• BIST 100

    16730,37%2,35
  • DOLAR

    43,59% -0,02
  • EURO

    51,97% 0,75
  • GRAM ALTIN

    7057,18% 1,65
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82

Özel'den Erdoğan'a tepki: Senin icazetinle partinin başında kalacağıma Silivri’de imamoğlu ile yatarım

Yeni dalga operasyonun ardından CHP Genel Merkezi'nde MYK'yı toplayan CHP lideri Özgür Özel açıklama yaptı. Seçmene seslenen Özel, "2 Kasım’da yüreği yeteni sandığa bekliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da tepki gösteren Özel,

POLİTİKA 5.07.2025 18:04:00 549 0
Özel

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin bugün gözaltına alınmasının ardından CHP MYK, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında toplandı.

Özel, CHP MYK'sının ardından yaptığı açıklamada, soruşturmanın dayanağı olan ifadeleri veren Aziz İhsan Aktaş'ın, aldığı ihale karşılığında AKP'li Isparta Belediye Başkanı'na makam arabası hediye ettiğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan, aynı adam bu arabayı senin belediye başkanına almış. Şu kadar namus, şu kadar şeref, şu kadar ahlâk varsa cevap ver... Bununla, bugün gözaltına alınan arkadaşların arasında dağlar kadar fark var. Burada kanıt belli, ispat belli, itiraf belli. Biz, ispatlanamayan bir Peugeot Partner'dan, elimizin değmediği seçim arabasından, 32 yaşında gencecik belediye başkanı içeride yatıyor; senin bu belediye başkanı AK Parti'nin 'ak'ı plakasıyla geziyor ya. Bu mu sizin 'ak'ınız, bu mu eşitlik?" ifadesini kullandı.

Yaklaşık 4,5 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Özgür Özel, şunları söyledi: "İktidarın koltuğa tutunma ve seçime kadar dönemi bir şekilde geçirme, en nihayetinde de milletten korkan, sandıktan kaçan bir iktidarın baskı rejimine çevirmeye çalıştığı bir ülkedeyiz. Maalesef. Ve bugün, sabahleyin erken saatlerde artık duyanlara yok artık dedirtecek haberlerle uyandık. Bu iktidarın içindeki bir avuç insan, yanına 3 hakim, 3 savcı, 3 de gizli tanık alarak 19 Mart'ta bu millete savaş açmıştı. Bu savaş ilanı sadece bize değil, demokratik siyasete açılmıştır. Zaten siyasi yelpazede Cumhur ittifakının dışında kalan tüm partilerin, en sağdan en sola kadar partilerin ortaya koydukları dayanışma ve ortaklaştıkları tespitler de bu yöndeydi. Artık bu ülkeyi milletin rızasıyla yönetmek istemedikleri çok açık. Sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar ve bunun provolarını yapıyorlar. Sandığın olmadığı otoriter bir yönetimi millete dayatıyorlar.

