• BIST 100

    14186,67%-0,10
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,05% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5931,67% 0,38
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu'na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik yürütülen soruşturmada 105'i tutuklu, 5'i "müşteki şüpheli" olmak üzere toplam 407 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Ekrem İmamoğlu'nun 2430 yıl

GÜNDEM 11.11.2025 20:10:00 184 0
İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk suçlamasıyla başlatılan soruşturmaya ilişkin iddianame tamamlandı. Açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, iddianamenin 3 bin 900 sayfadan oluştuğunu, dosyada 402 şüpheli olduğu bilgisini paylaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandığı belirtildi. İmamoğlu'nun 2430 yıla kadar hapsi istendi Açıklamada, "Bugün itibarıyla iddianamemizle 105'i tutuklu, 170'i adli kontrollü, 7'si yakalama emriyle aranan 402 şüpheli ve 1'i adli kontrollü 5 müşteki şüpheli hakkında toplam 143 farklı eylemle ilgili olarak 'suç örgütü kurma ve yönetme', 'suç örgütüne üye olma', 'örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme', 'rüşvet alma', 'rüşvet verme', 'irtikap', 'ihaleye fesat karıştırma', 'kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama', 'kişisel verilerin kaydedilmesi', 'kişisel verileri ele geçirme ve yayma', 'çevrenin kasten kirletilmesi', 'Orman Kanunu'na muhalefet', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, 'kamu malına zarar verme, 'Maden Kanunu'na muhalefet ve Orman Kanunu'na muhalefet' suçlarından İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştır" denildi. İddianamede, İmamoğlu'nun, "Örgüt kurma, rüşvet, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, suç gelirlerini aklama, kişisel verileri yayma" suçlarından 2430 yıla kadar hapsi istendi.

İmamoğlu, "örgütün kurucusu ve lideri" olarak tanımlandı

Hakkında kamu davası açılan şüphelilerden 99'unun örgüt mensubu, Ekrem İmamoğlu'nun örgütün kurucusu ve elebaşı olduğu belirtilen açıklamada, şüpheliler Fatih Keleş, Murat Ongun, Ertan Yıldız, Murat Gülibrahimoğlu, Adem Soytekin ve Hüseyin Gün'ün örgütün yöneticileri olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şüphelilerden 92'sinin de örgüt üyesi olduğu aktarılarak, diğer şüphelilerin de örgüt mensubu olmamakla birlikte bağlantılı suçlar işleyen konumunda yer aldığı vurgulandı.

İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu'na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi

 

İddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"İddianamede örgütün kurucusu ve elebaşı şüpheli Ekrem İmamoğlu hakkında, doğrudan işlediği suçlar olan 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet' (12 kez), 'suç gelirlerinin aklanması' (7 kez), 'kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık' (7 kez) suçlarından, suç örgütünün kurucusu ve lideri olması dolayısıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 220/5'inci maddesi uyarınca örgütün faaliyeti çerçevesinde örgüt mensupları tarafından işlenen 'kişisel verilerin kaydedilmesi' (2 kez), 'kişisel verileri ele geçirme ve yayma' (2 kez), 'suç delilerini gizleme' (4 kez), 'haberleşmenin engellenmesi', 'kamu malına zara verme', 'rüşvet alma' (47 kez), 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'irtikap' (9 kez), 'kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık' (39 kez), 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' (4 kez), 'ihaleye fesat karıştırma (70 kez), 'çevre kasten kirletilmesi', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet', 'Orman Kanunu'na Muhalefet, Maden Kanunu'na muhalefet' suçlarından olmak üzere toplamda iddianameye konu 142 eylemle ilgili olarak cezalandırma talep edilmiştir."

Açıklamada, hakkında işlem yapılan bir kısım şüpheliler yönünden soruşturmanın devam ettiğini belirtildi.

