• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

TOSYALI’DAN DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA GENÇ SANATÇILARA ANLAMLI DESTEK

Tosyalı, farklı platformlarda sanata olan katkısını her geçen gün daha da büyütürken, Contemporary Istanbul Vakfı’nın geliştirdiği ve yürüttüğü kariyer ve mesleki gelişim projesine katkı

YAŞAM 11.04.2025 20:11:00 375 0
TOSYALI’DAN DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA GENÇ SANATÇILARA ANLAMLI DESTEK
 

TOSYALI’DAN DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA GENÇ SANATÇILARA ANLAMLI DESTEK

Tosyalı, farklı platformlarda sanata olan katkısını her geçen gün daha da büyütürken, Contemporary Istanbul Vakfı’nın geliştirdiği ve yürüttüğü kariyer ve mesleki gelişim projesine katkı sunarak deprem bölgesi Hatay’da genç sanatçıları destekleyen anlamlı bir projeye destek veriyor. Tosyalı Holding, Contemporary Istanbul Vakfı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliğiyle, Şubat 2023 Hatay depreminden etkilenen genç sanatçılar ve geleceğin sanat profesyonelleri için başlayan Kariyer ve Mesleki Gelişim Eğitim Programı yoğun ilgi gördü. Tosyalı aynı zamanda Contemporary Istanbul’un sanat fuarı CI Bloom'un 4. edisyonunda stratejik partner olarak sanatı ve sanatçıları desteklemeyi sürdürüyor.

 

Tosyalı, sanatın ve sanatçıların toplumdaki değişim ve dönüşümü harekete geçiren en önemli aktör olduğunun bilinciyle sanatta ileri dönüşümü ve sanatçıları desteklemeyi sürdürüyor. 

Tosyalı, farklı platformlarda sanata olan katkısını her geçen gün daha da büyütürken, Contemporary Istanbul Vakfı’nın geliştirdiği ve yürüttüğü kariyer ve mesleki gelişim projesine katkı sunarak deprem bölgesi Hatay’da genç sanatçıları destekleyen anlamlı bir projeye destek veriyor.

Tosyalı Holding, Contemporary Istanbul Vakfı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliğiyle, Şubat 2023 Hatay depreminden etkilenen genç sanatçılar ve geleceğin sanat profesyonelleri için başlayan eğitim programı yoğun ilgi gördü.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3. ve 4. sınıf resim, heykel ve grafik tasarım bölümlerinden toplam 63 öğrencinin katıldığı Kariyer ve Mesleki Gelişim Eğitim Programı kapsamında sanat alanında birbirinden değerli isimler eğitim verecek. 

4 Nisan – 25 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim programı, 24 ders çevrimiçi (online) olarak düzenlenecek ve toplamda 40 saatlik bir programı kapsayacak. Eğitimler sonunda 2 ayrı sanatçı ile 2’şer saatlik 2 atölye çalışması (workshop) düzenlenecek. 

Program, öğrencilerin ve genç sanat profesyonellerinin geleceğe dair umutlarını yeniden inşa etmeye çalışan sanat öğrencilerine rehberlik etmeyi hedefliyor. Program aynı zamanda, sanatın iyileştirici gücünü merkeze alarak öğrencilerin üretim motivasyonunu artırmayı, aynı zamanda onların sanat dünyasındaki çeşitli kariyer yollarıyla tanıştırarak güçlü bir profesyonel temel oluşturmalarını sağlamayı amaçlıyor. Uzun vadede projenin farklı üniversitelere ve deprem bölgesindeki diğer şehirlerdeki sanat fakültelerine yayılması hedefleniyor. 

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı: “Deprem bölgesinde birçok desteğimizin yanı sıra eğitime ve sanata da özel destekler sunmak için çaba gösteriyoruz”

