-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,37% 0,28
-
GRAM ALTIN
6426,03% 0,04
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
Suna'nın Kızları'ndan Hatay'da Çocukları Destekleyen Mahalleler Buluşması
Suna’nın Kızları, çocuklar için güvenli ve destekleyici bir şehrin yapılanma sürecinde kız çocukların katılımını güçlendirmek amacıyla, Hatay Valiliği desteği ve Turkish Philanthropy Funds işbirliğiyle “Hatay’da Çocukları Destekle
Suna’nın Kızları, çocuklar için güvenli ve destekleyici bir şehrin yapılanma sürecinde kız çocukların katılımını güçlendirmek amacıyla, Hatay Valiliği desteği ve Turkish Philanthropy Funds işbirliğiyle “Hatay’da Çocukları Destekleyen Mahallelere Doğru” projesini yürüttü. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla gerçekleşen proje bilgilendirme toplantısı Suna’nın Kızları Kurucusu İpek Kıraç’ın açılış konuşmasıyla başladı. Programda yürütülen çalışmaların yanı sıra kız çocukların geliştirdiği proje önerileri kamu temsilcileri ve yerel paydaşlarla buluştu. Toplantının ardından, kız çocukların yaşadıkları çevreye dair deneyim ve hayallerini yansıtan Konuşan Fotoğraf Sergisi ziyaret edildi.

Kız çocukların özgün ihtiyaçlarını gözeten programlar yürüten Suna’nın Kızları, Hatay’ın yeniden yapılanma sürecinde kız çocukların karar süreçlerine katılımını desteklemek amacıyla Hatay Valiliği ve Turkish Philanthropy Funds işbirliğiyle yürüttüğü projenin bilgilendirme toplantısını 24 Mart’ta Hatay Kültür ve Sanat Çarşısı’nda gerçekleştirdi. 2024 yılından bu yana Hatay’ın yeniden yapılanma sürecinde kız çocukların katılımını desteklemek amacıyla yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda, kız çocukların geliştirdiği projeler ile çocukların çektiği fotoğraf ve hikâyelerin yer aldığı Konuşan Fotoğraf sergisi, kamu temsilcileri ve yerel paydaşlarla buluştu.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda Masatlı, 6 Şubat ve devamındaki depremlerin ardından Hatay’da yalnızca binaları değil; hayatı, umudu ve geleceği de yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir gayret ortaya konulduğunu ifade etti. Ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar ve gençler öncelikli olmak üzere toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Vali Mustafa Masatlı, Yüreğimizdeki Işık Projesi başta olmak üzere hayata geçirilen her çalışmanın, çocukların yeniden hayata tutunmasına, umutlarını büyütmesine ve geleceğe daha güçlü hazırlanmasına katkı sunduğunu kaydederek, “Hayatı tekrar başlatmamız, çocuklarımızın her şeyiyle ilgilenmemiz gerekiyor. Bu kapsamda çok sayıda sivil toplum örgütüyle işbirliği yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Başta Suna'nın Kızları ve Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın temsilcileri olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Açılışta konuşan Suna’nın Kızları Kurucusu İpek Kıraç, depremlerin hemen ardından Hatay’da başladıkları çalışmalar doğrultusunda Güzelburç ve Antakya’da Çocuk Yaşam Merkezlerini hayata geçirdiklerini belirtti. Kıraç, bugüne kadar elde ettikleri deneyimi daha geniş alanlara taşımaya hazır olduklarını ifade ederek, “Bu amaçla “Çocukları Destekleyen Mahalleler” çalışmalarımızı başlatıyoruz. Hayalimiz ve hedefimiz çok net: Çocukların çevresinde ekosistemi, onların da katılımıyla gerçekten güvenli ve destekleyici alanlara dönüştürmek” dedi.
Kız çocukların geliştirdiği proje önerileri paylaşıldı Toplantının ikinci bölümünde kız çocuklar yıl boyunca geliştirdikleri projeleri katılımcılara sundu. Çocukların ihtiyaç ve deneyimlerinden yola çıkarak hazırladıkları projeler; güvenli ulaşım olanaklarının artırılması, hijyenik tuvaletlere erişimin sağlanması, kız çocukların kendilerini güvende ve özgür hissedebilecekleri sosyal alanların oluşturulması ve çocuklara yönelik kamusal park alanlarının tasarlanması önerilerini içeriyor.
Çocuk Odaklı Şehir çalışmaları ele alındı Toplantıda, Hatay’da çocuk odaklı bir şehir yaklaşımını güçlendirmeye yönelik yürütülen haritalama ve değerlendirme çalışmaları da paylaşıldı. Bu kapsamda hazırlanan dijital platform Çocuk Odaklı Şehir Haritası, TÜİK 2022-2024 yılları çocuk ve yetişkin nüfusu ve eğitim altyapısı verilerinin analizinden yola çıkarak, çocuk nüfusunun yoğunlaştığı bölgelerin, mevcut eğitim altyapısıyla birlikte değerlendirilmesine ve yeni hizmet ihtiyaçlarının daha açık biçimde görülmesine katkı sunuyor.
