir. Grönland'ı işgalden söz ederken Filistinlilerin binlerce yıllık yurdu olan Gazze topraklarını bu coğrafyaya sonradan gelen Siyonist göçmenlere açmaktan, onları Gazze'deki Filistin topraklarına yerleştirmekten aslında bahsetmektedir. Asıl amacın bu olduğu Trump'ın yapmış olduğu son açıklamalarıyla net bir şekilde ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Fatih Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Trump'un birinci başkanlık döneminde Amerika her zaman olduğundan daha da fazla bir şekilde Siyonizmin emrindeydi, Siyonizme hizmet etti. Biliyorsunuz Trump'ın bir önceki başkanlık döneminde uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Kudüs, İsrail'in başkenti olarak ilan edildi ve Amerika Birleşik Devletleri İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs'e taşıdı. Trump şimdi ikinci başkanlık döneminde de İsrail'in emrinde olduğunu, Siyonizmin kölesi olduğunu daha ilk günden açık bir şekilde göstermiştir. Donald Trump, katil Netanyahu'yu kabulünde sarf ettiği cümlelerle tarihin en derin kırılma anlarından bir tanesini başlatmış oldu. İsrail'in katliam şakşakçısı Trump, Gazze'yi Amerika olarak biz devralacağız diyor. Gazze'lileri Ürdün'e ve Mısır'a göndereceğiz diyor. Gazze'ye dünya vatandaşlarını yerleştireceğiz diyor. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Ürdün Kralı Abdullah'a da buradaki Gazze'lileri kabul etmesi gerektiğini ifade ediyor. Trump, Gazze artık bir Amerikan toprağı olacak diyor. Biz biliyoruz ki, Gazze'ye İsrail işgalcileri yerleştirilecek, Filistinlilerin yurdu Siyonist Yahudilere yurt olarak verilecek. Katliamın şakşakçısı, Siyonizmin kölesi Donald Trump, bu planı açık bir şekilde ifşa etti. Hiç utanmadan, sıkılmadan, çekinmeden bütün dünya kamuoyu ile paylaştı. Bütün bunlar, Büyük İsrail planının yürümeye devam edeceğini, Trump'ın diğer Amerikan Başkanları gibi, aynen Biden ve diğerleri gibi Siyonizmin emrinde olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gazze'lileri kabul etmesi için Mısır ve Ürdün tehdit altındadır. Susması ve sürece karşı çıkmaması için Türkiye ve Suudi Arabistan baskı altındadır. Ateşkes oldu, savaş bitiyor, kötü günler geride kaldı diye sevinç naraları atanlara uyanın, uykudan uyanın diyoruz. Kötü günler geride kaldı, evet, en kötü günler kapıdadır. Ateşkes, Gazze'lilerin gözyaşı dinsin diye değil, Amerikan işgali başlasın diye yapılmıştır. Trump'ın bu açıklamaları, bu ifşaları, bu gerçeği açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İsrail rehinelerini geri aldıktan sonra savaş ve işgal acımasız bir şekilde tekrardan devam edecek. Asırlardır yürüttükleri Büyük İsrail planı sürdürülmeye devam edecektir. Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden Yeniden Refah Partisi olarak ve bu konuda aslında 85 milyon milletimizin de sesi ve soluğu olarak sesleniyoruz. Nerede kaldı uluslararası hukuk? Nerede kaldı insan hakları? Batsın sizin medeniyetiniz, soykırıma sessiz kalan medeniyetiniz batsın, işgale sessiz kalan medeniyetiniz batsın. Milyonlarca masumun silah zoruyla göçe ve ölüme zorlayan zorbalığınız batsın diyoruz. Dünya kamuoyunda da ciddi tepkiler ortaya çıkıyor. Peki bizim hükümetimiz bu konuda ne diyor? Türkiye ne diyor ve ne yapıyor? Asıl önemli olan konuda budur.”