160 milyar TL ve 24 milyon dolar kamu zararı tespit edildi İddianamede, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı ihbar eden, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı ve Şişli Belediye Başkanlığı suçtan zarar gören, 16 kişi de müşteki olarak yer aldı. Suç örgütünün kurulduğu 2014'ten günümüze kadarki faaliyetleri anlatılan iddianamede, "İddianameye konu 143 eyleme ilişkin elde olunan menfaatle sebep olunan kamu zararının suç tarihleri itibarıyla (Güncel değeri hariç) toplamda menkul olarak yaklaşık 160 milyar Türk lirası ve 24 milyon ABD doları, gayrimenkul olarak ise İstanbul ile ülke genelinde 95 taşınmazdan ibaret, (Örgüt lideri ve yöneticilerini suç gelirlerinden elde ettikleri mal varlıkları hariç) olduğu" değerlendirmesi yapıldı. Kaçak hafriyat dökümünden 31 milyar liranın üzerinde suç geliri elde edildi İddianamede, örgütün 2021-2025 yılları arasında kamu zararı ve suçtan elde ettiği menfaatin detaylarına yer verilen iddianamede, örgüt yöneticisi şüpheli Murat Gülibrahimoğlu koordinesinde kaçak hafriyat sistemi ile 185 milyon 877 bin 621 ton izinsiz hafriyat dökümü gerçekleştirildiği, maden ruhsatlı alanlara yapılan kaçak hafriyat dökümünden 2021-2025 arasında 31 milyar liranın üzerinde suç geliri elde edildiği kaydedildi. Yapılan kaçak döküm neticesinde maden sahalarının zarar görmesine sebep olarak 81 milyar lira kamu zararı oluşturulduğu ifade edilen iddianamede, İBB tarafından 14 yurt dışı finansmandan başka, raylı sistemlerde kullanmak üzere toplamda yatırıldığı kur günü göz önüne alındığında Türk lirası karşılığı 69 milyar 516 milyon 54 bin kredi alındığı, bu kredinin amacı dışında 19 milyar 846 milyon 967 bin lirasının yurt dışı finansal kuruluşlara gönderildiği vurgulandı. Yine bu kredinin 13 milyar 836 milyon 609 bin lirasının ise iştirak şirketleri üzerinden soruşturmaya konu örgüte bağlı veya yakın olduğu tespit edilen şirketlere aktarıldığı anlatılan iddianamede, 6 milyar 189 milyon 294 bin lirasının da örgüte bağlı yakın olduğu tespit edilen şirketlere aktarılarak örgütün yurt dışı finansmanları üzerinden toplamda 39 milyar 872 milyon 870 bin lira kamu zararına sebep olunduğu aktarıldı.

Erzurum’un sevilen iş insanlarından, Mu-no Door Kapı Mobilya sahibi Kadir Nohutçu, 2025 yılını değerlendirdi.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ, OTELCİLİK VE GASTRONOMİ SEKTÖRÜ LİDERLERİNİ 13. KEZ AĞIRLADI

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Baskı kültüründe zeki ama tembel insan çoktur!”

Küresel dalgalanmalar finansın geleceğini yeniden tanımlarken, küresel hazine yetkilileri için yeni bir dönem başlıyor

Kurak Bölgeler İçin İklim Krizine Karşı Yol Haritası Hazır: Kuraklık Ustaları Projesi Tamamlandı

Fırat EDAŞ’tan Yeşilyurt’a 40 Milyon TL’lik Enerji Alt Yapısı Yatırımı

ARNAVUTKÖY BOLLUCA’DAKİ ESKİ MADEN SAHASI İÇİN YASAL VE TEKNİK SÜREÇ TAMAMLANDI

Tarihler Şehri, Geçmişle Geleceği Aynı Hikâyede Buluşturacak: TEKNOFEST 2026 Şanlıurfa’da!

SEFO VE DEMET AKALIN’A “YERİNDE DUR” BAŞARISIYLA DIAMOND PLAK!

EBB’DEN YENİ BİR YATIRIM DAHA: VANİEFENDİ HALK PAZARI AÇILDI

Esenlik Turizm Her Turda 6 Umre Yapıyoruz

Erzurum Kültür Kurumu İlköğretimOkulu’nda sıfır atık farkındalığı

Taş Fırının Diliyle Yazılan Bir Hikâye: Lapidis Pide

Dededen toruna uzanan lezzet

TİGAD dijital habercilik ve medya çalıştayı Şanlıurfa’da yapılacak

Şap salgını sonrası kesilecek hayvan kalmadı: Et fiyatları yeniden yükselişte, fiyat istikrarı bozuldu

Gülşah Durbay’a son görev...

11. Yargı Paketi’nde sona doğru

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 3 bin personel alınacak

Asgari ücret için ikinci toplantı perşembe günü yapılacak

TMSF'den Uluslararası Başarı

Sormam Lazım’ın Bu Hafta Konuğu Burak Serdar Şanal Oldu!

TÜRK KONUT YATIRIMCISI 2025’TE DUBAİ’YE AKIN ETTİ

ÖMÜR SABUNCUOĞLU’NUN KALEME ALDIĞI ‘ANNEME VE OĞLUMA’ KİTABININ LANSMANINA ÜNLÜ AKINI!

