-
BIST 100
16226,66%-0,16
-
DOLAR
44,21% 0,07
-
EURO
51,10% 0,14
-
GRAM ALTIN
6934,03% -2,51
-
Ç. ALTIN
11467,55% -1,01
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi: Başkent Ljubljana’ya direkt uçuşlar başladı
İstanbul Sabiha Gökçen (ISG) Uluslararası Havalimanı, Avrupa’daki bağlantı portföyüne Slovenya’nın başkenti Ljubljana’yı ekledi. Pegasus Hava Yolları’nın uçuşları, bugün düzenlenen resmi törenle başladı.

2025 yılını rekor büyüme rakamlarıyla geride bırakan ISG, bu yeni hat ile hem iki ülke arasındaki ticari ve kültürel bağları güçlendirmeyi hem de yolcularına Orta Avrupa’nın kalbine erişilebilir ve konforlu seyahat imkanı sunmayı hedefliyor. Türkiye’nin yolcu trafiği bakımından en büyük 2’nci, Avrupa’nın ise en yoğun 9’uncu havalimanı konumunda olan İstanbul Sabiha Gökçen (ISG), Avrupa kıtası genelindeki güçlü varlığını yeni bir destinasyonla perçinledi. Avrupa’ya açılan stratejik kapılarına Slovenya’nın büyüleyici başkenti Ljubljana’yı (LJU) da ekleyen Sabiha Gökçen, küresel bağlantı ağını genişletti.
Pegasus Hava Yolları’nın, Sabiha Gökçen SAW – Ljubljana (LJU) hattının açılışı için düzenlenen törene Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Fahri Konsolos Mustafa Başar Arıoğlu, Pegasus Hava Yolları (PGS) Genel Müdürü (CEO) Güliz Öztürk, PGS Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Onur Dedeköylü, PGS Satış Direktörü Emre Pekesen, ISG Ticari İşler ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı (CCSO) Kerem Maybek, ISG Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Hanita Ahmad ve terminal çalışanları katıldı.
“Türklerin Sloven halkının kalbinde özel bir yeri var” Törende konuşan Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) – Ljubljana (LJU) rotası için emek harcayan herkese teşekkür ederek “Yeni bir havayolu şirketi sadece bir seyahat aracı değil, aynı zamanda insanları birbirine bağlamanın bir yoludur. Türklerin Sloven halkının kalbinde özel bir yeri var ve bence bu karşılıklı bir durum. Bu yüzden uçakların dolu olacağından şüphem yok. Hem iki ülke hem havayolu şirketi hem de bu havalimanı için çok güzel bir hikayemiz olacağını düşünüyorum. İstanbul'da ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde yaşayan Slovenya vatandaşları arasında bu haberin yarattığı heyecanı bizzat kendi gözlerimle gördüm. Yeni hat, İstanbul'u, Türkiye'yi deneyimlemek isteyen veya Ljubljana’yı görmek isteyenler için yeni bir fırsat yaratıyor.” dedi.
“Ljubljana rotası üzerinde beş yıldan fazladır çalıştık” Ljubljana rotası üzerinde beş yıldan fazladır çalıştıklarını ve çok heyecanlı olduklarını ifade eden Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü (CEO) Güliz Öztürk, “Pegasus'ta havacılığı sadece bir ulaşım hizmeti olarak görmüyoruz. Yolculuğu erişilebilir, dijital ve müşteri odaklı bir deneyime dönüştürmek için çalışıyoruz. Bu nedenle Ljubljana'ya direkt uçuşların başlatılması bu yolculukta önemli bir adım. Bugün Pegasus, küresel olarak en verimli ve en hızlı büyüyen düşük maliyetli havayollarından biridir. Genç filomuz, dijitalleşme odaklı iş modelimiz ve yüksek operasyonel disiplinimiz sayesinde, aslında yeniliği başlatan, statükoyu sorgulayan, herkesin bildiği ve havacılık sektöründe rekabete öncülük eden bir marka haline geldik. Şu anda misafirlerimizi 55 ülkede 158 destinasyona bağlıyor ve herkes için erişilebilir bir havayolu deneyimini güçlendirmeye katkıda bulunuyoruz. Bu uçuşları turizme, ticarete ve kültürel etkileşime yeni bir ivme kazandıracak güçlü bir köprü olarak görüyoruz. Ljubljana da İstanbul da çok güzel şehirler. Hem Türk turistler hem de Sloven turistler için bu yeni hat iyi bir destinasyon olacak. Gelecek için net bir vizyonumuz var: daha dijital, daha sürdürülebilir, daha bağlantılı, herkes için daha erişilebilir bir havacılık deneyimi. Dolayısıyla burada atılan her adım aslında bu vizyonun bir parçası.” ifadelerini kullandı.
