• BIST 100

    16443,38%-1,90
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,93% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7404,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11910,55% 0,80

Özel: Ey Erdoğan, hesabı belediye başkanlarına değil, bana soracaksın

CHP Genel Başkanı Özel, Şişli Belediye Başkanı Şahan’a yönelik suçlamalarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Gürlek’e sert bir yanıt verdi. Özel, "Ey Erdoğan, ey Akın Gürlek, bunun hesabını soracak

POLİTİKA 20.03.2025 22:50:00 524 0
Özel: Ey Erdoğan, hesabı belediye başkanlarına değil, bana soracaksın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’a yönelik "kent uzlaşısı" ve "terörle ilişkilendirilme" suçlamalarına sert bir yanıt verdi. İstanbul'da işçileriyle bir araya gelen Özel, CHP'nin İstanbul İttifakı’na verdiği önemin altını çizerek, yapılan eleştirilerin asılsız olduğunu belirtti. Özel, Şişli Belediyesi'ne yönelik "kent uzlaşısı" eleştirilerine de cevap verdi. Özel, "Biz bu uzlaşmayı AK Parti’nin seçmeniyle, eski MHP’lilerle, İYİ Partililerde aradık ve topyekün adına İstanbul İttifakı dedik, Şişli ittifakı dedik. Dedik ki, sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, Kürt demokratlar, Şişli’nin, İstanbul’un, Türkiye’nin, bütün demokratları bir aradayız ve bu iktidarın karşısında biriz ve beraberiz dedik." ifadelerini kullandı. “ŞAHAN’I KENT UZLAŞISINDAN VE TERÖRDEN MESUL TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR” İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile birlikte gözaltına alınan 106 kişi içinde yer alan Şişli Belediyesi'nde işçilerin eylemleri sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Şahan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, belediye meclis üyeleri ve işçileri ile bir araya geldi. Özel yaptığı görüşmelerin ardından yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Dün olayı duyduğumuz andan itibaren İstanbul’a geldik. İBB’de Ekrem Başkana emanet edilen Saraçhane’ye sahip çıkıyoruz. Sizler de onun buradaki ailesisiniz. Biz siyasetteki ailesiyiz. Resul Emrah Şahan’ı yıllardır tanırım, Allah var ya Şişli Belediye Başkan adaylığı önüme geldiğinde, dedim ki bu kadar yetenekli, iyi eğitimli, parti siyasetine, İstanbul siyasetine inanılmaz katkıları olan birinin ilçe belediyesinde olması yerine çok daha önemli görevleri yapıyor olması lazım değil mi? Sonra aramızda düşündük, Şişli’ye çok iyi gelecek ve bir yerel yönetim tecrübesiyle birlikte ileriye daha hazır olacak ve İstanbul il başkanımız Özgür Çelik’e dedim ki, peki yapalım. Yerel seçimlerden sonra da bakan yaparız inşallah, demiştim. Tayyip Bey’in bakanlar kurulunu toplayın 2 ile çarpın bir Resul Emrah Şahan yaparsa gelin bana sorun.

