• BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,34% 0,10
  • EURO

    51,46% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6292,03% 0,24
  • Ç. ALTIN

    10740,95% -0,16

Yeniden Refah Partisi Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “İnansak da inanmasak da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon yüzde 44, 38, asgari ücretliye yapılan artış yüzde 30, SSK ve BAĞ-KUR emeklisine ya

POLİTİKA 14.01.2025 22:32:00 641 0
Yeniden Refah Partisi Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “İnansak da inanmasak da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon yüzde 44, 38, asgari ücretliye yapılan artış yüzde 30, SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yapılan yüzde 15,75, memur emeklisine yüzde 11,54. Bu mu adalet? Bu mu ücretleri enflasyona ezdirmemek? Nerede çay simit hesabı?” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Parti sözcüsü Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç, DEM Parti’nin İmralı ile siyasi partiler arasındaki mesaj trafiğinin YRP olarak takipçisi olduklarını belirterek, “MHP Lideri Sayın Bahçeli süreci başlattı, beklemeye çekildi. AK Parti, iktidarda olmasına rağmen sahnede değil, tribünde izlemede. Bölücü ve yıkıcı terör örgütünün hiçbir şart ileri sürmeksizin silah bırakması dışında bir çözüm yolu olmadığının altını çiziyoruz. Bölücü terör örgütünün hiçbir şart ileri sürmeksizin silah bırakması dışında bir çözüm yolu olmadığının altını çiziyoruz. Havada uçuşan barış güvercinlerine bakarak, terörist başı için özgürlük naraları atanlara, şehit aileleriyle gazilerimizin olmadığı hiçbir masada olmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz. Devlet, terörle mücadele eder, müzakere etmez. Kimse boş hayale kapılmasın. YPG bitmeden PKK bitmez. PKK bitmiş gibi gösterilerek YPG'yi yarın bize dayatacak olanları uyarıyoruz. YPG'yi Suriye ordusuna katmaya çalışanlar, karşımızdan terör örgütünü kaldırıp terör devletini karşımıza oturtmanın planını yapmaktadır. Devlet aklı devrede olmalıdır. Devlet aklından kastımız Türkiye Cumhuriyeti'nin aklı ve kurumsal hafızasıdır. Günü kurtarmanın değil, terör belasından ebediyen kurtulmanın uzun vadeli planları yapılmalıdır” diye konuştu.

Kılıç, “Pasaport ve ehliyet harçlarına yüzde 43,93, kimlik yenileme ve noter evraklarına yüzde 43,93, trafik cezalarına yüzde 43,93, ağustosta elektriğe yüzde 40, doğal gaza yüzde 38, son bir yılda akaryakıta benzin ve mazot fiyatlarına yapılan zamlar herkesin malumu. İnansak da inanmasak da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon yüzde 44,38, asgari ücretliye yapılan artış yüzde 30. SSK BAĞ-KUR emeklisine yapılan yüzde 15,75, memur emeklisine yüzde 11,54. Harca harca bitmez. Bu mu adalet? Bu mu ücretleri enflasyona ezdirmemek? Nerede çay simit hesabı. Milyonlar açlık sınırının altında. Maliye politikalarını yönetenleri bu hesaba davet ediyor ve vatandaşın halinden anlamaya çağırıyoruz” dedi. Kılıç, “Dün prosedürü açıkladı. Diyoruz ki; enflasyon ilavesiyle ‘evlilik kredisi’ 150 bin lira değil, en az 350 bin lira olmalıdır. 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından söz verilen ‘faizsiz evlilik kredisi’ nihayet bu yıl 81 ilde uygulamaya konulacak. Evlilik kredisi çok zor şartlara bağlanmış. Hiç değilse çiftlerin aylık gelirinin asgari ücretin 2,3 katından fazla olmaması şartı bu listeden çıkarılmalıdır. Bakın şartlardan biri çiftlerin aylık gelirinin asgari ücretin 2,3 katından fazla olmaması. Hiç değilse bu şart listeden çıkarılmalıdır. Asgari ücret ne ki? 2,3 katı ne olsun? Bu şartı koyduğumuz zaman yararlanabilecek insan sayısı oldukça kısıtlı hale gelecek. Kaldı ki 150 bin lira rakamı 2023 yılının başında açıkladığınız rakam. Şu an 2025 yılındayız. Aradan tam 2 yıl geçti. 2 yılın enflasyonu yüzde 124. Bu hesabı 150 bine aktardığımız zaman olması gereken rakam 350 bin liraya çıkıyor. Paramız pula döndü. Hiç değilse evlilik hayalleri ‘kuş olup uçmasın.’ Bir de buna bu yılın enflasyonunu ilave ettiğimizde bir de 2025 yılı enflaasyonu var. 2-6 ay arasında bir başvuru süresi var. 2025 yılı enflasyonunu da ilave ettiğimiz zaman, 150 bin lirayla evlenecek bir çiftin, beyaz eşya setini bile alması neredeyse mümkün değil. Hal böyle olunca hesabı yeniden gözden geçirmeye kendilerini davet ediyoruz. ‘Yanlış hesap Bağdat'tan döner.’ Bu sefer Ankara’dan dönsün. 150 bin rakamı 350 bin lira olsun. Zaten çok sıkı şartlar var. Asgari ücretin 2,3 katından fazla aylık gelire sahip olmama şartı da, en az asgari ücretin 4 katı aylık gelir altında kalma şartına bağlansın ki hayaller kuş olup uçmasın. Mademki geç de olsa bu işi yaptınız, hiç değilse bir işe yarasın. Gençlerin hevesi bu sahanda kalmasın” ifadelerinde bulundu.

