• BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,02% 0,13
  • EURO

    46,89% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4234,97% -1,25
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,06

İBB’NİN 32’NCİ İSTİHDAM OFİSİ BAKIRKÖY’DE AÇILDI

İBB BAŞKAN VEKİLİ NURİ ASLAN: İBB’NİN KAYNAKLARINI İSTANBUL HALKININ HİZMETİNE SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

GÜNDEM 8.07.2025 14:31:00 77 0
İBB’NİN 32’NCİ İSTİHDAM OFİSİ BAKIRKÖY’DE AÇILDI

19 Mart sivil darbesiyle özgürlüğü elinden alınan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı, seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “mega projelerinden” biri olan Bölgesel İstihdam Ofisleri’nin 32’ncisi Bakırköy Belediye Başkanlığı yerleşkesi bünyesinde açıldı. CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in de katıldığı açılış için düzenlenen etkinlikte, İBB Başkan Vekili Nuri Aslan ile Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmasına, Silivri’de tutulan İmamoğlu’nun selamlarını ileterek başlayan Aslan, “Mutlu haneler, mutlu şehirler demektir. Biz de İstanbul'u mutlu insanların şehri yapmak için çalışıyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bunun da en öncelikli adımı istihdam ve istihdam olanaklarını kolaylaştırmak,” dedi. ASLAN: “İBB’NİN TÜM İMKANLARINI VATANDAŞLARIMIZA SEFERBER ETMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ DURMADAN ÇALIŞIYORUZ” İstanbul ve Türkiye’de yaşayan vatandaşların zorlu ekonomik koşullar altında geçim sıkıntısıyla boğuştuğuna vurgu yapan Aslan, şunları söyledi: “Devletin en önemli görevi, vatandaşımıza destek olmaktır. Biz de ‘Beslenme Saati, Halk Süt, Anne Kart ve sosyal destek programlarımızla halkımızın yanında olmak ve onlara İBB’nin tüm imkanlarını seferber etmek için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Ancak asıl amacımız, vatandaşlarımızın sosyal yardımlara muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirmeleridir. Biz çalışkan bir halkız. Yoktan var etmeyi, üretmeyi, çalışmayı iyi biliriz. Bir insanımızın bile çalışkanlığı ve üretkenliği boşa gitmemeli diye düşünenlerdeniz. Çünkü biz ürettikçe, ülkemiz kalkınır. Ülkemiz kalkındıkça, hep birlikte güçleniriz. Vatandaşlarımız bu ekonomik koşullarda ayakta kalabilmek, kimseye muhtaç olmadan onurlu bir yaşam sürdürebilmek için çok çabalıyor. Biz de bunu görüyoruz. İstihdam Ofislerimiz, vatandaşlarımızın insanca bir yaşam kurabilmeleri için büyük fırsatlar yaratıyor. Ekrem Başkanımız, göreve geldiği günden beri istihdamı arttırmak ve vatandaşımıza destek olmak için çok çalıştı. Hızlıca ilçelerimizde gençlerin, kadınların, engellilerin, kısacası iş arayan herkesin kapısını çalacağı İstihdam Ofislerimizi kurdu.”

“İSTİHDAM EDİLMESİNE DESTEK VERDİĞİMİZ KİŞİ SAYISI 260 BİNE YAKLAŞTI” İstanbul’daki İstihdam Ofisleri sayısını, toplam 40’a çıkarmak hedefinde olduklarının altını çizen Aslan, 2 adet Gezici İstihdam Ofisi’nin de her ilçede birer hafta hizmet vermeye devam edeceği bilgisini paylaştı. Bu şekilde iş arayan vatandaşlarla, personel ihtiyacı bulunan işverenleri bir araya getirdiklerini belirten Aslan, özetle şöyle konuştu: “İstihdam edilmesine destek verdiğimiz kişi sayısı, 260 bine yaklaştı. 260 bin kişinin evine ekmek götürmesine destek olmak demek, aileleriyle birlikte neredeyse 1 milyon kişinin hayatına dokunmak demektir. Buna vesile olmanın gururu ve mutluluğu, bizim için paha biçilmez bir değerdir. Bu zor günleri dayanışmamızla, birliğimizle ve beraberliğimizle aşmaya, devam edeceğiz. İstihdam ofisi açmaya da devam edeceğiz. 39 ilçemizde 40 İstihdam Ofisi’ne ulaşmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere, ‘İstanbul Büyükşehir’in görevi iş bulmak mı? İstihdam Ofisi açmak mı’ diye konuşmalar vardı. Seçim sürecinde, adayların kamuoyuyla paylaştıkları seçim bildirgelerinde veya da televizyon programlarında şu söyleniyordu: ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi işine baksın, her işe karışmasın!’ İşte vizyon bu ya akıl bu ya işte Ekrem İmamoğlu da tam kendi işine bakıyor. Ne yapıyor? İstanbul'un vergileriyle toplanan paradan İstanbul'un payına düşen parayı, ekonomiyi, İstanbulluların hizmetine aktarıyor. Ne yapıyor? Kreş açıyor. Ne yapıyor? Yurt açıyor. Ne yapıyor. Kent Lokantası açıyor. Ne yapıyor? İstihdam Ofisi açıyor. İstihdam Ofisi’yle ne yapıyor? Ailelerin sorunlarını çözüyor.” “EKREM İMAMOĞLU BAŞKANIMA SESLENMEK İSTİYORUM: GÖZÜN ASLA ARKADA KALMASIN” “Ekrem Başkanımızın vizyonu, aslında sadece İstihdam Ofisi açmak değil. Ekrem Başkanımızın vizyonu, aslında Türkiye'de yaşayan her vatandaşın, Avrupa'da yaşayan bir vatandaş gibi okulu bitirdiğinde iş bulan, yurtta kalmak için zorunlu aile ihtiyaçlarını bile karşılayamayan ya da beslenme çantası hazırlamayan bir ülkeyi oluşturmak. Maalesef şu an Silivri'de. Ama orada da çalışıyor ve gece gündüz mücadele ediyor. Biz, Ekrem. İmamoğlu'nun yol arkadaşlarıyız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşan kaynaklarını İstanbul'un hizmetine, İstanbul halkının hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Buradan Ekrem İmamoğlu Başkanıma da seslenmek istiyorum: Gözün asla arkada kalmasın. Çizdiğin vizyonda, belirlediğin yolda; istihdam ofisi açarak, kreşler açarak, yurtlar açarak, yaşam vadileri yaparak, ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını gidererek, Anne Kart’la annelerin ücretsiz ulaşımdan yararlanmalarını sağlayarak, süte ulaşamayan çocuklara süt vererek, sizin çizdiğiniz yolda bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Ne zamana kadar? Yarın sabaha kadar. Yani sen gelene kadar.”