108 günüd rmeydanlarda direniyoruz. Hiçbir delil olmadan 108 gündür İBB Başkanımızı, Cumhurbaşkanı adayımızı, İstanbul ve Adana'daki belediye başkanlarımızı, çok sayıda meclis üyemizi ve bürokratlarımızı hapiste tutuyorlar. ozgur-ozel-2.jpg 108 günde 150 milyar dolar harcadılar, yani 6 trilyon liraya mal oldu bu yaptıkları. 108 günde millet daha da fakirleşti, ülkemizin itibarı daha da zedelendi, iç barışımız, birlik ve beraberliğimiz git gide zayıfladı ve geriledi. Bu toprakların barış umuduna da birlikte yaşama umuduna da müreffeh bir Türkiye umuduna da AB'ye tam olma umuduna da kökten zarar veren, bu ülkeyi içe kapatan, bu ülkeyi içeride de basıyla yönetilen bir ülke durumuna getirmeye çalışanlarla birlikteyiz, onlarla yüz yüzeyiz. İçeride tuttukları arkadaşlarımız hakkında en ufak bir somut delil ortaya koyamadılar. Manavgat Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili tavrımızı gördünüz. Arkadaşlarımız Manavgat'a giderek kamu makamlarıyla, idari makamlarla, siyasi makamlarla, yargı makamlarıyla ve partimizle gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Verecekleri rapora göre; CHP, icap eden en hassas tutumu takınacak. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Ancak, ağaç isimleri verdikleri gizli tanıklarla, çoluğuyla çocuğuyla tehdit edip gözyaşları içinde imzalatılan iftiranamelerle birlikte yol alamadıklarını herkes biliyor. Tam bu atmosferde, bu sabah yine bir karanlığa, bir şafak operasyonuyla uyandık. Tepeden tırnağa suça bulaşmış bir suç örgütü lideri; bildiklerini değil, bildiklerine benzetiklerini ya da bildiklerinin bir kısmını bir partiye ifade ederek, dünyaya mal olmuş ve yaptıkları görevlerle ülkelerinde takdir toplamış ve bütün dünyada da takdir edilen, ödüller alan belediye başkanlarımıza saldırmaktan çekinmediler. Abdurrahman Tutdere, bütün dünyanın deprem sırasında bir toplum önderi olarak tanıdığı ve devamında da bizim tarafımızdan değil, ağıt yakan Kürdüyle, Türküyle, AK Partilisiyle, CHP'lisiyle adaylaştırılan, yanımıza her geldiğinde Adıyaman için bir şeyler isteyen, Adıyaman'la yatan Adıyaman'la kalkan bir arkadaşımızı gözaltına aldılar. İddiaları tamamen safsata, tamamen duyum, tamamen iftira.

Adana'da Zeydan Karalar, 2024'te Seyhan Belediye Başkanı, 2029-2024 arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı. CHP'nin oy potansiyelinin çok üzerinde bir destekle, bütün Adanalıların desteğiyle seçilen ve bu sabah Adana'da kapısına dayanılmış olan bir başkan. Kapıyı emekli öğretmen eşi açıyor, durumu görünce 'Zeydan Karalar nerede, gözaltına almaya geldik' diyorlar. 'O Gebze'ye gitti' diyor eşi, Gebze'deki açık adresini söylüyor ve bu kez Gebze'ye ekipler gidip Zeydan Karalar'ı gözaltına alıyorlar. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, yörüklerin gururu, 26 yıldır aralıksız belediye başkanlığı yapıyor. Tarihte Antalya Belediyesi'ni iki kez üst üste, herhangi bir partiden kazanan ilk başkan. Peki, bu üç belediye başkanını ve Ekrem Başkan'ı ve İstanbul'daki belediye başkanlarını bir araya getiren şey ne olabilir? Nasıl olabilir? Bir suç örgütü lideri var. Adı, Aziz İhsan Aktaş. Bunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Beşiktaş Belediyesi operasyonundan sonra servis ettikleri üzere, Aziz İhsan Aktaş diye biri var ve bir suç örgütü kurmuş. Belediyelere rüşvet dağıttığı iddia ediliyor. Ve bu kişinin yaptığı bütün işlerde şaibe var diye düşünülüyor, hangi belediyeye iş yaptıysa, şu ana kadar adını geçirdiği hangi belediye varsa oraya operasyon düzenleniyor. Hangi belediyeler derseniz? İstanbul'daki belediyeler; ilk Beşiktaş, Avcılar, Seyhan, Ceyhan... Şimdi de Adıyaman ve Adana belediyeleri. Adıyaman Belediyesi ile sözleşme bitmiş, yeniden yapılmamış. Adana Büyükşehir Belediyesi ile bu dönem yok, geçen dönem yok. Zeydan Başkan, bundan 8 yıl önce Seyhan'ı yönetirken, önceden yapılan sözleşme devam etmiş, o zaman ödeme yapmış. Adı geçiyor ya, alın size Zeydan Karalar. Aziz İhsan Aktaş, hangi belediyeden ödeme alıp fatura kesmişse gözaltına alıyorlar ve tutukluyorlar. Peki, bu Aziz İhsan Aktaş, CHP'den başka bir belediye ile ya da kamu kurumuyla çalışmamış mı? Biz istisnayız, kaide AK Parti ile çalışmak. Yargıtay, TBMM, Deniz meydanları, elektrik şirketleri, Türk Hava Yolları, Pamukkale ve Uludağ Üniversitesi rektörlükleri, 20 ilin kamu hastaneleri, AK Partili Trabzon Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir, Kahramanmaraş Büyükşehir, Ordu Büyükşehir, yine AK Partili Bahçelievler, Fatih, Zeytinburnu, Eyyubiye, Karaköprü, Antakya, Adapazarı belediyelerinden yıllardır, önceki yıllarda ise Balıkesir Büyükşehir, Şanlıurfa Büyükşehir, AK Parti'deyken Afyonkarahisar.

