• BIST 100

    10331,31%1,61
  • DOLAR

    40,07% 0,06
  • EURO

    46,96% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4273,80% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6833,05% 0,21

ÜMİT ÖZDAĞ, “ERDOĞAN VE BAHÇELİ; BİRİSİ ÖCALAN’IN BİR BACAĞINA, DİĞERİ ÖBÜR BACAĞINA SIĞINMIŞ”

“TÜRK MİLLETİNİN BU REZİL MÜZAKERE SÜRECİNE ‘HAYIR’ DEDİĞİNİ, DEVLETİNİ TERÖR ÖRGÜTÜYLE BÖLÜŞMEYECEĞİNİ BÜTÜN DÜNYAYA HAYKIRACAĞIZ.”

POLİTİKA 9.01.2025 20:21:00 287 0
ÜMİT ÖZDAĞ, “ERDOĞAN VE BAHÇELİ; BİRİSİ ÖCALAN’IN BİR BACAĞINA, DİĞERİ ÖBÜR BACAĞINA SIĞINMIŞ”


 

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Karaman’da partisi tarafından düzenlenen “Mehmetçik katillerine af yok” mitinginde konuştu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ: Bu sabah Karaman’a gelince önce her ilde yaptığım gibi şehitliği ziyaret ettim. Orada PKK terör örgütü ile mücadele ederken şehit olan evlatlarımızın başında dua ettik. Bazıların adlarını analım: Teğmen Halil Demirörs, Adnan Çelik, Ramazan Ünay, Tuncay Özçoban, Mustafa Ahmet Demir, Muhammet Ali Mevlit Dündar, Hakan Yılmaz, Mehmet Kızılca, Mehmet Uygun. Ahmet Taşer. Şimdi onların kahramanca verdiği vatan mücadelesi inkar edilerek terörist başı Abdullah Öcalan ile sözde barış görüşmeleri yapılıyormuş.

Öcalan umut hakkı ile İmralı’daki hapishaneden çıkıp evlenecekmiş. Televizyonda bu sürecin propagandistlerinden birisi “O da insan” diyor. Alçak bunlar, vatansız, kansızlar, Öcalan’ın emri ile hayatlarının baharında nişanlılarından, hamile eşlerinden, genç hanımlarından ve bebeklerinden ayrılmak zorunda kalan şehitlerimizden utanmıyor musun?

Devlet Aklı

Türk milletine yönelik yeni bir ahlaksızca psikolojik operasyon yapılıyor. Güya, Öcalan denilen katilin serbest bırakılması, PKK’ya af getirilmesi, devlet aklıymış. Bu devlet aklı dedikleri şey olsaydı 15 Temmuz FETÖ’cü darbesi olur muydu? Yüzlerce vatandaşımız şehit olur muydu?

Devlet aklı olsaydı polis özel harekatın merkezini FETÖ’cü pilotlar bombalayıp onlarca özel harekatçımızı şehit edebilirler miydi? Bu devlet aklı olsaydı hiç PKK ilçelerimizi el geçirebilir miydi? Devlet aklı olsaydı, kendi ilçelerimizi PKK’dan geri almak için 793 şehit verir miydik?

Devlet aklı diye yaptıkları psikolojik operasyonları unutmayalım. Annan planı ile 2003-2004’de KKTC’yi yıkarak, Kıbrıs’ı Rum kesimine teslim etmeyi denemişlerdi. O günlerde AK Parti büyük bir psikolojik operasyon ile Türk halkını Annan Planına razı etmeye çalıştı. Kıbrıs’ın Türkiye’ye ekonomik yük olduğunu da söylediler. Milli kahraman rahmetli Rauf Denktaş’a bir küfretmedikleri kaldı. Eğer Ak Parti’nin istediği olsaydı bugün Türkiye Doğu Akdeniz’de değil doğal gaz aramak, sandal bile yüzdürmekte zorlanacaktı.

Psikolojik operasyonlar

Sonra Ergenekon-Balyoz psikolojik operasyonu başladı. Yüzlerce generali ve albayı olmayan bir örgüt üzerinden tutukladılar. Türk ordusunun Genelkurmay Başkanına karşı 33 silahsız erimizi her birisine 55 kurşun sıkarak katleden teröristlerin elebaşı mahkemede şahit gösterildi. Sonra ortaya ne çıktı, Ergenekon diye bir örgütün olmadığı ve gerçek terör ve casusluk örgütünün AKP’nin işbirliği yaptığı FETÖ olduğu.