Konuşan Fotoğraf sergisi ziyaret edildi Program kapsamında ayrıca kız çocukların kendi gözlerinden yaşadıkları çevreyi anlatan fotoğraflarından oluşan Konuşan Fotoğraf sergisi ziyaret edildi. Çocukların yaşadıkları kente dair deneyimlerini ve hayallerini görsel bir anlatım aracılığıyla görünür kılan sergi 31 Mart’a kadar Hatay Kültür Sanat Çarşısı’nda ziyaret edilebilir.
Topluluk katılımcılarıyla çok paydaşlı işbirliği Proje boyunca Suna’nın Kızları topluluk katılımcıları farklı çalışma başlıklarında sürece katkı sundu. AÇEV, Bağ Dernek, BoMoVu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi, Pera Müzesi, Pergel, Sulukule Gönüllüleri ile Zemberek Teknoloji Sanat ve Öğrenme Derneği; çocukların gelişimini ve iyi olma halini destekleyen program ve atölyelerde yer aldı. Eşitlik için Dayanışma Derneği çocuk katılımına odaklanan çalışmalara destek verirken, İhtiyaç Haritası, TESEV ve ERG çocuklara yönelik hizmetlerin haritalandırılması sürecinde işbirliği yaptı. Şehir Dedektifi ile Uçan Süpürge İletişim ve Araştırma Derneği ise atölyelere ve kız çocuk odaklı tasarım yaklaşımına yönelik kapasite geliştirme çalışmalarına katkı sundu. Suna’nın Kızları, Hatay’da yürüttüğü bu çalışmalarla kız çocukların sesini güçlendirmeyi, onların deneyim ve önerilerini kamu kurumları ve yerel paydaşlarla buluşturmayı ve çocukların şehirlerine dair söz sahibi olduğu katılımcı süreçleri desteklemeyi amaçlıyor.
Uyuşturucu soruşturmasında 14 ünlü isim gözaltında
ETÜ’lü Bingül Kardeşler Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 Madalya Kazandı
Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile Akademik İş Birliği Görüşmesi Gerçekleştirildi
İZKİTAP – 7. İzmir Kitap Fuarı 17–26 Nisan’da Kültürpark’ta
Suna'nın Kızları'ndan Hatay'da Çocukları Destekleyen Mahalleler Buluşması
Samsunspor’un “Mor Forma” Projesine Avrupa’dan Büyük Ödül
SON DAKİKA! Karayip ülkeleri vatandaşlığı için ikamet şartı gelebilir
İkinci Elde "Dijital İllüzyon" Uyarısı!
Ormanların Ekonomik Gücüne Dikkat Çekildi
ETSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı: UR-GE Projelerinde Türkiye Birinciliği Vurgulandı
Türkiye UEFA organizasyonlarında 5 takımla yer alacak
Eczacıbaşı Dynavit adını finale yazdırdı!
Alanya Ultra Trail 2026 İçin Geri Sayım Başladı
BAYRAM BİTTİ, NÖBET TARTIŞMASI BAŞLADI
“KADIN LİDERLER KRİZLERE KARŞI DAHA DAYANIKLI”
Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli”
TKP’den Dışişleri önünde eylem: ‘Utanç verici bildiriyi kabul etmiyoruz, o imza geri çekilmeli!
Hüseyin Baş "İran'ın dolar hamlesi füzelerden daha etkili oldu"
Katarakt Yaş Sınırı Tanımıyor
KARACİĞERİ TEHDİT EDEN 6 ÖNEMLİ ETKEN!
Afet ve Kriz Senaryolarında Duman Tahliye Kapaklarının 3 Kritik Rolü
Cengiz Enerji’nin Özbekistan’daki projesine uluslararası finansman ödülü
Galata Kulesi 26 Mart’ta Multipl Miyelom Farkındalığı İçin Kırmızıya Bürünecek
KOLON KANSERİ RİSKİNİ ARTIRAN BU FAKTÖRLERE DİKKAT!
Türkiye'nin Yeni Ekmeği Konya’da Geliştirildi
KRUVAZİYER SEKTÖRÜNE %100 İŞ GARANTİLİ EĞİTİM GELİYOR
İBB’DEN ÖZEL ÇOCUKLARA DESTEK: 24 BİN SEANSLIK ÜCRETSİZ TERAPİ
Türkiye’de mutluluk oranının yükselmesinde aile çok önemli!
“Acı Hayat”, 45. İstanbul Film Festivali’nde Zurich Türkiye desteğiyle yeniden beyaz perdede
FATİH’DEKİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SON DURUM
Yükleniyor