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: EVLATLARINI MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTARAMAYAN BİR MİLLETİN GELECEĞİ OLMAZ!

Erzurum’da Sendikal Hareketin Yeni Yüzü

Metehan Özer'den Aziziye Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda Değişim Vurgusu

Erzurum’un Kışa Meydan Okuyan Sıcak Durağı: Tavşanlı Park Aile Çay Bahçesi

Aziziye Ilıca’da Cirit Dostluğu: Ata Sporu Cenk Havasında Yaşatılıyor

AKM’DE ANIL ŞALLIEL VE ARKADAŞLARI RÜZGARI!

Yükleniyor

Erzurum’un sevilen iş insanlarından, Mu-no Door Kapı Mobilya sahibi Kadir Nohutçu, 2025 yılını değerlendirdi.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ, OTELCİLİK VE GASTRONOMİ SEKTÖRÜ LİDERLERİNİ 13. KEZ AĞIRLADI

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Baskı kültüründe zeki ama tembel insan çoktur!”

Kurak Bölgeler İçin İklim Krizine Karşı Yol Haritası Hazır: Kuraklık Ustaları Projesi Tamamlandı

Fırat EDAŞ’tan Yeşilyurt’a 40 Milyon TL’lik Enerji Alt Yapısı Yatırımı

ARNAVUTKÖY BOLLUCA’DAKİ ESKİ MADEN SAHASI İÇİN YASAL VE TEKNİK SÜREÇ TAMAMLANDI

Tarihler Şehri, Geçmişle Geleceği Aynı Hikâyede Buluşturacak: TEKNOFEST 2026 Şanlıurfa’da!

EBB’DEN YENİ BİR YATIRIM DAHA: VANİEFENDİ HALK PAZARI AÇILDI

Esenlik Turizm Her Turda 6 Umre Yapıyoruz

Erzurum Kültür Kurumu İlköğretimOkulu’nda sıfır atık farkındalığı

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: EVLATLARINI MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTARAMAYAN BİR MİLLETİN GELECEĞİ OLMAZ!

Başkan Bilen Siyaset Halk İçin Yapılır”

FIRAT: ALMANYA’DA CAMİLERE ‘İSRAİL’ SALDIRISI AYDINLATILSIN!

Bağımsız Türkiye Partisi Şöleni…

Başkan Öğdük Palandöken teşkilatını ziyaret etti

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti

Başkan Ali Öğdük İlçe gezilerine devam ediyor

Zafer Partili Aslan: ‘Atık lobisi kazanırken Türk milleti kanser oluyor’

Başkan İşleyen yeni üyelere rozet taktı

Ünal Kocaman: “Siyaseti unvan için değil, sorun çözmek için yapıyoruz”

“ÇATLI” GELİYOR: 20 Mart’ta Sinemalarda Yeni Fragman Yayınlandı

Çift Terapisti Sevilay Abudaram'dan 2026 Yılı İçin Çiftlere 6 Öneri

2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu!

“İsimsiz Eserler Mezarlığı” Dünya Prömiyerini Tallinn Film Festivali’nde Yaptı!

TOD’UN YENİ DİZİSİ “VİCDANSIZ”IN İLK TANITIMI PAYLAŞILDI!

20’NCİ FELIS ÖDÜLLERİ SONA ERDİ

“UMARIM BEN DE BİR GÜN SİZLERİ FİLİSTİN’DEKİ BİR FİLM FESTİVALİ’NDE AĞIRLARIM”

KUZEY MAKEDONYA’NIN İLK TÜRKÇE FİLMİ

Kurtaran Ev Derneği yararına özel konser

SABANCI VAKFI 10. KISA FİLM YARIŞMASI’NIN SON BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

Sinüzit ve yüz felci hakkındaki doğru bilinen yanlışlar!

Kış Sezonunda Kar Körlüğüne Dikkat!

Katarakt Ameliyatı Bunama Riskini Azaltabilir...

MYASTENİA GRAVİS HASTALIĞI GENÇ KADINLARI DAHA ÇOK ETKİLİYOR

Türkiye’de perfüzyon eğitimi akademik boyut kazandı!

Doğuştan Kalça Çıkığı Belirti Vermeden İlerleyebilir

TÜP BEBEKTE DOĞRU BİLİNEN 10 YANLIŞA DİKKAT!

Prof. Dr. Furkan Ayaz, MS Hastalarına Umut Olacak İlaç Geliştirdi

GENÇ YAŞTA KALP KRİZİNİN 8 ÖNEMLİ NEDENİ!

Şiddetli karın ağrısının nedeni divertikülit olabilir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9