Hatırlayalım; Erdoğan ne dedi? ‘Ne istediniz de vermedik?’ Kedi yavrusunun gözü 3 günde açılıyor. Bunların gözünün açılması için darbe gerekti.

Bir başka psikolojik operasyonda 2009’da PKK ile başlayan terörle müzakere süreci idi. “Analar Ağlamasın” diye yola çıktılar. Terörle müzakere edilmez diyen herkese “kandan beslenenler” diye saldırdılar. Oysa 1984-1999 arasında Türk ordusu, polisi, jandarması, korucu kardeşlerimiz kahramanca bir mücadele vererek PKK terör örgütünün canını okumuştu. Öcalan yakalanmış, İmralı’ya tıkılmıştı. Ermeni, Yunan ve Avrupa desteği para etmemiş, PKK’nın anasından emdiği süt burnundan gelmişti. Terörle müzakere sürecinde bütün bu fedakarlıklar ve kahramanlıklar adeta çöpe atıldı. Kahraman şehitlerimizi rahmet ile anıyoruz. Sevgili gazilerimize sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.

AKP’li siyasetçiler ve bürokratlar, hatırlayacaksınız birinci müzakere sürecinde PKK’ya “Ordu-polis-jandarma size müdahale etmeyecek, ederse bize söyleyin, hesap soralım” diye güven verdiler. Güneydoğu’nun vatansever insanlarını PKK’nın insafına terk ettiler. PKK, ilçe merkezlerine askerin, polisin gözlerinin önünde yığınak yaptı. Uyardık. “Siz anlamazsınız” dediler. Evet, siz çok anladığınız için sonunda Hendek teröründe 790 jandarma ve polis özel harekatçı evladımızı şehit verdik. Yüzlerce genç askerimiz, polisimiz yaralandı. El Yapımı patlayıcılar ile birçoğu uzuv kaybetti.

Bu Meclis, Gazi Meclis’tir. Teröristlerin girebileceği bir yer değil.

Yine Öcalan ve PKK ile müzakere süreci başladı. Bu sefer daha açık ve daha saldırgan şekilde başlandı. Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşma yapmaya davet etti. Öcalan'ın geldiği bir Meclis artık Meclis olmaktan çıkar namusunu kaybeder. Bu Meclis, Gazi Meclis’tir. Teröristlerin girebileceği bir yer değil.

Türk milletinin yüzünü kızartacak, Türk devletini küçük düşürecek bir anlaşmaya karşıyız, karşı olmaya devam edeceğiz. Öcalan hapisten çıkma karşılığında PKK’ya silah bıraktıracak ve PKK’nın kendisini lağvetmesini sağlayacakmış. Başka hiçbir talepleri yokmuş. Öcalan serbest kalması karşılığında terörü sona erdirecekmiş.

Bu büyük bir yalan. Ne Öcalan hapisten çıkması karşılığında PKK’ya silah bırakın ve örgütü lağvedin çağrısında bulunur ne de PKK bunu kabul eder.

Peki, gerçek nedir?

Gerçek şudur: Öcalan’a af gelecek. Ancak af sadece Öcalan affedilmeyecek, PKK’lılar ister hapiste olsun ister dağda ve şehirde hepsi affedilecek. Dahası da var. PKK’lı teröristlere topluma kazandırma çalışmaları çerçevesinde belediyeler iş verilecekmiş. Ancak böyle bir af sadece PKK’yı kapsayamaz. Çıkarılacak af FETÖ’yü, İŞİD’i ve diğer terör örgütlerini de kapsayacak. Son günlerde Ankara’da Sincan cezaevinde yatan FETÖ’cülerin bayram ettiği duyuyoruz. Genel afla birlikte bütün uyuşturucu tacirleri torbacılar katiller tecavüzcüler serbest kalacaklar.

Öcalan Anayasanın Türk milletini tanımlayan 66. maddesinin değiştirilmesini istiyor. Anayasaya Kürt milletinin de eklenmesi talep ediliyor. Öcalan ayrıca Anayasamızın 42. maddenin değiştirilerek Kürtçe eğitime izin verilmesi isteniyor. Bu iki maddenin 42. ve 66. maddelerin değişmesi Anayasamızın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan maddelerin anlamını ortadan kaldıracak. Buna rağmen Öcalan’ın Anayasa’nın ilk üç maddesinin değiştirilmesi talepleri gündeme getirdiğini duyuyoruz.