“Yeni hat iki ülke arasındaki turizm, kültür ve ticari bağlara değer katacak” Pegasus ile ISG'nin 20 yıldır devam eden iş birliğini hatırlatan ISG Ticari İşler ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı (CCSO) Kerem Maybek ise "Bu uzun soluklu yolculuk, ortak vizyonumuzun bir kanıtı olarak havalimanımızın istikrarlı büyümesinin ve operasyonel mükemmelliğin temel taşı olmaya devam etmektedir." dedi. Ljubljana'yı daha önce birkaç kez ziyaret ettiğini belirten Maybek, "Her zaman eşsiz karakteri, sakinliği ve yüksek yaşam kalitesiyle İstanbul'a mükemmel bir kardeş şehir olduğunu düşünmüşümdür. Yeni hattın iki ülke arasındaki turizm, kültür ve ticari bağlara muazzam bir değer katacağına eminim." şeklinde konuştu.
“Sabiha Gökçen’i bir havaalanından daha fazlası olarak işletiyoruz” İstanbul'un dünyaya açılan bir kapısı olarak Sabiha Gökçen’in Türkiye'nin ilk izlenimini şekillendirmede önemli rol oynadığını vurgulayan ISG Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Hanita Ahmad, “ İstanbul'da sadece altı aydır yaşıyorum ve buradaki misafirperverliğin ne kadar derin bir kültürel kimlik olduğunu, her yolcunun seyahat deneyimine yansıtmaya çalıştığımız bir şey olduğunu bizzat gördüm. Bugünkü önceliğimiz operasyonel verimlilik, güvenli seyahat ve maksimum müşteri memnuniyeti sunabilmek. Pegasus'un ağını büyütmeye ve hava yolculuğuna erişimi genişletmeye devam etmesini güçlü biçimde destekliyoruz. Bu bağlantı ile üç kıtayı birbirine bağlayan önemli bir havacılık merkezi olarak rolümüzü güçlendiriyoruz. Malezya Havaalanları'nın stratejik liderliği altında, Sabiha Gökçen’i bir havaalanından daha fazlası olarak işletiyoruz. Bizim için burası, bağlantı, ticaret ve müşteri deneyimi yoluyla değer yaratan bir platformdur. Bu, sadece bir havaalanından daha fazlası olma sözümüzün özüdür. Bu yeni bağlantıyla Ljubljana'dan İstanbul'a herkesi bekliyor, Pegasus Havayolları ile güçlü ortaklığımızı sürdürecek yeni adımlar için heyecanlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek hattın resmi açılışı gerçekleştirildi ve yeni hattın ilk uçağı Ljubljana’ya uğurlandı. Yolculara Gate bölgesinde Türk lokumu ikram edilirken oluşturulan alanda bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. İki şehir ortalama 2 saat 20 dakikalık uçuşla birbirine bağlandı Bu yıl 25. yaşını kutlayan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yeni iş birliğiyle birlikte 23 havayolu ile 55 ülkede, 39’u iç hat, 115’i dış hat olmak üzere toplam 154 destinasyonu İstanbul’a bağlıyor. Bugün karşılıklı seferlerin başladığı yeni hat, İstanbul Sabiha Gökçen’in Slovenya’daki ilk bağlantısı olurken Türkiye ile Slovenya arasındaki ulaşım seçeneklerini de genişletecek. SAW – LJU hattındaki seferler haftada 3 frekans olarak Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri gerçekleştirilecek. Hem Sabiha Gökçen Havalimanı’nın hem de Ljubljana Joze Pucnik Havaalanının şehir merkezlerine olan yakınlığı ve rahat ulaşım avantajları, her iki şehir arasında kolay ve konforlu bir seyahat deneyimi sunuyor.