Düzenlenen program çerçevesinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Tosyalı olarak sürdürülebilir yaşam için toplumsal yatırımlarımızı büyütmeyi bir gönül borcu olarak görüyor, bu konuda tüm kaynaklarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. İyi bir şirket olmanın ön koşulunun gelecek nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak olduğu inancıyla, bulunduğumuz tüm coğrafyalarda mutlaka toplumsal hayata değer katacak sosyal projeleri önceliklendiriyoruz. Sürdürülebilirlikle ilgili toplumda farkındalık yaratmanın değişim ve dönüşümü hızlandıracağı öngörüsüyle sanatta sürdürülebilirliği destekliyoruz. Bu farkındalıkla Contemporary Istanbul Vakfı da dahil olmak üzere çeşitli kurumlarla iş birliği içerisinde sanatı ve sanatçılarımızı destekliyoruz. 2023 yılı şubat ayında yaşanan büyük depremin olduğu bölgede faaliyet gösteren bir şirket olarak bu bölgedeki birçok desteğimizin yanı sıra eğitime ve sanata da özel destekler sunmak için çaba gösteriyoruz. Hatay Medeniyetler Korosu'nun yeniden ayağa kaldırılması, bölgedeki özel eğitime muhtaç çocuklar için yeni bir okul inşaatı, İskenderun'daki Tosyalı Çarşı'nın kurulması, İskenderun Büyük Çarşı İşhanı'nın restorasyonu ve modernizasyonu gibi toplumsal sorumluluk projeleriyle bölgeye destek olduk. Şimdi de Contemporary Istanbul Vakfı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu projeyle, deprem sonrası eğitimlerine ara vermek zorunda kalan genç sanatçılarımızı destekliyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Depremde insanlarımızı kaybetmenin verdiği tarif edilemez acı, yaşanan sıkıntı ve travmalarla birlikte Hatay’da her şey kökten değişti. Öğrenci gençlerimiz motivasyonlarını kaybettiler. Ancak ben inanıyorum ki bu projede olduğu gibi el ele verdiğimizde her şeyin üstesinden gelebiliriz. Sanatın iyileştirici ve güçlendirici rolünü artırarak deprem bölgesindeki genç sanatçılarımıza moral ve motivasyon sağlamak bizim için büyük bir mutluluk. Toplum gönüllüsü bir kurum olarak sanatta ileri dönüşümü ve sanatçıları destekleyerek sürdürülebilir yaşamın inşasına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Contemporary Istanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı Güreli: “Güzel yarınlar için sanata ve gençlere inanıyoruz.”

Sanat öğrencilerine ve geleceğin sanat profesyonellerine yönelik hayata geçirilen eğitim ve kariyer projesi kapsamında Rabia Bakıcı Güreli, “Hatay’da başlattığımız bu proje, yalnızca bir eğitim programı değil; aynı zamanda sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne duyduğumuz inancın sahadaki karşılığıdır. Contemporary Istanbul Vakfı olarak, sanatın yalnızca estetik bir ifade değil; aynı zamanda umut, dayanışma ve yeniden başlama aracı olduğuna inanıyoruz.

Uzun süredir güzel sanatlar fakültelerine yönelik yapısal destek modelleri üzerinde düşünen ve çalışan bir vakıf olarak, bu projede genç sanatçılara yalnızca teknik bilgi değil; aynı zamanda kariyer gelişimi, ifade gücü, kişisel farkındalık ve dijital çağın gereklilikleriyle donatılmış çok boyutlu bir eğitim sunmayı hedefledik.

Bu program, gençlerin yalnızca teknik donanım kazanacağı değil; aynı zamanda kendilerini yeniden tanımlayabilecekleri, hayal kurabilecekleri ve yönlerini belirleyebilecekleri yaratıcı bir alana dönüşüyor.

Hatay’da atılan bu adımın yalnızca deprem bölgesinde değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki genç sanatçılara ulaşacak bir modele dönüşmesi en büyük dileğimiz. Çünkü biz biliyoruz ki; sanat iyileştirir, sanat birleştirir, sanat geleceğe açılan kapıdır.” dedi.

 

Programda birbirinden değerli isimler öğrencilerle bir araya gelecek

Çağdaş Sanatçı, Akademisyen Ardan Özmenoğlu, Eğitim ve Kariyer Danışmanı Ayça Aytaç, Teknoloji Girişimcisi Burçin Gürbüz, Küratör, Sanat Yazarı ve AICA Türkiye Üyesi Derya Yücel, Yeni Medya Danışmanı Dilara Eldaş, Kurucu, Yönetici Fırat Engin, Sanat Yazarı, Gazeteci Hatice Utkan Özden, Müze Direktörü Levent Çalıkoğlu, Next Akademi Başkanı ve Eğitmeni, Yazar Levent Erden, Akademisyen, Küratör, Sanat Danışmanı, Eleştirmen Marcus Graf, Bağımsız Küratör, Yazar, Akademisyen Melike Bayık, Sanat Tarihçi ve Küratör Necmi Sönmez, Kurucu, Yönetici Rabia Bakıcı Güreli, Sanat Eleştirmeni, Küratör, AICA Türkiye Üyesi Saliha Yavuz, Sanatçı Sarp Kerem Yavuz, Galeri Yöneticisi Sera Sade, Çağdaş Sanatçı Seçkin Pirim ve Hatay MKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Grafik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seval Yavuz, Galeri Yöneticisi Zeynep Pakel programın eğitmenleri arasında yer alıyor. 