"Şişli’nin, İstanbul’un, Türkiye’nin, bütün demokratları bir aradayız ve bu iktidarın karşısında biriz ve beraberiz" Resul Emrah Şahan’ı kent uzlaşısından ve onun üzerinden yok terörden mesul tutmaya çalışıyorlar. Buradan açıkça söylüyorum biz kent uzlaşısı dediğiniz mesele buna DEM böyle bir tarif getirmişti dediği şu, 'Biz aday çıkarabildiğimiz güçte olduğumuz yerlerde aday çıkaracağız olmayan yerlerde kent uzlaşısı arayacağız. Kenti ranta teslim etmeyecek, dirençli bir kent haline getirecek, kentin sosyolojisini temsil edecek ekipler kuracağına inandıklarımızla kent uzlaşısına varabiliriz'. Biz de bu tanımlamayı sadece DEM’len böyle bir şey yapsam belki adı olur da biz bu uzlaşmayı AK Parti’nin seçmeniyle, eski MHP’lilerle, İYİ Partililerde aradık ve topyekün adına İstanbul İttifakı dedik, Şişli ittifakı dedik. Dedik ki, sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, Kürt demokratlar, Şişli’nin, İstanbul’un, Türkiye’nin, bütün demokratları bir aradayız ve bu iktidarın karşısında biriz ve beraberiz dedik. “HESABI BELEDİYE BAŞKANLARINA DEĞİL, BANA SORACAKSIN” Buradan açıkça söylüyorum DEM adına kent uzlaşısı dedi biz daha geniş perspektifle İstanbul İttifakı dedik. Şimdi buradan ilk kez açıklıyorum, bu listelerimizde önceki dönem AK Parti’den görev yapanlar var. Bazı listelerde bazı illerde, ilçelerde eski ülkücüler var. Bazı yerde daha önce başka siyasi partilerde görev yapmışlar var ama sonuçta bir kitleyi temsil ediyorlar ve oradan oy getiriyorlar. Biz bununla ilgili bütün Türkiye’de AK Partili, İYİ Partili, MHP’li, DEM’li ama bu seçime giderken CHP’nin listelerinden girmeyi kabul etmiş güçlü temsil sağlayacak isimleri listelerde yer alması CHP’nin merkezi kararıyla oldu.

O hakime, savcıya aylar önce yazı yazdım. Biz ittifakı siyasi partilerle yapmadık, yapamadık biz sandıkta, seçmenle ittifak yapacağız bu yüzden tüm partilerden tüm görüşlerden insanlar şehrin, ilçenin yapısına, kimliğine, sosyolojisine göre listelere konacak. Biz bu isimleri gerek sahaya yolladığımız milletvekili parti müfettişlerimizle gerek yaptırdığımız anketlerle, gerek daha önce bize gelen saha çalışmalarıyla belirledik yolladık. İlçe başkanına diyorum ki bu isimleri belediye başkanları listelerine koymak istemeyebilir. Çünkü o ister ki bildiği isim olsun. Kendi ekibinden olsun. Vallahi bu listelere direnene biz partinin disiplin hükümlerini işletiriz, yani genel merkezin aldığı, yolladığı karar gereği Türkiye İttifakı’na, İstanbul İttifakı’na, Şişli İttifakı’na direnmesin kimse. Biz sandıkta büyük bir başarı için büyük bir uzlaşı ördük bunu belediye başkanlarının şahsi tercihlerine bırakmayız, disiplinli olun dedik. O yüzden ey Erdoğan, ey Akın Gürlek, bunun hesabını soracaksan belediye başkanlarına değil bana soracaksın bana. "Aynı listede AK Parti’nin ilçe başkanı var, MHP’nin eski ilçe yöneticileri var. Onları koyunca suç olmuyor" Bana kent uzlaşısından geçmişte DEM’de ilçe başkanlığı yapmış birinin hesabını sorup belediye başkanımı terörle ilişkilendireceksin, aynı listede AK Parti’nin ilçe başkanı var, MHP’nin eski ilçe yöneticileri var. Onları koyunca suç olmuyor, bunu koyunca suç oluyor. Bu yüzden çok açık bir şekilde söylüyorum, Emrah’a da diğer belediye başkanlarımıza da çalınmaya kalkılan kara vallahi Tayyip Erdoğan’ın kendi ellerindedir, paçasına kadar, boğazına kadar gömülmüş olduğu pisliği bizim üstümüze sürmeye kalkmasın.

