-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,94% 0,04
-
GRAM ALTIN
7313,26% -0,31
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
"KADIN" Dans Performansı Son Kez Sahnede: Şiddete Karşı Sanatın Gücü
İlk sahnelendiği günden bu yana izleyicilerde derin izler bırakan Kadın Dans Tiyatrosu, Vestel ve Dolmabahçe Rotary ana sponsorluğunda ve Özel Açı Lisesi iş birliği ile 25 Kasım 2025 Salı günü son kez sahneye çıkıyor.
İlk sahnelendiği günden bu yana izleyicilerde derin izler bırakan Kadın Dans Tiyatrosu, Vestel ve Dolmabahçe Rotary ana sponsorluğunda ve Özel Açı Lisesi iş birliği ile son kez sahneye çıkıyor. 25 Kasım 2025 Salı günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek bu final gösterisi, kadına yönelik şiddete karşı güçlü bir sanat diliyle farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu unutulmaz performans, yıllardır büyük ilgiyle izlenen “KADIN” projesinin veda sahnesi olma özelliğini taşıyor. Üç bölümden oluşan “KADIN” adlı performans, Türkiye dâhil üç farklı ülkeden, üç kadının gerçek yaşam öyküsünü sahneye taşıyor. Şiddete karşı dayanışma, dansın evrensel diliyle sahnede vücut bulurken; izleyicilere hem duygusal hem de ilham verici bir deneyim sunuluyor. Gösteriden elde edilecek tüm bilet gelirleri; Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’na bağışlanacak olup, Kadın Dans Tiyatrosu’nun şiddet mağduru kadınlar ve kız çocuklarına destek olmak amacıyla yürüttüğü projelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır. Sanat aracılığıyla toplumsal fayda sağlamayı hedefleyen bu anlamlı etkinliğe katılarak, hem sanatı destekleyebilir hem de yapılacak bağışlara katkıda bulunabilirsiniz. Biletler Passo üzerinden satışa sunulmuştur. Yaşları 13 ve 18 arasında olan Özel Açı Lisesi dans öğrencilerinden oluşan Kadın Dans Tiyatrosu, etkileyici ışık ve ses tasarımıyla öne çıkan bu gösterisinde, kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekmeyi ve görsel sanatlar yoluyla geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Yönetmenliğini İlayda Özne Kankaynar’ın üstlendiği proje, toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla çözüm odaklı bir yaklaşım sunuyor. Topluluk, bugüne dek sahneledikleri her gösteriden elde ettikleri gelirleri, şiddet mağduru kadınlara ve kız çocuklarının eğitimine destek sağlayan sivil toplum kuruluşlarına bağışladı. Daha önce TOÇEV, TEV, KEDV, Yardım Sevenler Derneği ve KASİDER gibi kurumlara katkı sağlayan Kadın Dans Tiyatrosu, bu kez elde edilen geliri; Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’na bağışlayarak, şiddet mağduru kadınlar ve kız çocuklarına destek olmak amacıyla yürüttüğü projelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır. Gösteri Bilgileri • Tarih: 25 Kasım Salı • Yer: Zorlu PSM – Turkcell Sahnesi • Bilet Satışı: Passo – Kadın Dans Tiyatrosu Toplumsal dönüşümde sanatın dönüştürücü gücüne inanan Kadın Dans Tiyatrosu, bu anlamlı performansla bir kez daha dayanışmanın önemine dikkat çekiyor. Bu özel eser, topluluğun son kez sahne alacağı performans olarak tarihe geçecek. Farkındalığın parçası olmak isteyen herkesi, 25 Kasım 2025’te Zorlu PSM’deki bu final gösterisine davet ediyoruz.
Milli parklar kanun teklifi TBMM'de kabul edildi
Emeklilerin maaş ve ikramiyeleri bayram öncesi ödenecek
İstiklal Marşı 105 yaşında
ETÜ Öğrenci Toplulukları ÜNİDES'ten 7 Proje İçin Destek Almaya Hak Kazandı
“MARBLE Fuarı’nın verimli geçmesi için çalışıyoruz”
Eczacıbaşı Dynavit, Rzeszów’u mağlup etti
İSTANBUL’UN MUHTARLARIYLA İFTAR YAPTI
Erzurum Alperen Ocakları’ndan STK Temsilcileriyle İftar Programı
Başkan Demir 12 Mart bir Milletin Dirilişidir !
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Nükleer Enerji Zirvesi: 22 Ülkeden 25 Sektör Kuruluşundan Ortak Bildiri
Mimoza Festivali Adalar’da Baharın ve Kadın Dayanışmasının Simgesi Oldu
"Kendileri bozguna uğrayan ABD ve İsrail, İran - Türkiye savaşı istiyor"
Bayram ziyaretleri duygusal dayanıklılığı arttırıyor
Ara Tatil ve Bayram Yolculukları Başlıyor: Continental’den Sürücülere 5 Kritik Uyarı!
Kaliteli Kolostrum Kullanımı, Buzağılarda İshale Karşı İlk Savunma Hattını Oluşturuyor
“ÇATLI”DAN İKİ DUYURU: Avrupa Vizyonu ve Duygu Yüklü Klip “Haydar Haydar”
Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Türkiye’nin Psikolojik Esenlik Durumuna Dair İlk Sistematik Çalışmaya İmza Attı
Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Kampüsleri’nde erken kayıt dönemi başladı
DEZAVANTAJLAR NEDENİYLE İNSANLAR BENİ YETENEKSİZ SANIYOR
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ MARULDAN ŞAMPUAN REYHANDAN SIVI BAHARAT GELİŞTİRDİ
BİLİM DÜNYASI YAPAY ZEKÂNIN YOL HARİTASINI KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇİZDİ
DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU İÇECEK SEÇİMİ ÖNEM TAŞIYOR: ÇAY VE AYRAN KORUYUCU OLABİLİR
Anayasa Mahkemesi’nden eczacılar için kritik karar: Disiplin cezalarını düzenleyen madde iptal edildi
Galatasaray destan yazdı: Liverpool, İstanbul'da yeniden cehennemi yaşadı
Eczacıbaşı Dynavit Çeyrek Final Sahnesinde! Rakip Rzeszów…
Ülker, 2025 finansal sonuçlarını açıkladı
Pusula Holding’in CEO’luğuna Sait Aytaç atandı
ERZURUM’DA MODEL FABRİKA PROJESİ İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
“ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANI’NDAN BÖLGEDEKİ SAVAŞ İÇİN UYARI: ÜLKE RİSKİNİ ARTIRAN ANA BİLEŞEN YÖNETİLEMEYEN EKONOMİDİR”
Yükleniyor