 

En başarılı 5 öğrenci Contemporary Istanbul’un 20. edisyonunda ağırlanacak

Program çerçevesinde gençler; “Küratörlük, sanat yönetimi, müzecilik gibi alanlarda rehberlik”, “Portfolyo hazırlama, sanatçı kimliği geliştirme, sektörde ağ kurma gibi pratik bilgiler” ve “Yeni medya, dijital sanat ve yapay zekâ gibi güncel alanlarda farkındalık kazandırma” gibi birçok başlıkta düzenlenen eğitimlere katılarak kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacak. 

Eğitim süresince katılımcıların; online platformlarda paylaştıkları içerikler, forumlar ve tartışma panellerine interaktif katılımları, uygulamalı ödevler, eğitim sonrası anketler, eğitmenlerin performansı, portfolyo değerlendirmesi gibi başlıklarda ölçümlemeler yapılacak. Ayrıca eğitmenlerden oluşan bir kurul tarafından seçilen en başarılı 5 öğrencinin portfolyoları değerlendirilecek ve bu öğrenciler Contemporary Istanbul’un 20. edisyonunu ziyaret etme ve İstanbul’da fuar kapsamında ağırlanma fırsatı bulacak.

 

Tosyalı CI Bloom'un 4. edisyonunda stratejik partner oldu

Tosyalı bu sene ayrıca 17-20 Nisan 2025 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda gerçekleştirilecek, CI Bloom'un 4. edisyonunda stratejik partner olarak sanatı ve sanatçıları desteklemeyi sürdürüyor. 

 

Tosyalı Holding’in İskenderun’daki yerleşkesinde sanat atölyesi ve sergi alanı da bulunuyor

Tosyalı, deprem bölgesi İskenderun’da yaptırdığı ve ünlü mimar Nevzat Sayın’ın tasarladığı holding yönetim binasını aynı zamanda bir sanat ve sergi alanı olarak da kullanıma açmayı planlıyor. Yapılan düzenlemelerle İskenderun’daki Tosyalı Holding binası, içerisindeki workshop ve konferans alanlarından sergi alanına kadar farklı bölümlerin bulunduğu, sanat ekosistemini bir araya getiren bir merkez haline gelecek.

 

Papa 14. Leo’nun Türkiye temasları bugün başlıyor

Yüzyılın Konut Projesi’ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

11. Yargı Paketi Meclis'e sunuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Barış, adalet ve istikrar için elimizi taşın altına koyuyoruz"

Plazmadan ilaç üretmek için imzalar atıldı

ABD’li Uzmanlardan SARSILMAZ’a Tam Not: SAR9 Serisi Zirvede

UNICEF, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Rönesans Holding’den eğitimde güç birliği

ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN ‘’EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ’’ YENİDEN BAŞLIYOR

GENÇLERİN “GENÇ” OLMA HAKKINI DESTEKLEYEN TEV'DEN ETKİ ARAŞTIRMASI

Hatay’da değişim gençlerle başlıyor

ÜSKÜDAR'DA ''SES VER ŞİDDETE DUR DE'' ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Orka Holding, KAGİDER’in FEM Sertifikasını Almaya Hak Kazandı

Gençlik Kars’ı Gökyüzünden İHA'lar ile Tanıtıyor Teknik Destek Sözleşmesi İmzalandı

Sadık Çat: “Erzurum hak ettiği yerde değil, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz

Hüsamettin Özkan’dan Üyelere Ekonomik Destek Adım

Bedelli askerliğe 2025'te 101 bin 212 kişi başvurdu

AK Parti'den 81 ilde üye sayısını artırmak için yeni çalışma

SMA tedavisinde kullanılan ilaç Türkiye'de üretilecek

Okullarda ara tatil kalkıyor mu?

MEB verileri açıklandı: Son 5 yılda 93 bin çocuğa otizm tanısı konuldu

50 bin mahkumu etkileyecek!

