• BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,77% -0,14
  • EURO

    47,05% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4282,88% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

Türk Haber-Sen Erzurum Şubesi’nin basın açıklamasıdır

Rize’de PTT’de Yaşanan Menfur Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz 6 Ocak 2025 akşamı Rize PTT Merkez Müdürlüğü’nde meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan elim olayda, Müdür Vekilimiz Selim Okumuş ve Temizlik Görevlimiz

GÜNDEM 9.01.2025 12:32:00 231 0
Türk Haber-Sen Erzurum Şubesi’nin basın açıklamasıdır

Rize’de PTT’de Yaşanan Menfur Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz 6 Ocak 2025 akşamı Rize PTT Merkez Müdürlüğü’nde meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan elim olayda, Müdür Vekilimiz Selim Okumuş ve Temizlik Görevlimiz Ömer Beyazıt, sabıkalı bir şahsın gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden değerli çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine, sevenlerine ve tüm PTT camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu Menfur Olay Hepimizin Ortak Acısıdır Yaşanan bu olay, yalnızca kamu çalışanlarına yönelik bir saldırı değil, aynı zamanda kamu hizmetlerinin güvenliğini, çalışanlarımızın itibarını ve toplumun huzurunu hedef almıştır. Bu elim hadise, kamu kurumlarımızın ve burada fedakârca görev yapan çalışanlarımızın güvenliğinin daha fazla ihmal edilemeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Kurum Yetkililerini Etkin Önlemler Almaya Davet Ediyoruz Bu tür olayların önlenebilmesi adına yalnızca faillerin cezalandırılması yeterli değildir. Kamu kurumlan, çalışanlarının güvenliği, huzuru ve haklarının korunması konusunda daha kararlı adımlar atmalıdır. Bu doğrultuda, kurum yetkililerini şu önlemleri almaya davet ediyoruz: 1-Her Şikâyette Çalışan Aleyhine Karar Almaktan Kaçınılmalıdır: Müşteri memnuniyeti adına yapılan ÇİMER şikayetleri ve benzeri başvurularda, çalışanlar hiçbir somut gerekçe olmaksızın zan altında bırakılmamalı ve aleyhlerine kararlar alınmamalıdır. Çalışanların haklı savunma hakkı göz ardı edilmemelidir. 2-Personeli Koruyan Hukukî Süreçler Güçlendirilmelidir: Kurum personeline yönelik saldırı, darp ve hakaret gibi olaylarda, çalışanların yalnız bırakılmaması hayatî önem taşımaktadır. Bu tür adlî olaylarda, kurum avukatlarının personelin yanında yer alarak hukukî sürece etkin bir şekilde dahil olması sağlanmalıdır. 3- İş Yerlerine Giriş ve Güvenlik Tedbirleri Artırılmalıdır: Kurum binalarına girişler daha sıkı denetime tabi tutulmalı, güvenlik kamera sistemleri güçlendirilmeli ve güncellenmeli, üçüncü şahısların iş yerlerine rastgele girişleri zorlaştırılmalıdır. Güvenlik kamera sistemleri, x-ray cihazları ve güvenlik görevlisi istihdamı gibi tedbirler artırılmalıdır. Personelin şiddete karşı bilinçlendirilmesine ve korunmasına yönelik eğitimlere daha sıklıkla yer verilmelidir. Olaydaki gibi evrak araştırma, teslim vb durumlarda dağıtım merkezlerinin girişlerinde oluşturulacak gişelerden müşterilere hizmet ve bilgilendirme yapılmalıdır. 4- Çalışanların Onurunu ve Güvenliğini Korumaya Yönelik Politikalar Oluşturulmalıdır: Kurum içi disiplin süreçlerinde çalışanların onurunu zedeleyecek ya da haklarını hiçe sayacak kararlar yerine, her durumda tarafsız ve adil bir yaklaşım benimsenmelidir. Ayrıca ödeme şartlı ve ücreti alıcıdan gönderi teslimi yapan dağıtım personelinin can güvenliği için araçlara kasa temin edilmelidir.