Bu Aziz İhsan Aktaş, bir itirafçı değil, bir iftiracıdır. CHP'li belediyelerde söylediği rüşveti verdiğine dair bir kanıt var mı? Para verdik diyorlar; o paranın konulduğu bir yer var mı? Bir kör kuruş bulundu mu? Yerde, gökte, yaylada, tarlada, kuyuda kasa arıyorlar. İki kasa buldular; birinden belediye mührü çıktı, birinden 48 tek beylik tabanca kurşunu. Utanmaz arlanmaz TRT, o görüntüler yerine stok görüntülerden dolar çıkardı kasadan. Kişilerin namusuna haysiyetine dil uzatma, el uzatma olmaz.

Bunu Isparta'da bilmeyen de yok, inkâr eden de yok. AK Partili Isparta Belediye Başkanı'na Audi A8 Long araç, plakası Isparta AK (AK Parti'nin 'ak'ı ya da Aziz İhsan Aktaş'ın 'ak'ı) 111... Bu arabayı Aziz İhsan Aktaş, ihale alma karşılığı belediye başkanına vermiş. Bunu kendisi de söylüyor. Hatta söylediğinde Akın Gürlek, 'Geç onu, biliniyor' diyor. Kendisi de inkâr etmiyor, Isparta Belediye Başkanı da inkâr etmiyor, Isparta Belediye Meclisi de adı gibi biliyor. Bu araba verilmiş, Isparta Belediye Başkanı AK Partili olduğu için dışarıda. Örneğin, Avcılar Belediye Başkanı'nın seçimi sırasında, kendisine de değil, kampanya sırasında şehirde kiralık araç gezdirmiş, Aziz İhsan Aktaş diyormuş ki; 'Avcılar'da o aracı ben gezdirdim'. Belediye Başkanı'nın ne kendisi, ne yakını, kimsenin ilgisi yok. Bizim belediye başkanı içeride. Adam, 'verdim, aldım' dediği A8 Long ile fink atıyor Isparta'da, tık yok. Buradan Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorum... Şu kadar şerefin, namusun, ahlâkın varsa cevap ver. Bir daha soruyorum: Recep Tayyip Erdoğan, aynı adam bu arabayı senin belediye başkanına almış. Şu kadar namus, şu kadar şeref, şu kadar ahlâk varsa cevap ver... Bununla, bugün gözaltına alınan arkadaşların arasında dağlar kadar fark var. Burada kanıt belli, ispat belli, itiraf belli. Biz, ispatlanamayan bir Peugeot Partner'dan, elimizin değmediği seçim arabasından, 32 yaşında gencecik belediye başkanı içeride yatıyor; senin bu belediye başkanı AK Parti'nin 'ak'ı plakasıyla geziyor ya. Bu mu sizin 'ak'ınız, bu mu eşitlik? Bu belediye başkanına bu arabayı Ispartalı Belediye Meclis üyelerinin, 'E ne var, ihaleyi aldı. Paramızla alacağımıza bedava makam arabası aldık' diyorlar."