Erbakan, “Açık ve net bir şekilde çağrımızı yapıyorum. Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır. Tepkisiz kalamayacağımız bir hukuk tanımazlıktır. Bu saldırgan ve Siyonist yaklaşım karşısında, Türkiye'deki tüm Amerikan üslerini ve radarlarını bugünden tez yok kapatmamız gereklidir. İsrail'e petrol başta olmak üzere tüm ticari ve stratejik sevkiyatları mutlaka ama mutlaka kesmemiz gereklidir. İsrail ile tüm diplomatik ilişkileri sıfırlamamız gereklidir. D8 üyesi ülkelerin ve tüm Müslüman ülkelerin ayağa kalkması ve bu küstah Siyonist yaklaşım karşısında yaptırımlar ortaya koyması gereklidir. Bunların ortaya konulabilmesi için de Türkiye'nin gerekli diplomatik girişimleri başlatması gereklidir. Trump'ın tehditlerine asla kulak asılmamalı; zulüm, işgal ve Büyük İsrail planı ve bu Siyonist küstahlık karşısında konuşmak yerine adım atılması gereklidir. Özellikle de Müslüman ülkelerin sahip olduğu doğal gaz, petrol, su gibi stratejik varlıkların bu plan karşısında bir yaptırım gücü olarak kullanılması bunun sağlanabilmesi için de Türkiye'nin gerekli girişimleri yapması gereklidir. ‘Filistin Filistinlilerindir’, ‘Zafer Filistinlilerin olacaktır ve zafer yakındır’ diyoruz. Ve Siyonizm’e, İsrail'e ve onun işbirlikçilerine de Yeniden Refah Partisi olarak sesleniyoruz. Bu adımları atarken bir kez daha düşünün. Çünkü bütün İslam alemi en kısa zamanda ayağa kalkacak. Bu gereken yaptırımlar uygulayacak ve bu planlarınızın hepsi de inşallah suya düşecektir” dedi. 

Trafik cezası alanlar için karar: Radar cihazlarının kalibrasyon bilgileri paylaşılmalı

Atamay işçilerinin 3 şehirde eylem kararlılığı sonuç verdi: Tommy'den ilk adım

Hüseyin Baş Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var

Pelin Karahan ‘Düşes’ olarak ekrana dönüyor!

Başkan Altin'dan Kadir Gecesi Mesajı

İş insanı Mine Tozlu Biçer gözaltında: Marka Holding'e kara para operasyonu

Boşanma davalarında yeni dönem: Yıllarca süren çekişmeli süreçler tarih oluyor

Kadir Gecesi yarın idrak edilecek

Mezat düzenleyenler Maliye'nin radarına girdi

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye ihracatından aldığı pay 16 yıl geriye gitti

Genç Sanatçı Gamze Naz Aydın: “Çizginin kendi ritmini bulmasına izin veriyorum”

Kenan Doğulu’dan Zorlu PSM Sahnesinde Unutulmaz Bir Gece

“ŞEYH SAİD'İN HATIRASINA HAKARET ETMEK HER TÜRK VATANDAŞININ GÖREVİDİR”

OSCAR SOFRASINDA TÜRK LEZZETLERİ: MENÜDE ANTEP BAKLAVASI VAR

Başkan Demir'den Kadir gecesi Mesajı

Emeklilerin ikramiye ve aylık ödemeleri bugün başlıyor

ÜSKÜDAR’DA KADINLARIN SESSİZ KALAN SORUNLARI KONUŞULDU

KAGİDER ve Garanti BBVA, Kadın Girişimciliğinde 20 Yıllık İş Birliğini Birleşmiş Milletler’de Anlattı

Türk Nefroloji Derneği’nden Dünya Böbrek Günü’nde Uyarı: “Hayatta Uzatmalar Yok, Şimdi Önlemini Al”

Araç Satın Almak mı, Kiralamak mı?

Bilim Kahramanları buluştu ortaokul öğrencileri liseleri geride bırakıp Türkiye Şampiyonu oldu

TÜRK KIZILAY ADANA’DA YENİ AŞEVİ AÇTI, TARİHİ TAŞKÖPRÜ’DE İFTAR SOFRASI KURDU

Prof. Dr. Ahmet Karacalar'dan Koltuk Altındaki Şişlik Uyarısı

İBB’DEN KÜÇÜKÇEKMECE’YE DEV SAĞLIK YATIRIMI

"EKONOMİNİN ANAHTARI ÜRETİMDE: BATARYADAN YAZILIMA, GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN DÖNÜŞÜM ŞART!",

“ÇATLI” FİLMİNDEN GÖRKEMLİ GALA

12. TURKISHWIN GENÇ KADIN KARİYER ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

İstanbul ve Batı Karadeniz Tek Yürek: Büyük İftar Buluşması Gerçekleşti

Başkan Duzgun'den Vali Baruş'a ziyaret

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan “İyi Düşün, İyi Hisset, İyi Ol” kitabı!

