• BIST 100

    9255,75%2,00
  • DOLAR

    38,63% -0,05
  • EURO

    43,75% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4150,55% -0,76
  • Ç. ALTIN

    6712,91% -1,55

Sırrı Süreyya Önder TBMM'de anıldı

Hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için TBMM'de anma töreni düzenlendi.

POLİTİKA 7.05.2025 18:42:00 69 0
Sırrı Süreyya Önder TBMM

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden TBMM Başkan vekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'te anıldı. Anma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Tören Salonu'nda gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önce Sırrı Süreyya Önder için hazırlanan anma köşesini ziyaret etti, ardından DEM Parti milletvekillerine taziye dileklerini iletti.

Ziyarette, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, MHP Grup Başkan vekilleri Erkan Akçay ve Filiz Kılıç ile bazı MHP milletvekilleri de Bahçeli'ye eşlik etti. Kurtulmuş, hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen taziye programına katıldı. DEM Parti Eş Genel başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Önder'in kardeşi Ali Fuat Önder ile partililere baş sağlığı dileklerini ileten Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Önder'e Allah'tan rahmet diledi. Sırrı Süreyya Önder'i, gülmenin dışında bir hal içerisinde görmediklerini ifade eden Kurtulmuş, Önder'in en zor koşullar altında bile çevresine samimiyetle gülüşünü hissettirdiğini belirtti. Kurtulmuş, Önder'in dost ve arkadaş canlısı tavrını ortaya koyduğunu vurguladı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Sırrı Süreyya Önder'in, en zor sorunların konuşulduğu ve tartışmaların yapıldığı yerlerde bile ortamı rahatlatan özelliğiyle, sevecen tavrıyla, nüktedan şekilde ortaya çıkan ve ince ders veren sözleriyle dostluk, kardeşlik ikliminin oluşmasına vesile olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Sırrı Süreyya Bey'in, hepimizin ittifakla üzerinde duracağımız bir diğer hususiyeti ise bu topraklara olan aidiyeti ve bağlılığıdır. Bu ülkeyi tamamıyla doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her bir karışıyla seven, bu memleketin çocuğu olmaktan, bu ülkenin, bu medeniyetin evladı olmaktan büyük memnuniyet duyan, bunu da özümsemiş, bunu da sadece retorik olarak dile getiren birisi değil, hayatının her döneminde, her safhasında bu ülkeyi seven yurtsever tavrını, tarzını ortaya koymuş olan arkadaşımızdır." Kurtulmuş, sürekli olarak barıştan, dostluk ve kardeşlikten yana olan Sırrı Süreyya Önder'in, son zamanlarda Türkiye için önemli bir sürecin en temel aktörlerinden birisi olduğunu da anımsattı.

"Türkiye onu, barıştan yana siyasi figür olarak hatırlayacaktır" Önder'in, barışın sağlanması, husumetin ortadan kalkması, silahların susması; dağlarda, ovalarda barış türkülerinin söylenmesi için hayatı boyunca taşıdığı ideallerini ve fikirlerini gerçekleştirmek amacıyla inisiyatif aldığına işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Sırrı Süreyya Bey, 'Terörsüz Türkiye' olarak adlandırdığımız, artık bir daha hiçbir şekilde Türkiye'nin evlatlarının terörden zarar görmeyeceği bir ortamın oluşması için başlatılan sürece fevkalade değerli katkılar sunmuştur. Şimdi bu büyük idealin bizim için, her birimiz için de bir vasiyet olduğunu görüyorum. Hepimiz Sırrı Süreyya Önder'in 'Terörsüz Türkiye' idealine sahip çıkmak, bu idealin bir an evvel gerçekleştirilmesi için her türlü çabayı ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Türkiye onu, barıştan, kardeşlikten, dostluktan yana siyasi figür olarak hatırlayacaktır." Numan Kurtulmuş, Önder'in siyasi kişiliğinin dışında sanatçı ve insani kimliğiyle de tanındığını aktardı. Yakın çalışma sürecinde Önder'le çeşitli hatıralarının olduğunu ifade eden Kurtulmuş, yurt dışına çıktığında TBMM Başkanvekili olarak Önder'e de vekalet verdiğini anlattı. Önder'in vekaleti aldıktan ve teslim ettikten sonra kendisini telefonla aradığını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Sırrı Süreyya Bey, 'Vekaleti başarıyla sonuçlandırdım, ne hiçbir şeye dokundum ne de kimseye dokundurtturdum' derdi. Bu anlamda da vefa ehli, emanete sadık olan dostumuzdu, arkadaşımızdı. Onun yokluğunu arayacağız. Onun ruhunu şad edecek en önemli çabamız 'Terörsüz Türkiye'nin gerçekleştirilmesi için süratle, dikkatle ve Türkiye'nin demokratik standartlarını yükselterek, birliği, beraberliği, kardeşliği sağlayacağız, emperyalistlerin bu bölgede, bu ülkede gerçekleştirmeye çalıştığı çatışmaları ilanihaye Türkiye'nin gündeminden kaldıracağız.”

“İnmede Çare Erken Müdahale”

1. ÇOCUK ŞARKILARI BESTE YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

İBB’DEN EVSİZLERE YAZ-KIŞ DESTEK

Bakan, vatandaşlarla yangınlara karşı orman temizliğine çıkıyor - 9 Mayıs cuma

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki: Adalar ve Çınarcık bölgesinde deprem olabilir

TAZE ANNE DİLAN TELKÖK HARDAL’DAN ÖZEL AÇIKLAMALAR

Bursa’da Ticaret Rüzgârı Esiyor!