MİLLET ELİYLE SANDIĞI GETİRİR" Kimseyi darbeyle tehdit etmiyoruz ama birisi seçimi milletin elinden almaya kalkarsa bu millet kendi elleriyle sandığı getirir. 2 Kasım'da Kasımpaşa delikanlısıysan seçime bekliyorum. Bizim yiğidimiz aslanımız Silivri'de yatıyor. Devletin ordusuna, savcısına, MİT'ine güvenip kumpasla başta kalamazsın. Ben halkı demokrasi eylemlerine davet ediyorum. Sokağa milleti davet etmeyi ben bilirim, o zaman ne yapacağını da sen kendin düşün. Bugün dünden daha kararlıyız, yarın da bugünden daha kararlı olacağız. Bir kelime eksik konuşursak bir santim eğilirsek namerdiz. Bir kere seçmedikleri için milletin seçme hakkını elinden alıyorsunuz. Seni yüzde 29 ile orada oturtmayacağız. Birileri sana gaz veriyor; senden büyük millet var. Millet ne derse o olur."

 

 

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN ŞUBAT AYI MECLİS AÇILIŞINDA KONUŞTU

Hüseyin Baş: Diller farklıydı, dinler farklıydı ama dertler aynıydı

RSV Vakaları Artıyor: Bebekler ve Küçük Çocuklar İçin Sessiz Tehdit

ETSO’nun Güney Afrika Temasları Başladı: İnşaat ve Yapı Sektörü Johannesburg’da

LENFOMANIN İLK SİNYALİ OLABİLİR!

ISG, “Sabiha Gökçen’in İzinde” buluşmalarıyla havacılıkta kadın vizyonunu geleceğe taşıyor

Batman Üniversitesi ve Tüpraş İş Birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı’nın İkincisi Başlıyor

Kenan Doğulu Kayseri ve Konya’da Sevenleriyle Buluştu

Gülsin Onay’dan CSO Tarihi Salon’da Yarım Asır Sonra İlk Solo Resital

Psikolojik danışman, mali müşavir gibi zorunlu hale geldi!

YEŞİLAY’DAN SİGARAYI BIRAKMA ÇAĞRISI

TÜRK KIZILAY RAMAZAN’DA 1,8 MİLYAR TL DESTEKLE 7,5 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK

Erzurum Lokantacılar Odası Genel Kurulu 11 Şubat’ta Yapılacak

Siyaseti Hayatın İçinde Yapan Bir İsim: Mehmet Sait Başdaş

Rafet Şenyurt Güven Tazeledi: “Odamızın Operasyonlarla İlgisi Yok”

Rekor cezalar Meclis yolunda: Cezalar katlanıyor, ehliyetlere el konuluyor

Bakanlıktan “tüketmeyin, iade edin” uyarısı: SMA’nın ardından bir mama daha toplatılıyor

Milli Ekonomi Modeli, dünyayı değiştiren bir söz…

Erzurum’da zincirleme kaza: 9 yaralı

SAĞLIK TURİZMİ 2025’TE 3 MİLYAR DOLAR EŞİĞİNİ AŞTI

USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var

14. Galatasaray Ödülü Gülser Corat’ın oldu!

Mısır, EMITT 2026’da Türkiye ile ilişkilerini derinleştiriyor

Marble İzmir 2026 için hazırlıklar sürüyor

İBB’DEN EMEKLİLERE PAZAR DESTEĞİ: ÖDEMELER RAMAZAN AYINDA

BALPARMAK ARICILIK AKADEMİSİ 2026 EĞİTİMLERİ MUĞLA’DA BAŞLADI!