Kılıç, “Geçim zorsa seçim şarttır. Açıkladığımız ekonomik ve sosyal veriler, Türkiye'de erken seçim koşullarının oluştuğunu, olgunlaştığını ortaya koymaktadır. Türkiye için erken seçim kapıdadır. 2025 yılında iktidarın erken seçim kararı alacağını zannetmiyoruz. Çünkü ekonomik ve sosyal veriler çok kötü. Asgari ücret, emekli ve memur zamları çok düşük düzeyde kaldı. Ücretler enflasyona ezdirildi. Ama 2026 yılı Türkiye için erken seçim yılıdır. Bunu görüyoruz. İktidarın hesabı seçimi 2027’de yapmaktır. Ancak erken seçim kapıya dayanmıştır. Ekonominin durumu ortadadır. Enflasyon karşısında ücretler ezik kalmıştır. Asgari ücret daha bugünden cebe girmeden açlık sınırının altında kalmıştır. Tekrar söylüyorum. Geçim zorsa seçim şarttır. Türkiye'de erken seçimin koşulları oluşmuş durumdadır” diye yanıtladı.          

Katarakt Yaş Sınırı Tanımıyor

KARACİĞERİ TEHDİT EDEN 6 ÖNEMLİ ETKEN!

Afet ve Kriz Senaryolarında Duman Tahliye Kapaklarının 3 Kritik Rolü

Cengiz Enerji’nin Özbekistan’daki projesine uluslararası finansman ödülü

Galata Kulesi 26 Mart’ta Multipl Miyelom Farkındalığı İçin Kırmızıya Bürünecek

KOLON KANSERİ RİSKİNİ ARTIRAN BU FAKTÖRLERE DİKKAT!

Türkiye'nin Yeni Ekmeği Konya’da Geliştirildi

KRUVAZİYER SEKTÖRÜNE %100 İŞ GARANTİLİ EĞİTİM GELİYOR

İBB’DEN ÖZEL ÇOCUKLARA DESTEK: 24 BİN SEANSLIK ÜCRETSİZ TERAPİ

Türkiye’de mutluluk oranının yükselmesinde aile çok önemli!

“Acı Hayat”, 45. İstanbul Film Festivali’nde Zurich Türkiye desteğiyle yeniden beyaz perdede

FATİH’DEKİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

3-6 yaş arası eğitimine kritik uyarı

MEME KANSERİ TEDAVİSİNDE YENİ DÖNEM

SUYUN AKTIĞI YERDE EŞİTLİK BÜYÜR

Sektör temsilcilerinden kritik uyarı

Türkiye, küresel gayrimenkul yatırımcısı için yeni güvenli liman oluyor

LARA’DAN NEŞET ERTAŞ TÜRKÜ BAHÇESİ’NDE DUYGU DOLU ZİYARET

LÖSEV, İSTANBUL’DA RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

Direği Oyup Kaçak Hat Çektiler!

