uğur akyol


Erzurum’un Sorunları Bitmiyor, Müjdeler Eyleme Dönüşmeli

Erzurum yıllardır “yatırım bekleyen şehir” olma kaderinden bir türlü kurtulamıyor. Her seçim döneminde verilen sözler, açıklanan projeler, duyurulan müjdeler umut verici olsa da, aradan geçen zaman bu umutları çoğu kez hayal kırıklığına dönüştürüyor.


Erzurum yıllardır “yatırım bekleyen şehir” olma kaderinden bir türlü kurtulamıyor. Her seçim döneminde verilen sözler, açıklanan projeler, duyurulan müjdeler umut verici olsa da, aradan geçen zaman bu umutları çoğu kez hayal kırıklığına dönüştürüyor.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum kamuoyuna bir dizi müjde verdi. Altınok’un açıklamasına göre; Tugay Komutanlığı, Bedelli Askerlik Şubesi ve Diş Sağlığı Hastanesi, şehrin sağlık ve savunma altyapısına yeni bir soluk getirecek. Özellikle Diş Sağlığı Hastanesi’nin eski Palandöken Hastanesi’nin yerinde yapılacak olması, hem sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak hem de atıl bir alanın yeniden değerlendirilmesini sağlayacak.

Elbette bu haberler umut verici, heyecan yaratıcı gelişmeler… Fakat Erzurum’un en büyük sorunu, söylem ile eylem arasındaki uçurumdur. Şehir yıllardır “müjde”lerle avutuluyor, ancak şantiye tabelaları bir türlü görünmüyor. Artık halk, “ne zaman başlayacak, ne zaman tamamlanacak” sorularına net yanıt bekliyor.

Erzurum’un kangren haline gelen sorunları ortada:

Genç işsizlik oranı ülke ortalamasının üzerinde.

Göç hâlâ büyük bir yara; üniversite mezunları bile şehri terk ediyor.

Doğalgaz, altyapı, ulaşım ve şehir içi hizmetlerde mahalleler arası büyük dengesizlik var.

Kış turizminin kalbi olan bu şehirde, turizm yatırımları hâlâ potansiyelin çok gerisinde.


Evet, yeni projeler umut veriyor. Ancak artık Erzurum’un ihtiyacı yeni müjdeler değil, başlayan ve tamamlanan işlerdir. Her açıklamanın ardından yıllarca beklemek, halkın güvenini zedeliyor. Şehrin kaderini değiştirecek yatırımlar için “bugün” harekete geçilmeli, çünkü Erzurum’un beklemeye tahammülü kalmadı.

Sonuç olarak, Selami Altınok’un açıkladığı projeler eğer bir an önce ete kemiğe bürünürse, Erzurum yeniden nefes alabilir. Ama bu kez halk kulağıyla değil, gözüyle görmek istiyor.

Yazarı Diğer Yazıları

Final Mücadeleleri Nefesleri Kesti

2026 UEC Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası’nın ilk seansı sona erdi

DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI SIRALAMA TURLARIYLA BAŞLADI

SNX TÜRKİYE DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI AÇILIŞ SEREMONİSİ RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fernando Andrade Dos Santos, Erzurumspor'da

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'daki rakipleri belli oldu

ZOR ZAMANLARDA TAŞI KALDIRIP ELİNİ DEĞİL, GÖVDESINİ TAŞIN ALTINA KOYAN ADAM ın adıdır

Balkan Bisiklet Birliği 2026 Kongresi İstanbul’da Gerçekleştirildi

TEBRİKLER DADAŞ ım...

Dünya Şampiyonları İzmir’de Biraraya Geldi Başarılı Sporcular TMF 2025 Ödül Töreninde Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9