Öcalan’ın 7 maddelik açıklaması

Öcalan, İmralı‘da kendisini ziyaret eden DEM heyetine yazdırdığı 7 maddelik açıklamada ifade ettiği gibi yeni paradigmanın yani kendisinin de kurucuları arasında yer aldığı yeni bir devletin kuruluşunu talep ediyor. Halkaların kaderlerini tayin hakkından bahsediyor. Gazze ve Suriye’deki olayları göstererek Türkiye’yi tehdit ediyor. Türkiye’yi dönüştürmekten bahsediyor. PKK terör örgütü yöneticileri de özerklik, anayasal tanınma gibi doğal haklarımızı tartışma konusu yapmayız diyor. Özetle Türk halkına televizyonlarda siyasetçiler ve yandaş propagandistler yalan söylüyorlar.

Bir an için PKK’nın isteklerinin kabul edildiğini düşünelim. Hani Devlet Bahçeli Mayıs 2023’de “Önümüzdeki süreçte çok şey değişecek. İnşallah Türkiye değişmez” demişti. İşte neler değişecek size anlatayım:

Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde 22 il özerk veya federal Kürdistan olur. Türkiye, Yugoslavya, Çekoslovakya, Irak gibi siyasi ve idari parçalanmış bölgelere ayrılır. Türkiye, Lübnan gibi siyasette, bürokraside etnik kotaların oluşturduğu bir ülke olur. Türkiye, Irak gibi devlet görevlerinin etnisite ve mezheplere göre paylaşıldığı bir ülkeye dönüşür. PKK ve DEM’in ve onların arkasındaki güçleri amaçları Türk milletinin mutluluğu değil. Onların amacı bizim kanımız ve gözyaşlarımız üzerinden Ortadoğu’da su kaynaklarını elinde tutan zayıf bir Kürdistan oluşturup, bu Kürdistan’ı İsrail’in müttefikini yapmak. Mesele insan hakları meselesi değil. Mesele ülkemizi parçalamak. Buna izin vermeyeceğiz.

Bu hatadan dönün

Buradan Cumhur İttifakına seslenmek istiyorum; Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli, bu hatadan dönün. Bu hatadan dönün, yoksa hepiniz Öcalan'ın altında kalırsınız. Millet nasıl olsa aç, perişan, karnını doyurmakta zorlanıyor. Öcalan falan önemsemez diye düşünmeyin. Bu milletin devleti ile oynamayacaksınız. Aç kalır ama devleti ile oynatmaz.

TUİK bir ülkemizde yoksul oranını yüzde 13,6 diye açıklıyor. Yani 17 milyon 821 bin kişi yoksul. Ancak ülkemizde yoksul oranı yüzde 13,6 değil yüzde 39,3. Her 10 kişiden 4’ünün evine et girmiyor. Etin tadını unutan çocuklar var. Yurttaşlarımızın yüzde 15’i evinin kirasını ödeyemeyecek kadar yoksul. Yüzde 15’i evini ısıtamıyor. Enflasyondaki büyük artış kontrol edilemiyor.

Ali Erbaş, sınavdan geçiyor mu?

Ülke bu durumda iken Erdoğan, 6 uçak ile New York’a gidiyor. Audi aracına 20 milyon ödeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da “Ekmek yiyin, tok tutar”” diyor. Ali Erbaş’ın kızı Merve Safa, “İnsanlar aç söylemini reddediyorum. Kimini varlıkla sınar Rabbimiz kimini darlıkla” diyor. Merve hanım varlıkla sınanan baban sınavdan geçiyor mu?

Bunca yükün üstüne geçmediğimiz köprülerin, kullanmadığımız elektriğin, gitmediğimiz hastanelerin, yerini bilmediğimiz havaalanlarının parasını ödüyoruz. Tanımadığımız milyonlarca Suriyelinin ilaç, tedavi, eğitim ve yeme içme masraflarını karşılıyoruz. Tanımadığımız milyonlarca Suriyelinin masraflarını ödüyoruz. Yeter artık, herkes vatanına dönsün. Türk milleti olarak uyanmaz isek giderek daha da fakirleşeceğiz. Tabağın öğünün daha da küçülecek. 5’li çeteler, AKP'nin kodamanları giderek daha da zenginleşecek.

