Tayyar Özbey


Ülkeye Dair kısa kısa Notlar

Hayvanları uyutma politikasının yasalaşmasıyla birlikte topluma ciddi bir maliyeti ve olumsuz sonuçları olur. Hayvanlara dolayısıyla canlılara yönelik katliamlar başladığında bu insanlarda cinayet kanıksanır bir durum yaratır.


Hayvanları uyutma politikasının yasalaşmasıyla birlikte topluma ciddi bir maliyeti ve olumsuz sonuçları olur. Hayvanlara dolayısıyla canlılara yönelik katliamlar başladığında bu insanlarda cinayet kanıksanır bir durum yaratır. Bir canlıya kıyabilen insanlar, diğer canlılara da rahat bir şekilde yönelimlerde bulunabilirler.
Uzun süren çatışmalar, baskı ve şiddet ortamı davranışlar üzerinde de etkili olabiliyor. Yıllardır ülkede devam eden çatışma halı toplumu o ruh hali yapısına uygun hale getirmiş. Sıkıntılar daha da artabilir.
***
Türkiye'de geçen sene 5 milyon kutu depresyon ilacı kullanılmış. Bu cesaret edip doktora gidenlerin oranları; bu konum da olup cesaret göstermeyip, doktora gidemeyenleri de artık siz düşünün. Bunların sayıları ne kadardır, bilinmiyor.
"Ben delimiyim hiç gider miyim, psikoloğa, psikiyatriye" deyip gitmeyenler var. 
***
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan 1 kişi yaralandı.
İldem Cumhuriyet Mahallesi Gül 1 Sokak üzerinde meydana gelen olayda, E.B. yolda yürüdüğü sırada henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Yine Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bıçaklı saldırgan Z.Y. (17), sokakta rastgele 3 kişiyi yaraladı. Saldırıya uğrayanlardan Furkan Ünal (14) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, 2 kişinin tedavisi devam ediyor.
**.*
İşçi Partili Ahmet ŞIK Millettin sorunlarının konuşulduğu ve kürsü dokunulmazlığının olduğu TBMM’de saldırıya uğradı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın kürsüde “Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır” sözleri üzerine başlayan gerilim, AKP sıralarını işaret ederek, “Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır” demesiyle kavgaya dönüştü.
AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık’a yumruk attı. Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri ile AKP’liler arasında kavga çıktı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kavga esnasında kaşı açıldı.
DEM Partili Nevroz Uysal Aslan, Kılıç Koçyiğit’in kaşının açıldığını belirterek, yerdeki kanları gösterdi. Görevliler merdivenlerdeki kanları temizledi. 
Meclisteki saldırı dünya basınında;
The Guardian, AK Partili Alpay Özalan'ın TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldırısını "Türkiye parlamentosu, milletvekillerinin yumruklu kavgaya karışmasıyla kaosa sürüklendi" başlığı ile paylaştı.

***
Bloomberg Economics: Türkiye önümüzdeki 1 yılda siyasi kargaşa yaşanması en muhtemel ülke! Bloomberg Economics'in araştırmasına göre, önümüzdeki bir yılda şiddetli siyasi kargaşa yaşama olasılığı en yüksek ülke Türkiye... 
Rusya'nın ikinci sırada yer aldığı listede, seçimlere hazırlanan Amerika ise üçüncü sırada.
***
Demem o ki toplum ruhen hasta bir toplum. Her anlamda geriye doğru bir gidişat var. Bu gidişattın toplumsal anlamda bir çözülmesi olacak. Aklınıza mukayyet olun. İlişkilerinizde daha sakin olmaya çalışın. İnsanlarla fazla ikili tartışma içine girmeyin, zıtlaşmayın. Çünkü insanlar psikolojik olarak hiç rahat değiller. Anlayacağınız gidişat iyi değil….

Yazarı Diğer Yazıları

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları Şampiyonu Angels of CMC Holding oldu.

SAFKANLARDAN MUHTEŞEM SEZON FİNALİ

Başkan Dal'dan Erzurum emniyet Müdürü Karaburun'a ziyaret

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ

Yarış pilotu Koray Kamiloğlu İtalya Kupası’nda tarih yazdı!

Efsaneler Başkan Sekmen'le buluştu

DENİZ KIZI KADIN YELKEN KUPASI’NIN 10. YILI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

ŞAHİKA ERCÜMEN DÜNYA REKORUNU KIRDI!

Milli Sporcu Şahika Ercümen den Yeni Dünya Rekoru Denemesi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4