Toplum ve Kurum El Ele Vermeli Bu tür elim hadiselerin bir daha yaşanmaması için yalnızca güvenlik önlemleri değil, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinci de güçlendirilmelidir. Şiddeti normalleştiren anlayışların karşısında durmak hepimizin görevidir. Bu konuda kamu kurumlan da daha güçlü bir irade sergilemeli ve çalışanlarını koruyacak mekanizmaları acilen hayata geçirmelidir. Vatandaşlarımızı PTT Personeline Karşı Daha Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz Türk Haber-Sen olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, özel ve kamu bankalarında ve hatta özel kargo şirketlerinde vatandaşlarımızın gösterdiği düzen, ihtimam, tavır ve disiplinin, aynı şekilde PTT işyerlerinde de PTT çalışanlarına gösterilmesini bekliyoruz. Özellikle gişe ve büro görevlilerimize, dağıtım personelimize karşı daha hassas ve saygılı bir tutum sergilenmesini, çalışanlarımızın işlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi adına büyük önem taşıdığını vurgulamak istiyoruz. Adaletin Sağlanmasını ve Konunun Takipçisi Olacağımızı Beyan Ediyoruz Bu elim olayın faillerinin adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını ve ihmali olanların hesap vermesini talep ediyoruz. Türk Haber-Sen olarak, yalnızca bu olayın değil, tüm kamu çalışanlarının haklarının ve güvenliğinin korunması için her türlü mücadelenin içinde olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Selim Okumuş ve Ömer Beyazıt’a Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın aziz hatıralarını yaşatacak, adaletin tecellisi ve kamu çalışanlarının güvenliği için Türk Haber-Sen olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Rize’deki görev şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için herkesi Allah rızası için Fatiha okumaya davet ediyoruz. Saygılarımızla.

SAVUNMA SANAYİİ İŞÇİLERİ AYAKTA

Erzurum'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Karikatür provokatörü 4 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi

İzmir, Manisa ve Bilecik'teki yangınlar tamamen kontrol altında

DİYABETTE İHMALE GELMEZ 7 YAZ ÖNLEMİ

UNUTMADIK, HEP AKLIMIZDA !

Eti Bakır, ‘Çevre Müfettişleri’ projesiyle 7.154 öğrenciye çevre eğitimi verdi

AHU YAĞTU “AŞKI ANLAYIŞ VE ALGILAYIŞ BİÇİMİ YAŞ ALDIKÇA EVRİLİYOR.”

ULUSAL SÜT KONSEYİ’NDEN BÖLGESEL DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ UZMANI DT. NURGÜL DEMİR'DEN ÇOCUKLARA SAĞLIKLI VE EĞLENCELİ BİR YAZ ALTERNATİFİ: “NİCECREAM”

Obilet’ten Çocuk Dostu Tatil Rotaları

Çocuklarda bruksizm ciddi sorunlara neden olabilir!

Emirates, Yeni Nesil A350 Uçağıyla İstanbul’da da Seferlerine Başladı

Gürmen Giyim’in Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Gür Solmaz oldu

CHUCK’TAN BARTU’YA MEKTUP VAR: SEVGİLER, CHUCK

Erbaa OSB, çevre dostu üretimini yeşil enerji sertifikası ile belgelendirdi

DENİZDEN GELEN ÖZEL LEZZETLER DAVETİNDE MAGAZİN, İŞ VE CEMİYET DÜNYASI BİR ARAYA GELDİ

14.TÜREK VE IV.AZERBAYCAN TÜRKİYE ENERJİ FORUMU İZMİR’DE EŞ ZAMANLI YAPILACAK

Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!

Dermatoloji Uzmanından Yazın Cildinizi Kurtaracak Uyarılar!

17. Türkiye Gitar Buluşması Başlıyor!

“Ormanın Gözleri”, Uluslararası Arenada Tanıtıldı

HIPHOP LADIES TURKEY, SNEAKS UP SPONSORLUĞUNDA “DANSIN YARATICI KADINLARI”NI ARIYOR!