Kanatçı Citto’dan Alışılmışın Dışında Bir Lezzet Anlayışı

Bakan Göktaş: Biz turist gibi belirli günlerde deprem bölgesine gitmiyoruz

Ramazan 19 Şubat'ta başlayacak

ETÜ’de AB ve TÜBİTAK Destekli Projeler İçin Ödül Töreni Düzenlendi

Yükleniyor

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN ŞUBAT AYI MECLİS AÇILIŞINDA KONUŞTU

ETSO’nun Güney Afrika Temasları Başladı: İnşaat ve Yapı Sektörü Johannesburg’da

ISG, “Sabiha Gökçen’in İzinde” buluşmalarıyla havacılıkta kadın vizyonunu geleceğe taşıyor

Batman Üniversitesi ve Tüpraş İş Birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı’nın İkincisi Başlıyor

Psikolojik danışman, mali müşavir gibi zorunlu hale geldi!

YEŞİLAY’DAN SİGARAYI BIRAKMA ÇAĞRISI

TÜRK KIZILAY RAMAZAN’DA 1,8 MİLYAR TL DESTEKLE 7,5 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK

Erzurum Lokantacılar Odası Genel Kurulu 11 Şubat’ta Yapılacak

Siyaseti Hayatın İçinde Yapan Bir İsim: Mehmet Sait Başdaş

Rafet Şenyurt Güven Tazeledi: “Odamızın Operasyonlarla İlgisi Yok”

Hüseyin Baş: Diller farklıydı, dinler farklıydı ama dertler aynıydı

Milli Ekonomi Modeli, dünyayı değiştiren bir söz…

Suriye’den önce APO’ya umut hakkı yok!

Viyana’da tarihi kongre

ANAHTAR PARTİ KADIN KOLLARI’NDAN ‘100 BİN KADIN ÜYE’ HEDEFİ

11. Milli Ekonomi Modeli Kongresi Viyana’da Başlıyor

İYİ Parti Genel Sekreteri Özel’den 6 Şubat depremleriyle ilgili çarpıcı veriler: İşte asıl sorun liyakatsizlik!

Başkan Demir 6 Şubat… Unutmadık, Unutturmayacağız

"Dünyanın Milli Ekonomi Modeline ihtiyacı var"

Başkan Demir Berat Gecesi Arınma gecesidir !

ÇATLI: Çekimleri Tamamlanan “ÇATLI” filminden yeni yılın ilk fragmanı

2026’nın İlk Vizyonunda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

Sormam Lazım’ın bu hafta konuğu Güldür Güldür Show ve Temel filmi serilerinden tanıdığımız Alper Kul…

“ÇATLI” GELİYOR: 20 Mart’ta Sinemalarda Yeni Fragman Yayınlandı

Çift Terapisti Sevilay Abudaram'dan 2026 Yılı İçin Çiftlere 6 Öneri

2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu!

“İsimsiz Eserler Mezarlığı” Dünya Prömiyerini Tallinn Film Festivali’nde Yaptı!

TOD’UN YENİ DİZİSİ “VİCDANSIZ”IN İLK TANITIMI PAYLAŞILDI!

20’NCİ FELIS ÖDÜLLERİ SONA ERDİ

“UMARIM BEN DE BİR GÜN SİZLERİ FİLİSTİN’DEKİ BİR FİLM FESTİVALİ’NDE AĞIRLARIM”

RSV Vakaları Artıyor: Bebekler ve Küçük Çocuklar İçin Sessiz Tehdit

LENFOMANIN İLK SİNYALİ OLABİLİR!

YÜKSEK RİSKLİ GEBELİKLERDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIYOR

Doç. Dr. Ersin Uygun: “Deprem bölgesinde ruhsal iyileşme psikososyal desteğin sürekliliğiyle mümkün”

Vaka Ölüm Oranı Yüzde 40 ile Yüzde 75 Arasında Değişiyor

Türkiye’de RSV Alarmı: Bebekler Risk Altında

Dünya Kanser Günü’nde Uyarı: Şikayet Yoksa Risk Yok Sanılıyor

Gençleşme Vaadinin Görünmeyen Yüzü: "Sünnet Derisi" Kök Hücreleri Neden Riskli?

Şizofrenide nüksler Abu Dabi’de ele alındı!

Kış Mevsimi İlişkilerde Sessiz Bir Risk Taşıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12