-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,85% 0,05
-
GRAM ALTIN
7256,44% 0,71
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Küresel Sumud Filosu'na yeni bir İHA saldırısı düzenlendi
İsrail'in ablukasını kırmak için Gazze'ye doğru hareket eden Küresel Sumud Filosu'ndaki bir gemiye daha insansız hava aracı saldırısı düzenlendiği bildirildi.
Küresel Sumud Filosu, ABD merkezli Instagram şirketinin sosyal medya platformundan konuya ilişkin açıklamada bulundu. İsrail'in ablukasını kırmak için 31 Ağustos'ta İspanya'dan yola çıkan Küresel Sumud Filosu'ndaki bir gemiye daha insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlendiği belirtilen açıklamada, kimsenin zarar görmediği aktarıldı. Paylaşımlarda, saldırı nedeniyle çıkan alevlerin kısa süre sonra söndürüldüğü belirtildi. Teknedeki aktivistlerden Leyla Hegazy, saldırıya ilişkin "Gece nöbetim yeni bitmişti, bu yüzden yatmaya gittim çünkü saat ikide tekrar kalkmam gerekiyordu. Diğer nöbet yeni başlamıştı ve birinin 'dron' diye bağırdığını duyduk ve içeri koştuk, yeleğimi giydim" ifadelerini kullandı. Küresel Sumud Filosuna yönelik "dronlu saldırı" Küresel Sumud Filosu yönetimi, dün gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filoya katılan en büyük gemiye Siyonist bir İHA saldırısı düzenlendiğini" duyurmuştu. Filo yönetimi tarafından yayımlanan bir videoda konuşan filonun yöneticilerinden Nebil Şenufi, "Gemide kimse zarar görmedi, yalnızca geminin ön kısmında küçük çaplı hasar meydana geldi. Bu beklenen bir durumdu ancak bunu Sidi Busaid’de değil, açık denizde öngörüyorduk" ifadelerini kullanmıştı.
Küresel Sumud Filosu'nun Tunus Deklarasyonu İcra Üyesi Vail Nevvar ise sosyal medya hesabından dün gece yaptığı canlı yayında, İspanya'dan gelen teknelerden birine dron saldırısı düzenlendiğini belirtmişti. Yayında, "Tunus'un Sidi Busaid Limanı'nda Küresel Sumud Filosu'na ait İspanyol gemisine insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi, geminin bir kısmı alev aldı. Teknedeki aktivistlerden aldığımız bilgi, bir drondan tekneye yangın çıkaracak bir maddenin fırlatıldığı yönünde" ifadelerini kullanmıştı. Tunus İçişleri Bakanlığı ise, gemilerden birine insansız hava aracının düştüğüne dair dolaşan iddiaların asılsız olduğunu duyurmuştu. İsrail'in ablukasını kırmak için Gazze'ye doğru hareket eden Küresel Sumud Filosu'ndaki bir gemiye daha insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlenmesinin bildirilmesinin ardından binlerce kişi limanda toplanarak dayanışma gösterisi düzenledi. Küresel Sumud Filosu Tunus'tan bugün hareket etmeyi planlıyor Tunus’tan Küresel Sumud Filosu'na katılmak üzere, aralarında onlarca Türk’ün de olduğu farklı ülkelerden ve yaklaşık 150 Tunuslu aktivist, 1 Eylül'den bu yana teknelere binmek üzere hazırlanıyor. Küresel Sumud Filosu Tunus Deklarasyonu’ndan yapılan açıklamada, filonun bugün Tunus'tan yola çıkacağı duyurulmuştu. Arapça "kararlılık" veya "sarsılmaz azim" anlamlarına gelen Sumud, 1967’deki Altı Gün Savaşı'nın ardından Filistin halkı arasında baskı ve direnişi anlatan bir kavrama dönüştü. Sumud kavramı; Filistinlilerin topraklarında kalması, Filistin kimliğinin ve kültürünün canlı tutulması ile şiddet içermeyen sivil itaatsizlik gibi yollarla işgale direnip alternatif kurumlar inşa etmenin yollarını ifade ediyor. Filistin’de zeytin ağacı ve köylü hamile kadın, bu kavramı tasvir etmek için kullanılıyor.
Türkiye OECD’den koptu: Enflasyonda en yakın ülkeye görülmemiş fark
İlaç fiyatlarına önce yüzde 6, sonra yüzde 8 zam: Etiketler değişiyor
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor
SİBEL CAN PARİS’TE ZAMANSIZ ŞIKLIĞIYLA GÖZ KAMAŞTIRDI
Geleceğin hekimleri ilk adımı attı!
Bursa’da Doğal Gaz Şebekesi Yılda İki Kez Güvenlik Taramasından Geçiyor
Tuzu azalt, sağlığı artır!
MEMORIAL BODRUM’DA TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI DÖNEMİ
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN “VALİDEBAĞ KORUSU”NDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR AVRUPA’NIN EN İYİ UYGULAMALARI ARASINDA
GAZİANTEP’TE 2,5 MİLYON METREKARELİK DEV TİCARET ÜSSÜ YÜKSELİYOR
ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 108. YIL DÖNÜMÜ
AK PARTİLİ FIRAT, TBMM’DE ERZURUM’UN KURTULUŞUNU ANLATTI: TÜRKLER VE KÜRTLER, ORTAK VATAN BİLİNCİYLE AYAĞA KALKTI!
TÜRKİYE'DE HER 7 KİŞİDEN BİRİ BÖBREK HASTASI
"Sünni de biziz, Şii de biziz. Hepimiz Müslümanız."
Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’nün Yeni Başkanı Ahmet Eker Oldu
SAĞLIK SİSTEMİNDE BİRİKEN SORUNLAR 14 MART ÖNCESİ YENİDEN GÜNDEMDE
Başkan Oral'dan 12 Mart Mesajı
YAVUZ AĞIRALİOĞLU: ANAHTAR PARTİ TÜRK SİYASETİNİN YENİ UMUDU
Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıldönümü, Türkiye İş Bankası Müzesi’nde Anılıyor
Milli parklar kanun teklifi TBMM'de kabul edildi
Emeklilerin maaş ve ikramiyeleri bayram öncesi ödenecek
İstiklal Marşı 105 yaşında
ETÜ Öğrenci Toplulukları ÜNİDES'ten 7 Proje İçin Destek Almaya Hak Kazandı
“MARBLE Fuarı’nın verimli geçmesi için çalışıyoruz”
Eczacıbaşı Dynavit, Rzeszów’u mağlup etti
İSTANBUL’UN MUHTARLARIYLA İFTAR YAPTI
Erzurum Alperen Ocakları’ndan STK Temsilcileriyle İftar Programı
Başkan Demir 12 Mart bir Milletin Dirilişidir !
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Yükleniyor