MHP'nin bayramlaşma programında CHP'nin olmamasına değinen Özel, "Biz barıştan, kardeşlikten yanayız. Bugün yarın Nevroz. Biz çatışma, terör, şehit istemeyiz. Analar ağlasın istemeyiz. O yüzden barışa doğru kim adım atarsa biz destekleriz. Devlet Bahçeli’nin kalkıp el uzatması, sonra çeşitli aşamalar şimdi geldiğimiz noktada Abdullah Öcalan’a methiyeler düzen onlarla birlikte olan, bakın hatta şunu söyleyeyim geçen bayrama kadar DEM’le bayramlaşan, Meclis’te grubu bulunan tek parti bizdik. AK Parti bayramlaşmaz, MHP bayramlaşmaz, İYİ Parti bayramlaşmaz. Bir tek bizdik. Bize 'DEM’leniyorsunuz' diyorlardı bu bayram MHP’de, AKP’de DEM’le bayramlaşıyor bizle bayramlaşmıyor. Görüyor musunuz şu işi. O yüzden bunlarda samimiyet yok." dedi. "AK PARTİ’YE HELAL OLAN BİZE HARAM DEĞİL" Resul Emrah Şahan yerel seçimlerde bizim aldığımız kararla bir iş birliği içinde alınan kararın uygulayıcısı olduysa ona hesap soruyorsan bugün Ankara’da, İmralı’da yapılan iş birliğinin hesabının kime soracaksın? Olur mu öyle şey? O yüzden AK Parti’ye helal olan bize haram değil. Onlara mübah olan bize mekruh değil. Adalet ve Kalkınma Partisi’yle MHP’nin kalkıştıkları bu işin içinde ümit ediyorum sonuç alınır. Kimse şeytanlaşmasın ama bundan bir yıl önce hem de o partinin bir terör örgütü kurucusunu bırakın devletten temiz kağıdı alıp seçimlere girmiş bir partinin milletvekilleriyle konuşmak, onlarla sohbet etmek, onlarla bir uzlaşı aramayı kimse kriminalize edemez. Bunu ne bana ne de Türkiye’deki kimsenin vicdanına ne Avrupa’ya ne de dünyaya anlatamazsınız."

Yeni trafik cezaları yürürlükte

Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde rakibi Liverpool

Başkan Uçar’dan Yoğun Kar Yağışında Yolda Kalan Sürücüye Yardım

Erzurum yine beyaza büründü…

TEV, ÜSTÜN BAŞARI BURSU İLE GENÇLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar

DİYABET HASTALARINA 5 KRİTİK ORUÇ UYARISI

IEEE İstinye Üniversitesi Öğrenci Kolu’na Uluslararası “Gold” Ödül

Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu (INCB) 2025 Raporu açıklandı

Meliha Ercan Vakfı İlk Yılında Eğitim ve Toplumsal Gelişim Alanında Önemli Çalışmalara İmza Attı

BÜYÜKŞEHİR'İN KAR TİMLERİ 7/24 SAHADA

Hamilelikte Yapılan 8 Hata Bebeğin Gelişimini Tehlikeye Atıyor

SİVAS’IN DAĞ KÖYÜNDEN SARAÇHANE’YE: NURİ ASLAN’IN “EMANET” YOLCULUĞU

TOUR OF ANTALYA, 12 MART’TA REKOR KATILIMLA START ALACAK

ETSO Heyetinden Bakan Yusuf Tekin’e Ziyaret: Erzurum’a Yeni Mesleki ve Teknik Lise Müjdesi

VATANDAŞLARDAN BOL BOL DUA ALDI

MSÜ Hava Harp Okulu'nda 'uyuşturucu' soruşturması: Dokuz personel adliyeye sevk edildi

Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları Ailesi İftar Sofrasında Buluştu

BİLGİ, ünlü besteci ve multimedya sanatçısı Pierre Jodlowski’yi ağırladı

ÜRETRA DARLIĞI BU 9 NEDENDEN KAYNAKLANABİLİR

GEÇMEYEN DİZ AĞRINIZIN NEDENİ MENİSKÜS YIRTIĞI OLABİLİR!

Otomotivde Finansman Koşulları Pazar Gerçeklerinin Gerisinde Kaldı!

Türkiye’nin Su Stresi Artıyor!

