-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,09
-
EURO
51,01% 0,29
-
GRAM ALTIN
7113,93% 0,07
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
Hicret Rotası'na Yeni Bir Bakış: Rami Kütüphanesi'nde Belgesel ve Kitap Lansmanı
Hicret: Hazreti Peygamber’in İzinde belgeselinin Türkiye’deki ilk gösterimi ve aynı isimle Türkçeye çevrilen kitabın tanıtımı, Ketebe Yayınları ve ITHRA iş birliğiyle 15 Mart’ta Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte,
Hicret: Hazreti Peygamber’in İzinde belgeselinin Türkiye’deki ilk gösterimi ve aynı isimle Türkçeye çevrilen kitabın tanıtımı, Ketebe Yayınları ve ITHRA iş birliğiyle 15 Mart’ta Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, özellikle Hicret rotası üzerine yapılan yeni araştırmalar ele alındı. Ketebe Yayınları ve ITHRA iş birliğiyle düzenlenen “Hicret: Hazreti Peygamber’in İzinde” etkinliği, belgesel gösterimi, kitap tanıtımı ve alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen bir panel ile Rami Kütüphanesi’nde tamamlandı. Etkinliğe akademi, medya ve sanat dünyasından önemli isimler katıldı. Katılımcılar, Hicret’in derin tarihî anlamlarını ve günümüzle bağlantılarını keşfetme fırsatı buldular. Programa; Suudi Arabistan Ankara Büyükelçisi Fahad bin Assaad bin Abdulkareem Abualnasr, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, Prof. Dr. Abdullah Alkadi, Ahmad Alkadi, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Ovidio Salazar, Yasin Salazar, Dr. Idries Trevathan, Farah Abushullaih, Albayrak Medya Genel Müdürü Abdullah Hanönü ve Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri katılım gösterdi. Hicret Güzergâhına Dair Yeni Keşifler Panelde, Hicret güzergâhı üzerine 40 yılı aşkın süredir araştırmalar yapan Prof. Dr. Abdullah Alkadi’nin yenilikçi saha çalışmaları ve modern teknolojilerle desteklenen analizleri büyük ilgi gördü. Alkadi, son araştırmaların Hicret güzergâhının daha doğru haritalandırılmasına nasıl katkı sunduğunu anlattı. Ödüllü yönetmen Ovidio Salazar ve yapımcı Yasin Salazar, belgeselin yapım sürecini ve sanatsal anlatımını paylaşırken, ITHRA Müzeler Müdürü Farah Abushullaih ve Dr. Idries Trevathan ise Hicret’in kültürel mirasa etkisini değerlendirdi. IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ise Hicret’in tarihî ve manevi boyutlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Hicret’e Akademik ve Sanatsal Bakış Ketebe Yayınları Yayın Danışmanı Ömer Faruk Yeni ise, “Değişen dünyada Hicret’e sanatsal ve akademik yönleriyle yeniden bakmak, geçmişi anlamak kadar bugünü ve yarını inşa etmek için de önemli bir imkan. Bu anlamlı kültürel işbirliğini, Hazreti Peygamber’in Hicret yolculuğunun son durağı olan Eyyüb el-Ensari’nin manevî huzurunda, İstanbul’da gerçekleştirmekten büyük bir onur duyuyoruz” açıklamasında bulundu. İTHRA’nın İslami Sanatlar Küratörü Idries Trevathan, Ketebe Yayınları işbirliğiyle Hicret: Hazreti Peygamber’in İzinde kitabının Türkçeye kazandırılmasının, Hicret’in tarihî ve kültürel mirasını daha geniş kitlelerle buluşturmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.
İran füzeleri, Tel Aviv'i vurdu
Dolandırıcıların yeni yöntemi: Hesaba para gönderip geri istiyorlar
YUMURTA SEKTÖRÜNDE YOL HARİTASI 7. YUMURTA ZİRVESİ’NDE ÇİZİLECEK
Kış Boyunca Biriken İlişki Yüklerini Baharda Atın
2026 ADS Uluslararası "Gülsin Onay" Piyano Festivali ve Yarışması Başlıyor
GECE 2’DE HÂLÂ UYANIKSANIZ SUÇLU BEYNİNİZ DEĞİL, TABAĞINIZ
Sabancı Vakfı’nın Güven Temelli Hibe Programına Yoğun İlgi
TEMSA, Batman Belediyesi’ne 10 yeni araç teslim etti
Optic World İzmir 27 Mart’ta kapılarını açıyor
Türkiye’de akran zorbalığı dünya ortalamasını aştı!
İstanbul Rumeli Üniversitesi 10. Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu Aldı
EBB’NİN ÇOCUK OYUNU “İLK ORUCUM” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi ve Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sezerman, Kolon Kanserinde Çığır Açan Yöntemi Anlatıyor:
İSTANBUL RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR BAYRAM SÜRESİNCE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ
Zayıflama İğnelerinin Eklem Sağlığı Üzerindeki Etkilerine Dikkat!
Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği - ICF Türkiye Yeni Yönetimini Belirledi
Türkiye’de Anma Kültürü Dijitalleşiyor: “Akıllı Mezar Taşı ile Anılara Anında Erişim”
ÖĞRENCİLERDEN HAYIR ÇARŞISI’NA GIDA BAĞIŞI
Türkiye’nin Dört Bir Yanında Bisiklet Heyecanı
GELECEĞİN KENTLERİ: BETONLA DOĞANIN DENGELENDİĞİ YENİ YAŞAM MODELİ
ŞARKICI LARA BAYRAMDA NEŞET ERTAŞ’IN MEMLEKETİNDE
111 YILDIR “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”
DİSK Karayazı Temsilcisi Gökhan Tutkun Belediye Personeliyle Bayramlaşarak Hediyeler Dağıttı.
BTP'den İran açıklaması
Emel Elik Bezaroğlu’na Başarı Ödülü
Erzincan’ın üretenleri Şekerbank’ın iftarında buluştu…
Iğdır’ın üretenleri Şekerbank’ın iftarında buluştu…
TKP: Seçme ve seçilme hakkının gaspına karşı Saraçhane’deyiz
Otokoç Şubeleri, Başarı ve Kıdem Ödülleri’ne Damgasını Vurdu
2026'da Turizm Rüzgarı, Güvenlik ve Kalite Odaklı Esecek
Yükleniyor