“TEK BİR SUÇUMUZ VAR VE O SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ…” “Şu an itibariyle, önceden planlandığı için buradayız ve bu ofisi açıyoruz. Birazdan Belediye Başkanımız Ayşegül Hanım’la şehidimizin cenaze törenine katılacağız. ‘Allah rahmet eylesin’ diyorum şehidimize, mekanı cennet olsun. Yine aynı zamanda, şu dakikalarda seçilmiş belediye başkanımız, gurur kaynağımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız maalesef Çağlayan Adliyesi'nde. Adıyaman'ın kahramanı, depremin büyük mücadele veren adamı Abdurrahman Tutdere şu an Çağlayan Adliyesi'nde. Yol arkadaşımız Ahmet Şahin Bey şu an Çağlayan Adliyesi'nde. Maalesef hakim karşısına çıkarılıyorlar. Bizim alnımız ak. Tek bir suçumuz var ve o suçu işlemeye devam edeceğiz. O suçumuz da şudur: Biz var olduğumuz sürece, nefes aldığımız sürece, bu kadim Anadolu topraklarına, bu bayrağa ve okunan ezana hizmet etmeye devam edeceğiz. Ve bundan bizi kimse alıkoyamayacak. Bakırköy İstihdam Ofisi’nin tüm komşularımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” DOÇ. OVALIOĞLU: “İŞSİZLİĞİ DE UMUTSUZLUĞU DA BÜYÜTEN BU DÜZENİ, BİZ, BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ” Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Ovalıoğlu da konuşmasında, “Bakırköy'ümüzün her anlamda büyümesine katkıda bulunacak. Burada başlatılan merkez, kimsenin hayata yeniden tutunma çabasının cevapsız kalmadığı bir yer olacak. Bizler günü kurtaran değil, hayatı kurtaran çözümler üretmeye kararlıyız. Çünkü işsizliği de umutsuzluğu da büyüten bu düzeni, biz, birlikte değiştireceğiz. Dayanışmayla, akılla ve kararlılıkla… Bu merkez Bakırköy'e, İstanbul'a, yarınlarını arayan herkese güç versin diliyorum,” ifadelerini kullandı.

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU, BASINLA BULUŞTU: “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ÜRETEN VE PAYLAŞAN BİR ÜNİVERSİTE”

Yavuz Ağıralioğlu şehit Ahmet Gültekin’in cenaze namazına katıldı.

Evlerdeki sessiz tehlike: Sabitlenmeyen eşyalar

TİP Hatay örgü dayanışma yemeği düzenledi

HALK OYUNLARI DERNEĞİ YÜREĞİMİZE SU SERPTİ

İş Adamı Şadi Çıran Onlarca Kişiye Ekmek kapısı Açtı !

Özgür Özel, Turhan Çömez ve Turan Taşkın Özer'e ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

AK Parti'nin 32. İstişare Kampı 11 Temmuz'da başlayacak

Kuru meyve sektöründe 12 ihracat şampiyonunun 11’i Egeli

TEGV’de yaz etkinlikleri devam ediyor

SUYA BALIKLAMA ATLARKEN 2 KERE DÜŞÜNÜN!

GİZEM KERİMOĞLU: “SADELİK VE HUZURLA DOLU BİR TATİL, BANA EN İYİ GELEN ŞEY”

Güzel sanatlar mezunları sanat yolunda buluştu

YKS öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!

Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor

Her 8 Kadından Biri Meme Kanseri Riski Taşıyor!

ÇEKMEKÖY–SANCAKTEPE–SULTANBEYLİ METRO HATTI’NIN %90’I TAMAMLANDI

YKS Bitti, Gelecek Şimdi Başlıyor: Arı Bilgi, Dijital Meslekler İçin Yeni Bir Yol Açıyor

Elektrikli Araç Şarjında Doğru Tercih, ‘Maksimum Tasarruf’

Yumurtalık Rezervinde Azalma Genç Kadınlarda da Artıyor!

TIME DERGİSİ, BEKO’YU DÜNYANIN EN SÜRDÜRÜLEBİLİR 20 ŞİRKETİNDEN BİRİ SEÇTİ

İBB’NİN 32’NCİ İSTİHDAM OFİSİ BAKIRKÖY’DE AÇILDI

DEVA Partili Ekmen: Mecliste kurulacak komisyon, Türkiye'nin normalleşmesi için tarihi bir fırsata dönebilir

TatilBudur’dan Her Yaşa ve Zevke Uygun Yaz Rotaları

MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi Ziyaret Etti

CHP'li 81 il başkanından iktidara tepki: Seçimde yenemediniz, yargı sopasıyla ezmeye çalışıyorsunuz

Kartalkaya faciasında 32 sanık hakim karşısında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

ÜNLÜ YOGA EĞİTMENİ VE YAZAR ÇETİN ÇETİNTAŞ’TAN OKURLARINA YENİ BİR YOLCULUK!

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Yükleniyor

Evlerdeki sessiz tehlike: Sabitlenmeyen eşyalar

HALK OYUNLARI DERNEĞİ YÜREĞİMİZE SU SERPTİ

İş Adamı Şadi Çıran Onlarca Kişiye Ekmek kapısı Açtı !

TEGV’de yaz etkinlikleri devam ediyor

Güzel sanatlar mezunları sanat yolunda buluştu

YKS öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!

ÇEKMEKÖY–SANCAKTEPE–SULTANBEYLİ METRO HATTI’NIN %90’I TAMAMLANDI

YKS Bitti, Gelecek Şimdi Başlıyor: Arı Bilgi, Dijital Meslekler İçin Yeni Bir Yol Açıyor

Elektrikli Araç Şarjında Doğru Tercih, ‘Maksimum Tasarruf’

İBB’NİN 32’NCİ İSTİHDAM OFİSİ BAKIRKÖY’DE AÇILDI

Yavuz Ağıralioğlu şehit Ahmet Gültekin’in cenaze namazına katıldı.

TİP Hatay örgü dayanışma yemeği düzenledi

Özgür Özel, Turhan Çömez ve Turan Taşkın Özer'e ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

AK Parti'nin 32. İstişare Kampı 11 Temmuz'da başlayacak

DEVA Partili Ekmen: Mecliste kurulacak komisyon, Türkiye'nin normalleşmesi için tarihi bir fırsata dönebilir

CHP'li 81 il başkanından iktidara tepki: Seçimde yenemediniz, yargı sopasıyla ezmeye çalışıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

Anahtar Parti’den Sanayide Yeni Bir Hamle Çağrısı: Üretim Ekonomisine Geçiş Başlıyor!

ARAFTA SORULAR: AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan

Ümit Özdağ, Kartalkaya davasına katıldı. Basın açıklaması yaptı

TatilBudur’dan Her Yaşa ve Zevke Uygun Yaz Rotaları

5.DENİZLİ CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

DÜNYANIN EN ÇOK TAKİP EDİLEN FESTİVALİ ZAMNA, İLK KEZ TÜRİYE’DE!

Temmuz’da Caz Coşkusu Bodrum Pera 77’de!

Pera Müzesi’nde Suna’nın Kızları’na Özel Bir Gün

17. Türkiye Gitar Buluşması Başlıyor!

HIPHOP LADIES TURKEY, SNEAKS UP SPONSORLUĞUNDA “DANSIN YARATICI KADINLARI”NI ARIYOR!

Çeşme’nin Yeni Gözdesi Ildırı’da Her Bütçeye Uygun Tatil Fırsatı

Var Bunlar’ın Merakla Beklenen Yeni Sezon Afişi Yayınlandı!

İSMİYLE BAŞLAYAN BİR VİZYON, İSTANBUL’A SUNULAN BİR YAŞAM ALANI

SUYA BALIKLAMA ATLARKEN 2 KERE DÜŞÜNÜN!

Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor

Her 8 Kadından Biri Meme Kanseri Riski Taşıyor!

Yumurtalık Rezervinde Azalma Genç Kadınlarda da Artıyor!

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Adet Düzensizliği Pek Çok Hastalığın Habercisi Olabilir

YAZ AYLARINDA GÖZLERİMİZİ TEHDİT EDEN 6 HASTALIK!

Tatilde kuralsızlık DEHB’li çocuklar için risk!

DÜNYA GENELİNDE 1 MİLYARDAN FAZLA İNSANI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Baş ağrınızın sebebi klima olabilir!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2