-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,32% 0,24
-
EURO
50,81% 0,01
-
GRAM ALTIN
6887,54% 0,57
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
İçişleri Bakanlığı açıkladı: Hangi partiye kaç soruşturma açıldı?
Bu kapsamda Ekrem İmamoğlu ile birlikte bazı belediye başkanları da tutuklandı. Soruşturmaya karşılık diğer partilere soruşturma açılmadığı iddiaları gündeme geldi. Peki, hangi partiye kaç soruşturma açıldı?
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2025 yılı bütçesine ilişkin yapılan görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerine yanıt verdi. Komisyonda sabah saatlerinde yaşanan gerginlikle ilgili olarak İçişleri Bakanı, milletvekillerinin kendisini engellemeye çalışmasının Gazi Meclis'e yakışmadığını ve 200 polisle içeri girildiği yönündeki iddiaların da komisyon alanının küçüklüğü göz önüne alındığında imkansız olduğunu savundu. Bakan Yerlikaya, yasa dışı bahisle ilgili projeli ve teknik takipli çalışmalara devam edildiğini ifade ederek, "Bugüne kadar 9 bin 780 tutuklama gerçekleştirildi. Ayrıca, 9 bin 874 web sayfasının erişime engellendiğini, 77 bin 979 sosyal medya hesabının kapatıldığını ifade etmek istiyorum" dedi.
GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİNE ENGELLEMELER Toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili açıklama yapan Yerlikaya, "2022 ve 2023 yıllarında kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla uygun görülmeyen eylemlerin oranı sadece yüzde 2,25'tir. 2024 yılında ise 1 Ocak ile 31 Ekim arasında 80 bin 299 eylem etkinliğine 33 milyon 69 bin kişi katılmıştır. Bunlardan kanuna aykırı olan 283 eyleme müdahale edilmiştir ki; bu oran yüzde 0,4'tür. Anayasa'nın 34. maddesi ve ilgili 2911. sayılı kanunu harfiyen uygulamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
EHLİYET AFFI ÇAĞRILARI Ehliyet affı çağrılarına yönelik ise Yerlikaya şunları kaydetti: “Bugüne kadar 482 bin 541 kişinin ehliyetine el konuldu, 405 bin 850’si alkol etkisinde araç kullandığından. Uyuşturucu etkisinde araç kullanan kişi sayısı 17 bin 518. Kollukça yapılacak alkol ve uyuşturucu ölçümünü reddeden sayısı da 37 bin 623. Bu bağımlılık, böyle bir şey olamaz ki ben bunları nasıl yola çıkarayım.”
BELEDİYELERE SORUŞTURMALAR Yerlikaya, belediyeler hakkındaki soruşturma sayılarıyla ilgili de, "1701 şikayetin 176'sına soruşturma izni verilmiştir. Soruşturma izni verilenlerin 59'u AK Parti, 58'i CHP, 21'i MHP, 7'si İYİ Parti, 10'u HDP üyeleriyle ilgilidir" bilgisini verdi. KOLLUK KUVVETLERİNİN İNTİHARLARI Kolluk personelinin intiharları hakkında da konuşan İçişleri Bakanı, "Göreve geldiğimden itibaren 1,5 yıl içerisinde 79 emniyet, 74 jandarma, 2 sahil güvenlik olmak üzere maalesef, mekanları cennet olsun 155 kolluk personelimiz intihar etmiştir" dedi. TEK YÜREK KAMPASI Tek Yürek Kampanyası kapsamında toplanan paranın faizinin sorulması üzerine Yerlikaya, "Şu an üç kamu bankasında tutulan hesapların toplam faizi 16 milyar 107 milyon 806 bin 723 lira, 3 kamu bankasında yatıyor. Bu faizler olduğu gibi o oradan ürediği için aynı hesapta kalıyor ve bunların da hepsini Sayıştay gelip denetiyor" yanıtını verdi.
Başkan Demir'den Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Özkan'dan Ramazan Bayramı Mesajı
ESOB Başkanı Rasim Fırat’tan Ramazan Bayramı Mesajı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çanakkale'deki çocuk evleri sitesi için protokol imzaladı
ETÜ, 111. Yıl Dönümünde Çanakkale Zaferini Konuştu
Atatürk Üniversitesi, Tıp ve Sağlık Alanında Dünya ile Rekabetini Sürdürüyor
YUMURTA VAR AMA DENGE KIRILGAN
KÜRESEL ÜRETİM ZİNCİRLERİ DÖNÜŞÜRKEN GÖZLER TÜRKİYE’DEKİ İŞ BİRLİKLERİNE ÇEVRİLİYOR
İş Kültür Okur Buluşmaları’nda Mart ayının konuğu Prof. Dr. Bilsay Kuruç
KOÇ HOLDİNG'İN 62. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETSO'nun Ramazan Yardımları 3 Bin Hanenin İftar Sofrasına Ulaştı
MG INTERNATIONAL FRAGRANCE COMPANY İNOVATİF TEKNOLOJİ İÇEREN YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERİYLE BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR
Kent, Yarım Asırlık Bayram Geleneğini Bu Yıl Diyarbakır’da “Bayram Sokağı” ile Yaşatıyor
Merkez Bankası faiz indirimine ara verdi, piyasalar temkinli
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiklere dikkat!
KAGİDER Global Platformu, iş odaklı ilk networking buluşmasını New York’ta gerçekleştirdi
ONBEŞLİLER DİZİSİ DEDEMAN TOKAT’TA HAYAT BULDU
Yaşar Üniversitesi’nde bitkisel yağlar ve doğru bilinen yanlışlar tartışıldı
BTP Berlin İftar Programı
İran füzeleri, Tel Aviv'i vurdu
Dolandırıcıların yeni yöntemi: Hesaba para gönderip geri istiyorlar
YUMURTA SEKTÖRÜNDE YOL HARİTASI 7. YUMURTA ZİRVESİ’NDE ÇİZİLECEK
Kış Boyunca Biriken İlişki Yüklerini Baharda Atın
2026 ADS Uluslararası "Gülsin Onay" Piyano Festivali ve Yarışması Başlıyor
GECE 2’DE HÂLÂ UYANIKSANIZ SUÇLU BEYNİNİZ DEĞİL, TABAĞINIZ
Sabancı Vakfı’nın Güven Temelli Hibe Programına Yoğun İlgi
TEMSA, Batman Belediyesi’ne 10 yeni araç teslim etti
Optic World İzmir 27 Mart’ta kapılarını açıyor
Türkiye’de akran zorbalığı dünya ortalamasını aştı!
İstanbul Rumeli Üniversitesi 10. Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu Aldı
Yükleniyor