Çanakkale Savaşları'nın 110 yıllık izleri

UZMANDAN GLOKOM İÇİN ERKEN TEDAVİ UYARISI

ÜLKENİN EN BÜYÜK SPOR FUARI REKOR KATILIM İLE KAPILARINI AÇTI

Sabancı Üniversitesi’nden 25. Yıla Özel Yapay Zeka Destekli Sergi

DEVA Partili Esen kürsüden seslendi: “Barış arzusu Sırrı Başkan’ın emanetidir”

BBP Genel Başkanı Destici: "Bizim yerimiz net bir şekilde Pakistan’ın yanıdır"

İYİ Parti GİK Üyesi Canan Uçar’dan bölgesel kalkınma önerisi

Doğu Anadolu'dan batıdaki illere kurbanlık sevkiyatı başladı

Sırrı Süreyya Önder TBMM'de anıldı

Katil İsrail'in Gazze'de sivillerin toplandığı bir caddeye düzenlediği saldırıda 22 kişi öldü

Tör'den Ebeler Günü Mesajı

Tortumspor taraftarı maça kilitlendi

KANSERDE “YAŞAYAN” İLAÇLAR, AŞILAR VE YENİ NESİL HÜCRE TEDAVİLERİ

Aneta Emilova’dan aklını yitirmiş bir roman: Bir Kâğıt Daha

Aflatoksin Riskine Dikkat! TÜGİS, Tüketicileri Küflü Gıdalardaki Tehlikeye Karşı Uyardı

Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

“Trump ve Zamanın Sonu” Raflarda

Turgay ŞAHAN, yeniden GÜSOD Yönetim Kurulu Başkanı oldu

3 gün izin ile 10 gün bayram tatili fırsatı

Sema Özel Baydar, Üst Üste İkinci Kez “Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın CEO’su” Listesinde

Uluslararası İslam Sanatları Fuarı Yıldız Holding’in desteğiyle ziyarete açıldı

Meta, yatırım ve ödeme dolandırıcılıklarına karşı yeni güvenlik önlemlerini duyurdu

Darüşşafaka Giriş Sınavı İçin Geri Sayım Başladı

Yükleniyor

İBB’DEN EVSİZLERE YAZ-KIŞ DESTEK

Bakan, vatandaşlarla yangınlara karşı orman temizliğine çıkıyor - 9 Mayıs cuma

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki: Adalar ve Çınarcık bölgesinde deprem olabilir

Çanakkale Savaşları'nın 110 yıllık izleri

Sabancı Üniversitesi’nden 25. Yıla Özel Yapay Zeka Destekli Sergi

Doğu Anadolu'dan batıdaki illere kurbanlık sevkiyatı başladı

Katil İsrail'in Gazze'de sivillerin toplandığı bir caddeye düzenlediği saldırıda 22 kişi öldü

Tör'den Ebeler Günü Mesajı

Turgay ŞAHAN, yeniden GÜSOD Yönetim Kurulu Başkanı oldu

3 gün izin ile 10 gün bayram tatili fırsatı

DEVA Partili Esen kürsüden seslendi: “Barış arzusu Sırrı Başkan’ın emanetidir”

BBP Genel Başkanı Destici: "Bizim yerimiz net bir şekilde Pakistan’ın yanıdır"

İYİ Parti GİK Üyesi Canan Uçar’dan bölgesel kalkınma önerisi

Sırrı Süreyya Önder TBMM'de anıldı

DEVA Partili Rızvanoğlu, çöp tesisine sert tepki gösterdi: “Doğanın bağrına bir çöp dağı dikilmek isteniyor”

BTP’den iktidara çifte standart tepkisi…

Mehmet Şimşek Cumhuriyet döneminin en kötü maliye bakanı olarak tarihe geçecektir." dedi.

Babacan’dan Erdoğan’a Trump tepkisi: Değerli dostunuza söyleyin Gazze’de zulüm var

Hüseyin Baş'tan dikkat çeken Trump sorusu

Başkan Küçükoğlu " Gereken yapılacak "

1. ÇOCUK ŞARKILARI BESTE YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ’NDE BU YIL 13 ÜLKEDEN 15 FİLM YARIŞIYOR

Sinemanın Kalbi, Haziran’da Frankfurt’ta Atacak!

“30° DOĞU MERİDYENİ KOCAELİ” SERGİSİ YOĞUN İLGİYLE AÇILDI

KOCAELİ’DE SANAT ZAMANA TANIKLIK EDİYOR: “30° DOĞU MERİDYENİ KOCAELİ” SERGİSİ YOĞUN İLGİYLE AÇILDI

Kızılay Sofra İçecekleri, Yeni Reklam Kampanyasıyla Lezzetseverlerle Buluşuyor

Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

1. ÇOCUK ŞARKILARI SÖZ VE BESTE YARIŞMASI FİNAL KONSERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Zihin okuma düşünce sürecine bir müdahale mi?

GAİN’in çok sevilen, çok izlenen dizisi “Mahsun J”nin ikinci sezonu GAİN izleyicisiyle buluştu

“İnmede Çare Erken Müdahale”

UZMANDAN GLOKOM İÇİN ERKEN TEDAVİ UYARISI

KANSERDE “YAŞAYAN” İLAÇLAR, AŞILAR VE YENİ NESİL HÜCRE TEDAVİLERİ

Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

YUMURTALIK KANSERİNDE BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Aile hekimliğinde yeni uygulama yarın başlıyor

Prof. Dr. Serhat Ünal Yaşam Boyu Bağışıklamanın Önemine Dikkat Çekti

Duyguca zeki olabilmek…

Prof. Dr. Özveren Uyardı: “Ani Kalp Ölümü Her Yaşta Vurabilir”

ASTIMI TETİKLEYEN 10 ETKEN!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51