Ev sahiplerine dijital çözüm: Konut piyasası takibi Ev Eksperi ile kolaylaşıyor

GELECEĞİN SENARYOSUNU YAZDILAR! İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ABD’DE DÜNYA FİNALLERİNDE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Otomotiv sektörü temsilcileri, EY Türkiye tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi

12 derecenin altında kalp krizi riski artabiliyor

ÜRETİMDEKİ ARZ FAZLASI, YUMURTA FİYATLARINI GEÇEN YILA GÖRE GERİ ÇEKTİ

ZİRAİ DON İÇİN RİSKLİ DÖNEM YAKLAŞIYOR

Yükleniyor

Yeni trafik cezaları yürürlükte

Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak

Başkan Uçar’dan Yoğun Kar Yağışında Yolda Kalan Sürücüye Yardım

Erzurum yine beyaza büründü…

TEV, ÜSTÜN BAŞARI BURSU İLE GENÇLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

IEEE İstinye Üniversitesi Öğrenci Kolu’na Uluslararası “Gold” Ödül

Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu (INCB) 2025 Raporu açıklandı

Meliha Ercan Vakfı İlk Yılında Eğitim ve Toplumsal Gelişim Alanında Önemli Çalışmalara İmza Attı

BÜYÜKŞEHİR'İN KAR TİMLERİ 7/24 SAHADA

SİVAS’IN DAĞ KÖYÜNDEN SARAÇHANE’YE: NURİ ASLAN’IN “EMANET” YOLCULUĞU

Yavuz Ağıralioğlu’ndan “statü” tepkisi

FUAT GEÇEN’DEN TERÖRSÜZ TÜRKİYE UYARISI: DİKKATLİ OLUNMALI!

“Şaibeli hakim ve savcılar emekli edilecek”

AK PARTİLİ VEKİL FIRAT’IN, ‘LAİKLİK’ TARTIŞMASI YORUMU

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: SİYASETTE REKABET KALİTE GETİRİR

Hüseyin Baş: Çukurova gibi verimli bir ovanın göbeğine neden havalimanı yapıldı?

Yerli ve Milli Parti, oyun yasağına karşı çıkan ilk siyasi parti oldu

BTP'den oruç ve açlık açıklaması

Başkan Demir Ramazan Ayı kardeşlik ayıdır

Hüseyin Baş: Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor

Gülsin Onay liderliğindeki uluslararası yarışma tamamlandı

Uzmanlardan zehirlenme riski uyarısı: Sosyal medyadaki “virüs üretme” trendi okullara ulaştı

“ÇATLI” Afişi Yayınlandı: SERİNİN İLK FİLMİ 20 Mart’ta VİZYONDA

TÜİK Verilerinin Görünmeyen Yüzü: Türkiye’de Evli Çiftlerin Sadece Yüzde 5’i Mutlu

ÇATLI: Çekimleri Tamamlanan “ÇATLI” filminden yeni yılın ilk fragmanı

2026’nın İlk Vizyonunda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

Sormam Lazım’ın bu hafta konuğu Güldür Güldür Show ve Temel filmi serilerinden tanıdığımız Alper Kul…

“ÇATLI” GELİYOR: 20 Mart’ta Sinemalarda Yeni Fragman Yayınlandı

Çift Terapisti Sevilay Abudaram'dan 2026 Yılı İçin Çiftlere 6 Öneri

2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu!

Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar

DİYABET HASTALARINA 5 KRİTİK ORUÇ UYARISI

Hamilelikte Yapılan 8 Hata Bebeğin Gelişimini Tehlikeye Atıyor

ÜRETRA DARLIĞI BU 9 NEDENDEN KAYNAKLANABİLİR

GEÇMEYEN DİZ AĞRINIZIN NEDENİ MENİSKÜS YIRTIĞI OLABİLİR!

12 derecenin altında kalp krizi riski artabiliyor

Atipik depresyonun gizli işareti: Reddedilme hassasiyeti!

Uzmanlardan Ailelere Miyopi Uyarısı: Risk Artıyor

İftarda mevsim sebze ve meyveleri ile vücut direncinizi artırın

İftar Sonrası Tatlı Tüketimine Dikkat! Ramazan’da Metabolik Süreç Hassaslaşıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13