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, DİSİPLİNLERARASI BİLİM SIRALAMASI DÜNYA 159’UNCUSU OLDU

BTP'den İmralı ziyareti açıklaması

Başkan Demir sahanın tozunu atıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır

İmamoğlu Suç Örgütü iddianamesi kabul edildi

Gazeteciler Basın Birliği Genel Başkanı Kerem Altın’dan 25 Kasım Mesajı

ETÜ Paydaşlığında ‘Kadına Yönelik Şiddetin İzleri’ Paneli Düzenlendi

KADINA ŞİDDETTE NEYİ ÖNLEDİK!

VAKIF OKULLARI ÖĞRETMENLERİ, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİ

Yükleniyor

Papa 14. Leo’nun Türkiye temasları bugün başlıyor

Yüzyılın Konut Projesi’ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

11. Yargı Paketi Meclis'e sunuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Barış, adalet ve istikrar için elimizi taşın altına koyuyoruz"

Plazmadan ilaç üretmek için imzalar atıldı

ABD’li Uzmanlardan SARSILMAZ’a Tam Not: SAR9 Serisi Zirvede

UNICEF, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Rönesans Holding’den eğitimde güç birliği

ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN ‘’EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ’’ YENİDEN BAŞLIYOR

GENÇLERİN “GENÇ” OLMA HAKKINI DESTEKLEYEN TEV'DEN ETKİ ARAŞTIRMASI

Hatay’da değişim gençlerle başlıyor

Sadık Çat: “Erzurum hak ettiği yerde değil, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz

AK Parti'den 81 ilde üye sayısını artırmak için yeni çalışma

BTP'den İmralı ziyareti açıklaması

Başkan Demir sahanın tozunu atıyor

ERZURUM’UN TESCİLLİ LEZZETİ CAĞ KEBABI, DÜNYANIN EN İYİ 10 YEMEĞİ ARASINDA!

Başkan Yılmaz'dan Dem Parti Toplantısına sert tepki

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: MERSİN TÜRKİYE’NİN GIDA AMBARIDIR

MHP’den Güzelova Mahallesi’ne Ziyaret: “Hayırlı Günler Komşum” Programı Yoğun İlgi Gördü

Anahtar Parti Erzurum İl Başkanı İşleyen’den DEM Parti Toplantısına Tepki

Öcalan'ın pis elini sıkacak mısınız? Abdullah Bey mi diyeceksiniz?

2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu!

“İsimsiz Eserler Mezarlığı” Dünya Prömiyerini Tallinn Film Festivali’nde Yaptı!

TOD’UN YENİ DİZİSİ “VİCDANSIZ”IN İLK TANITIMI PAYLAŞILDI!

20’NCİ FELIS ÖDÜLLERİ SONA ERDİ

“UMARIM BEN DE BİR GÜN SİZLERİ FİLİSTİN’DEKİ BİR FİLM FESTİVALİ’NDE AĞIRLARIM”

KUZEY MAKEDONYA’NIN İLK TÜRKÇE FİLMİ

Kurtaran Ev Derneği yararına özel konser

SABANCI VAKFI 10. KISA FİLM YARIŞMASI’NIN SON BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

17 sanatçı, 140 bin izleyici: Paribu sponsorluğunda Açıkhava Konserleri sona erdi

Dördüncü edisyonu ile şehrin kalbine kök salan “Bu Festival Bizim” üç günde 2000’i aşkın katılımcıyı ağırladı

MEB verileri açıklandı: Son 5 yılda 93 bin çocuğa otizm tanısı konuldu

Diyabet Gözleri Daha Erken Yaşta Etkilemeye Başladı

ANTİBİYOTİKLERİN HİKÂYESİ: MUCİZEDEN DİRENCE UZANAN YOL

KOAH HIZLA YAYGINLAŞIYOR

Uzmanlar Uyarıyor: Bilinçsiz Antibiyotik Kullanımı Mikrobiyota Dengesini Bozuyor

Uzmanlar Kış Aylarında D Vitamininin Önemine Dikkat Çekiyor

Çocukların medyadaki güvenliği için kritik uyarı!

PREMATÜRE BEBEKLERDE YAŞAMSAL ÖNEM TAŞIYAN 7 ÖNEMLİ KURAL!

İyi hissetmenin en basit yolu, yürüyüş…

17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde Prematüre Bebek Annelerine Özel Öneriler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8