Türkiye’yi parlamentoya çevirmeliyiz.

Milletçe ayağa kalkmalı, bütün Türkiye’yi parlamentoya çevirmeliyiz. Sokaklar vatandır, meydanlar vatandır. Vatandan, vatanımıza kastedenlere ‘hayır’ diyeceğiz.

Erdoğan oylarının yüksek olduğunu, önümüzdeki seçimi kazanacağını düşünse, ‘İnşallah Türkiye değişmez’ dedirtecek kadar riskli bir oyuna girer miydi? Ekonomik problemleri çözemeyeceği için DEM oyuna talip olan Cumhur İttifakı, denize düşenin yılana sarıldığı gibi Öcalan’a sarılmış durumda.

Erdoğan ve Bahçeli, Öcalan’ın birisi bir bacağına, diğeri öbür bacağına sığınmışlar Anayasa değişikliği için. Zannediyorlar ki bu millet buna evet diyecek. Bu millet, hepsinin hıncını sizden öyle bir çıkarır ki, öyle bir tokat yersiniz ki Türk milletinden neye uğradığınızı şaşırırsınız.

Diğer partiler gibi parlamentonun rahat koltuklarına, ucuz lokantasının keyfine sığınmayacağız. Soğan ekmek yiyeceğiz, bütün Türkiye’yi dolaşacağız, bütün Türkiye’yi parlamentoya çevireceğiz. Anayasal haklarımızı kullanacağız. İl il, ilçe ilçe mitingler düzenleyerek Türk milletinin bu rezil müzakere sürecine ‘hayır’ dediğini, devletini terör örgütüyle bölüşmeyeceğini bütün dünyaya haykıracağız.

Bizim televizyonlarımız yok. Bizim özel uçaklarımız yok. Ancak bizim Türk milletine olan büyük inancımız ve mücadele azmimiz var. Yeter ki siz Zafer Partisi’nin arkasında durun biz de bu mücadeleyi bütün Türkiye’ye yayalım.

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE MASAYA YATIRILDI

LÖSEV GÖNÜLLÜ KOROSU, İBB KOROLAR FESTİVALİ'NDE FARKINDALIK YARATTI

ETB’den Karayazı’da Üreticiye Tam Destek...

Emekli maaş artışını da içeren teklif Meclis'ten geçti

CHP'li Şile Belediyesine yolsuzluk operasyonu

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, görevi Fahrettin Altun'dan devraldı

Buğday Derneği: İklim dostu tarım için dönüşüm başladı

Jennifer Lopez Çektiği Video ile Türkiye’deki Hayranlarını Antalya’ya Davet Ediyor

TTYD, Sektöre Yön Verecek Stratejik Yol Haritasına Katkı Sağlıyor

ERZURUM, ERZİNCAN VE BAYBURT İÇİN STRATEJİK DESTEK: YEREL KALKINMA HAMLESİ BAŞLADI

Eskişehir’de SMA Bölge Laboratuvarı Kuruldu

SOCAR Türkiye’nin Iğdır Futbol Kulübü Forma Sponsorluğu 1 Yıl Daha Uzatıldı

YENİ KURULAN TÜGEM İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ İL BAŞKANLIĞINA DERYA BİNGÖL GETİRİLDİ

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI

Babacan: “KHK meselesiyle alakalı Türkiye'de gelmiş geçmiş en kapsamlı hukuk çözümü bizde”

ZORUNLU LİSE EĞİTİMİNİN DEĞİŞTİRİLMEK İSTENMESİ HAKKINDA

BOĞAZ’DA KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK: İBB YIKIM SÜRECİNİ BAŞLATTI

AĞIRALİOĞLU SAVUNMA SANAYİİNDEKİ İŞÇİLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Fetullah Gülen’in ölümü Türkiye kayıtlarına girdi: ABD 'ölüm belgesi'ni yolladı

Passolig rüyası sona erdi: Maçlara kimlik kartıyla girilecek

İpek Kıraç Hakkındaki Haberlere İlişkin Basın Açıklaması

ETÜ Bilimi Altınbulak’taki Mahalle Sakinleriyle Buluşturdu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN PROFESYONEL FUTBOLA BİLİMSEL DESTEK

İsrail'den Nazisyonist plan

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan "Tıbbi Kenevir Yasası”na karşı önemli uyarı!