Doğu Anadolu’da ihracatını tabana yayacağız, ihracatçı firma sayısını yüzde 50 artıracağız

Kanadalı ve Türk Nükleer Enerji Şirketleri İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Otizmli çalışan sayısını 14'e yükselten Eker, 8 yıllık "Otizmli Bireyler İş Gücünde" deneyimini kitaplaştırdı

“ALDIĞIMIZ NEFES” İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE YARIŞACAK

İş Sanat’tan Renkli Bir Bahar Programı

ORTADOĞU’DAKİ GERİLİM TÜRKİYE’DE GAYRİMENKUL TALEBİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİYOR

Eczacıbaşı Dynavit’in hedefi final!

Savaşın Türkiye'deki Enfeksiyona etkisi

İYİ Parti Erzurum Başkanı Öğdük: “Artık Koşma Zamanı”

Bağımsız Türkiye Partisi'nde (BTP) bayramlaşma trafiği vardı.

Yükleniyor

loading

Afet ve Kriz Senaryolarında Duman Tahliye Kapaklarının 3 Kritik Rolü

Cengiz Enerji’nin Özbekistan’daki projesine uluslararası finansman ödülü

Galata Kulesi 26 Mart’ta Multipl Miyelom Farkındalığı İçin Kırmızıya Bürünecek

Türkiye'nin Yeni Ekmeği Konya’da Geliştirildi

KRUVAZİYER SEKTÖRÜNE %100 İŞ GARANTİLİ EĞİTİM GELİYOR

İBB’DEN ÖZEL ÇOCUKLARA DESTEK: 24 BİN SEANSLIK ÜCRETSİZ TERAPİ

Türkiye’de mutluluk oranının yükselmesinde aile çok önemli!

FATİH’DEKİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

3-6 yaş arası eğitimine kritik uyarı

SUYUN AKTIĞI YERDE EŞİTLİK BÜYÜR

İYİ Parti Erzurum Başkanı Öğdük: “Artık Koşma Zamanı”

Bağımsız Türkiye Partisi'nde (BTP) bayramlaşma trafiği vardı.

Anahtar Parti, Demokrat Parti ile bayramlaştı

Anahtar Parti, Gelecek Partisi ile bayramlaştı

Bağımsız Türkiye Partisi'nde (BTP) bayramlaşma trafiği vardı.

BTP Lideri Hüseyin Baş’ın bayram mesajı

BTP’nin Bayramlaşma Programı Belli Oldu

Başkan Demir'den Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Demir'den Ramazan Bayramı Mesajı

BTP Berlin İftar Programı

“ALDIĞIMIZ NEFES” İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE YARIŞACAK

“ÇATLI”YA YOĞUN İLGİ: ATLAS SİNEMASINDA ANLAMLI GECE

ONBEŞLİLER DİZİSİ DEDEMAN TOKAT’TA HAYAT BULDU

Kış Boyunca Biriken İlişki Yüklerini Baharda Atın

Genç Sanatçı Gamze Naz Aydın: “Çizginin kendi ritmini bulmasına izin veriyorum”

“ÇATLI” FİLMİNDEN GÖRKEMLİ GALA

“ÇATLI”DAN İKİ DUYURU: Avrupa Vizyonu ve Duygu Yüklü Klip “Haydar Haydar”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Empati ve utanma duygusunun zayıflaması aldatmayı normalleştirdi!”

Abdullah Çatlı’nın kızlarının da rol aldığı “ÇATLI" filminden vizyon öncesi son fragman: İLK FİLM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

“Süper Kadın” Olma Çabası Kadınları Tüketiyor

Katarakt Yaş Sınırı Tanımıyor

KARACİĞERİ TEHDİT EDEN 6 ÖNEMLİ ETKEN!

KOLON KANSERİ RİSKİNİ ARTIRAN BU FAKTÖRLERE DİKKAT!

MEME KANSERİ TEDAVİSİNDE YENİ DÖNEM

Kendine nazik olmak zayıflık değil!

ŞEKER SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDEBİLİR

Bayram Ziyaretlerinde İkram Tuzağı

GECE 2’DE HÂLÂ UYANIKSANIZ SUÇLU BEYNİNİZ DEĞİL, TABAĞINIZ

Zayıflama İğnelerinin Eklem Sağlığı Üzerindeki Etkilerine Dikkat!

Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17