Orta Avrupa ile Balkanlar arasındaki köprü: Ljubljana Slovenya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Ljubljana’nın isminin, Slovence’de ‘sevgili’ anlamına gelen bir kelimeden türediği düşünülüyor. Viyana, Budapeşte ve Venedik arasında özel bir konuma sahip olan Ljubljana, Avrupa’nın en yeşil ve en yaşanabilir şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Orta Avrupa ile Balkanlar arasında önemli bir bağlantı noktası olan şehrin hem turizm hem de iş seyahatleri açısından güçlü bir potansiyeli bulunuyor. Slovenya’nın ticaret, finans ve lojistik merkezi olan Ljubljana, çok sayıda uluslararası şirketin Orta Avrupa ve Balkan operasyonlarına da ev sahipliği yapıyor. Sabiha Gökçen SAW – Ljubljana (LJU) hattının, Türkiye – Slovenya arasındaki turistik ve ticari bağları güçlendirmesi öngörülüyor.
Merkez Bankası faiz indirimine ara verdi, piyasalar temkinli
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiklere dikkat!
KAGİDER Global Platformu, iş odaklı ilk networking buluşmasını New York’ta gerçekleştirdi
ONBEŞLİLER DİZİSİ DEDEMAN TOKAT’TA HAYAT BULDU
Yaşar Üniversitesi’nde bitkisel yağlar ve doğru bilinen yanlışlar tartışıldı
BTP Berlin İftar Programı
İran füzeleri, Tel Aviv'i vurdu
Dolandırıcıların yeni yöntemi: Hesaba para gönderip geri istiyorlar
YUMURTA SEKTÖRÜNDE YOL HARİTASI 7. YUMURTA ZİRVESİ’NDE ÇİZİLECEK
Kış Boyunca Biriken İlişki Yüklerini Baharda Atın
2026 ADS Uluslararası "Gülsin Onay" Piyano Festivali ve Yarışması Başlıyor
GECE 2’DE HÂLÂ UYANIKSANIZ SUÇLU BEYNİNİZ DEĞİL, TABAĞINIZ
Sabancı Vakfı’nın Güven Temelli Hibe Programına Yoğun İlgi
TEMSA, Batman Belediyesi’ne 10 yeni araç teslim etti
Optic World İzmir 27 Mart’ta kapılarını açıyor
Türkiye’de akran zorbalığı dünya ortalamasını aştı!
İstanbul Rumeli Üniversitesi 10. Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu Aldı
EBB’NİN ÇOCUK OYUNU “İLK ORUCUM” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi ve Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sezerman, Kolon Kanserinde Çığır Açan Yöntemi Anlatıyor:
İSTANBUL RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR BAYRAM SÜRESİNCE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ
Zayıflama İğnelerinin Eklem Sağlığı Üzerindeki Etkilerine Dikkat!
Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği - ICF Türkiye Yeni Yönetimini Belirledi
Türkiye’de Anma Kültürü Dijitalleşiyor: “Akıllı Mezar Taşı ile Anılara Anında Erişim”
ÖĞRENCİLERDEN HAYIR ÇARŞISI’NA GIDA BAĞIŞI
Türkiye’nin Dört Bir Yanında Bisiklet Heyecanı
GELECEĞİN KENTLERİ: BETONLA DOĞANIN DENGELENDİĞİ YENİ YAŞAM MODELİ
ŞARKICI LARA BAYRAMDA NEŞET ERTAŞ’IN MEMLEKETİNDE
111 YILDIR “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”
DİSK Karayazı Temsilcisi Gökhan Tutkun Belediye Personeliyle Bayramlaşarak Hediyeler Dağıttı.
BTP'den İran açıklaması
Yükleniyor