Yükleniyor

loading

Trafik cezası alanlar için karar: Radar cihazlarının kalibrasyon bilgileri paylaşılmalı

Başkan Altin'dan Kadir Gecesi Mesajı

İş insanı Mine Tozlu Biçer gözaltında: Marka Holding'e kara para operasyonu

Boşanma davalarında yeni dönem: Yıllarca süren çekişmeli süreçler tarih oluyor

Kadir Gecesi yarın idrak edilecek

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye ihracatından aldığı pay 16 yıl geriye gitti

OSCAR SOFRASINDA TÜRK LEZZETLERİ: MENÜDE ANTEP BAKLAVASI VAR

Emeklilerin ikramiye ve aylık ödemeleri bugün başlıyor

ÜSKÜDAR’DA KADINLARIN SESSİZ KALAN SORUNLARI KONUŞULDU

KAGİDER ve Garanti BBVA, Kadın Girişimciliğinde 20 Yıllık İş Birliğini Birleşmiş Milletler’de Anlattı

Atamay işçilerinin 3 şehirde eylem kararlılığı sonuç verdi: Tommy'den ilk adım

Hüseyin Baş Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var

“ŞEYH SAİD'İN HATIRASINA HAKARET ETMEK HER TÜRK VATANDAŞININ GÖREVİDİR”

Başkan Demir'den Kadir gecesi Mesajı

"EKONOMİNİN ANAHTARI ÜRETİMDE: BATARYADAN YAZILIMA, GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN DÖNÜŞÜM ŞART!",

AK PARTİLİ FIRAT, TBMM’DE ERZURUM’UN KURTULUŞUNU ANLATTI: TÜRKLER VE KÜRTLER, ORTAK VATAN BİLİNCİYLE AYAĞA KALKTI!

"Sünni de biziz, Şii de biziz. Hepimiz Müslümanız."

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ TÜRK SİYASETİNİN YENİ UMUDU

Başkan Demir 12 Mart bir Milletin Dirilişidir !

"Kendileri bozguna uğrayan ABD ve İsrail, İran - Türkiye savaşı istiyor"

Genç Sanatçı Gamze Naz Aydın: “Çizginin kendi ritmini bulmasına izin veriyorum”

“ÇATLI” FİLMİNDEN GÖRKEMLİ GALA

“ÇATLI”DAN İKİ DUYURU: Avrupa Vizyonu ve Duygu Yüklü Klip “Haydar Haydar”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Empati ve utanma duygusunun zayıflaması aldatmayı normalleştirdi!”

Abdullah Çatlı’nın kızlarının da rol aldığı “ÇATLI" filminden vizyon öncesi son fragman: İLK FİLM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

“Süper Kadın” Olma Çabası Kadınları Tüketiyor

Gülsin Onay liderliğindeki uluslararası yarışma tamamlandı

Uzmanlardan zehirlenme riski uyarısı: Sosyal medyadaki “virüs üretme” trendi okullara ulaştı

“ÇATLI” Afişi Yayınlandı: SERİNİN İLK FİLMİ 20 Mart’ta VİZYONDA

TÜİK Verilerinin Görünmeyen Yüzü: Türkiye’de Evli Çiftlerin Sadece Yüzde 5’i Mutlu

Türk Nefroloji Derneği’nden Dünya Böbrek Günü’nde Uyarı: “Hayatta Uzatmalar Yok, Şimdi Önlemini Al”

Prof. Dr. Ahmet Karacalar'dan Koltuk Altındaki Şişlik Uyarısı

Tuzu azalt, sağlığı artır!

TÜRKİYE'DE HER 7 KİŞİDEN BİRİ BÖBREK HASTASI

DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU İÇECEK SEÇİMİ ÖNEM TAŞIYOR: ÇAY VE AYRAN KORUYUCU OLABİLİR

Kemik Erimesi Erken Dönemde Fark Edilebilir!

Glokomda erken tanı kör olmayı önlüyor

MEVSİMSEL DUYGU DALGALANMALARINA KARŞI 10 ETKİLİ ÖNERİ!

Geçmeyen baş ağrısının nedeni diş sıkma olabilir!

Geçmeyen Ağız Kokusu Bademcik Taşları Olabilir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17