5 Günde 288 Bin Kişilik Beslenme Hizmeti

İSTANBUL’DA GÜRÜLTÜYE SINIR- 2024’TE 3 BİN DENETİM, 10 MİLYON TL CEZA

TÜRKİYE VE BULGARİSTAN NÜKLEER ENERJİDE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Çeşme’nin Yeni Gözdesi Ildırı’da Her Bütçeye Uygun Tatil Fırsatı

Teknolojide Kadın Oranının Artması Ortak Geleceğe Yatırım

Var Bunlar’ın Merakla Beklenen Yeni Sezon Afişi Yayınlandı!

Yükleniyor

SAVUNMA SANAYİİ İŞÇİLERİ AYAKTA

Erzurum'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Karikatür provokatörü 4 şüpheli tutuklandı

İzmir, Manisa ve Bilecik'teki yangınlar tamamen kontrol altında

UNUTMADIK, HEP AKLIMIZDA !

Eti Bakır, ‘Çevre Müfettişleri’ projesiyle 7.154 öğrenciye çevre eğitimi verdi

ULUSAL SÜT KONSEYİ’NDEN BÖLGESEL DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Obilet’ten Çocuk Dostu Tatil Rotaları

Emirates, Yeni Nesil A350 Uçağıyla İstanbul’da da Seferlerine Başladı

Erbaa OSB, çevre dostu üretimini yeşil enerji sertifikası ile belgelendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi

DEVA Partili Ekmen: Mersin’de devlet eliyle zeytin ağacı kesilmesi vahşettir

Cihat Yaycı'dan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

DEVA Partili Karal, üniversitelerdeki "alan dışı dekan” atamalarını Meclis gündemine taşıdı

TKP: Türkiye NATO'dan çıkmalıdır, bu ülkemiz için gerçek bir seçenek

Genç Parti Genel Başkanı Burçin Şahindur: En düşük emekli maaşı 35 bin TL olmalı

DEVA Partili Ekmen: Göksu Deltası için yangından koruma programı hayata geçirilmeli

Zafer Partisi’nden Bakanlığa dilekçe: Sazlıbosna'daki yeni imar planına itiraz edildi

Ümit Özdağ, Remzi Çayır'ı ziyaret etti

Hüseyin Baş “Halkın gerçek gündemi ne yeni anayasa, ne açılım. Halkın gerçek gündemi geçim”

17. Türkiye Gitar Buluşması Başlıyor!

HIPHOP LADIES TURKEY, SNEAKS UP SPONSORLUĞUNDA “DANSIN YARATICI KADINLARI”NI ARIYOR!

Çeşme’nin Yeni Gözdesi Ildırı’da Her Bütçeye Uygun Tatil Fırsatı

Var Bunlar’ın Merakla Beklenen Yeni Sezon Afişi Yayınlandı!

İSMİYLE BAŞLAYAN BİR VİZYON, İSTANBUL’A SUNULAN BİR YAŞAM ALANI

EVRENSEL BİLİM KURGU VE FANTASTİK FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

BODRUM’UN YENİ HEYECANI, YENİ RÜZGÂRI

DÜNYANIN RİTMİ HARBİYE’DE ATMAYA DEVAM EDİYOR

2025 YAZINDA MÜZİK EĞİTİMİ ALMAK İSTEYENLER İÇİN KAYITLAR BAŞLADI!

Parcels 13 Temmuz’da İstanbul’a geliyor

DİYABETTE İHMALE GELMEZ 7 YAZ ÖNLEMİ

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ UZMANI DT. NURGÜL DEMİR'DEN ÇOCUKLARA SAĞLIKLI VE EĞLENCELİ BİR YAZ ALTERNATİFİ: “NİCECREAM”

Çocuklarda bruksizm ciddi sorunlara neden olabilir!

Dermatoloji Uzmanından Yazın Cildinizi Kurtaracak Uyarılar!

ÇOCUKLARI GÜNEŞTEN KORUMAK İÇİN 8 ÖNEMLİ KURAL!

Gitgide daha unutkan oluyorsanız dikkat!

Ortodontik Tedavi İçin Geç Kalmayın!

Fizik tedavi depresyonunuza iyi gelir mi?

DİZ KİREÇLENMESİNE KARŞI 6 ETKİLİ EGZERSİZ

Yüksek moral kanseri tek başına yenemez

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2