BETONART MİMARLIK YAZ OKULU’NUN 21’İNCİSİ GAZİANTEP’TE GERÇEKLEŞTİ

İBB BAŞKAN VEKİLİ ASLAN: İMAMOĞLU VİZYONUNU SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Babacan’dan iktidara da muhalefet de çağrı: “Gelin ‘Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim”

Teknolojide Kadın Oranının Artması Ortak Geleceğe Yatırım

İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılına İki Yeni Bölümle Giriyor

Yükleniyor

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE MASAYA YATIRILDI

LÖSEV GÖNÜLLÜ KOROSU, İBB KOROLAR FESTİVALİ'NDE FARKINDALIK YARATTI

ETB’den Karayazı’da Üreticiye Tam Destek...

Emekli maaş artışını da içeren teklif Meclis'ten geçti

CHP'li Şile Belediyesine yolsuzluk operasyonu

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, görevi Fahrettin Altun'dan devraldı

Buğday Derneği: İklim dostu tarım için dönüşüm başladı

TTYD, Sektöre Yön Verecek Stratejik Yol Haritasına Katkı Sağlıyor

ERZURUM, ERZİNCAN VE BAYBURT İÇİN STRATEJİK DESTEK: YEREL KALKINMA HAMLESİ BAŞLADI

Eskişehir’de SMA Bölge Laboratuvarı Kuruldu

Babacan: “KHK meselesiyle alakalı Türkiye'de gelmiş geçmiş en kapsamlı hukuk çözümü bizde”

AĞIRALİOĞLU SAVUNMA SANAYİİNDEKİ İŞÇİLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Babacan’dan iktidara da muhalefet de çağrı: “Gelin ‘Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim”

DEVA Partili Esen: “Şehitlerin emanetine sahip çıkmak, nutuk atmakla değil, hesap sormakla olur”

Ali Babacan - “Gazetecileri korkutarak, kanalları kapatarak iktidarda kalacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz”

Erzurum İl Başkanı Yılmaz’dan Uçak Seferi ve Bölgesel Sorunlara Çözüm Çağrısı

BTP liderinden Sözcü TV’nin kapatılmasına tepki

Yavuz Ağıralioğlu şehit Ahmet Gültekin’in cenaze namazına katıldı.

TİP Hatay örgü dayanışma yemeği düzenledi

Özgür Özel, Turhan Çömez ve Turan Taşkın Özer'e ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

TatilBudur’dan Her Yaşa ve Zevke Uygun Yaz Rotaları

5.DENİZLİ CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

DÜNYANIN EN ÇOK TAKİP EDİLEN FESTİVALİ ZAMNA, İLK KEZ TÜRİYE’DE!

Temmuz’da Caz Coşkusu Bodrum Pera 77’de!

Pera Müzesi’nde Suna’nın Kızları’na Özel Bir Gün

17. Türkiye Gitar Buluşması Başlıyor!

HIPHOP LADIES TURKEY, SNEAKS UP SPONSORLUĞUNDA “DANSIN YARATICI KADINLARI”NI ARIYOR!

Çeşme’nin Yeni Gözdesi Ildırı’da Her Bütçeye Uygun Tatil Fırsatı

Var Bunlar’ın Merakla Beklenen Yeni Sezon Afişi Yayınlandı!

İSMİYLE BAŞLAYAN BİR VİZYON, İSTANBUL’A SUNULAN BİR YAŞAM ALANI

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan "Tıbbi Kenevir Yasası”na karşı önemli uyarı!

SUYA BALIKLAMA ATLARKEN 2 KERE DÜŞÜNÜN!

Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor

Her 8 Kadından Biri Meme Kanseri Riski Taşıyor!

Yumurtalık Rezervinde Azalma Genç Kadınlarda da Artıyor!

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Adet Düzensizliği Pek Çok Hastalığın Habercisi Olabilir

YAZ AYLARINDA GÖZLERİMİZİ TEHDİT EDEN 6 HASTALIK!

Tatilde kuralsızlık DEHB’li çocuklar için risk!

DÜNYA GENELİNDE 1 MİLYARDAN FAZLA İNSANI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2